Internasional: Dina Aljazair, kapala retakan "istilah kalima"

[Social_share_button]

Veterans, bos, unionists ... The defections nu ngaronjatkeun antara ngarojong tradisional Présidén Abdelaziz Bouteflika.

The Algerians anu manifest deui Jumaah 8 Maret ngalawan hiji istilah kalima Présidén Abdelaziz Bouteflika, dirawat di Jenéwa on Pébruari 24. Kajadian anu lumangsung, bari sababaraha poé kamari anu, defections signifikan nu dirékam diantara organisasi numbu ka rencana. The ngarojong tina sirah nagara, pisan hadir dina bulan panungtungan, anu kiwari profil low atawa ninggalkeun kapal kalayan kacilakaan a.

The ngabalikeun paling dramatis asalna tina jajaran veterans tina perang kamerdikaan, anu, aya kénéh sababaraha minggu, ceuk rojongan "Unfailing" maranéhna "Babaturan". Nasional Organisasi pangaruh tina mujahid (ONJ) ​​ngagaduhan bola rolling on Salasa 5 Maret bowing kana démonstrasi populér "Kabiasaan beradab" sarta denouncing lembaga tebih ti "Nepi ka aspirasi sah ti urang urang".

Organisasi jawab rongkah satru "Ngalawan alam"antara anggota pangaruh tina kakuatan tur "Investor disangka" mun saha urang dibuka panto "Ka grab duit publik dina pretext of encouraging investor domestik". tina pangusaha anu, "Hatur nuhun kana Tumbu maranéhanana dina hirarki kakawasaan, éta bisa ngumpulkeun fortunes considerable dina jangka waktu rékaman" dilaporkeun ONJ.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami

Algerians nebak tanpa kasusah nu veterans neangan anggota oligarchs Pamingpin Usaha Forum (ECF), organisasi dunungan 'dipingpin ku Ali Haddad, dulur ti Said Bouteflika, lanceukna ti sirah nagara.

Sababaraha anggota teh bos CFE geus ngumumkeun kasatiaan maranéhna pikeun protes populér. Salapan di antarana, anu nampilkeun dirina salaku FCE "Asli" kaasup dua ngaheulaan Ali Haddad, ceuk maranéhna "Ka tetep pireu jeung ekspresi populér nu aranjeunna taat sagemblengna".

Ali Haddad pamustunganana ngabales Kemis mastikeun rojongan ti CTF mandat kalima ieu mutuskeun "Nuturkeun pasamoan Déwan Eksekutif, posisi anu ieu disatujuan ku elective Rapat Umum tanggal Désémber 15 2018" jeung "Kusabab euweuh oposisi atawa ngumpulkeun geus disimpen".

defection beurat sejen sumping ti pakaitna alumni Departemen Armaments tur beungkeut umum, karuhun ti jasa kecerdasan Aljazair mangsa perang kamerdikaan. Pergaulan, dipingpin ku Daho Ould Kablia, interior menteri 2010 mun 2013 nyebutkeun yén urang "Geus milih nu tampikan outright tina istilah kalima na sagalana nu mana kalayan eta." "Aya kamar beuki pikeun procrastination na delaying siasat pikeun perpetuate sistem anu geus ngahontal wates nu bisa mingpin nagara kana petualangan jeung perils paling serius" ditambahkeun pakaitna.

Bari pangabisa Présidén Bouteflika urang mun laksana kantor Presiden aya dina sual, Déwan Association Médis diterbitkeun, Samentara éta, hiji pernyataan ngingetkeun ngalawan ngaluarkeun sertipikat médis palsu pikeun calon presiden . Anjeunna ngingetkeun Déwan Konstitusi yén palaku sertipikat ieu kudu didaptarkeun di "Table tina Luyu Médis kalawan aturan étika médis".

Malah Uni Jenderal Gagah Aljazair, rugbi sagemblengna di layanan tina istilah kalima ku Sekjen Abdelmadjid Sidi Said, defections na dipikawanoh tur asup ka ngarojong protés populér.

Abandonment tina aplikasi

shifts ieu tanda yén abandonment tina pilihan candidacy Bouteflika urang dimimitian bisa dianggap aya dina rezim nu. Kapala kaayaan, masih bolos ti nagara,
dipasang na 'Ayana' ku baca ku Menteri Pos, Houda Feraoun surat dina kasempetan anu Wanita urang Poé Nyai, di mana manéhna praises "Kematangan" démonstran tanpa alamat anu ngabalukarkeun mobilizations ieu. Suratna nujul kana démonstrasi rencanana on Jumaah ku dinyana ngalawan a "Resapan Mungkin sahiji ekspresi damai ku sababaraha bagian insidious tina jero atawa di luar, anu bisa (...) silalatu fitna [discord] sarta ngabalukarkeun rusuh jeung sagalana manehna bisa ngabalukarkeun jadi crises na misfortunes. "

petikan sejen speaks tina "Hate mancanagara" nu teu bakal geus ngaapresiasi nu Aljazair " ngaliwatan peacefully na kalem, gelombang tina "spring Arab" ". bunderan ieu "Kungsi dieureunkeun conspiring ngalawan nagara urang" Geus cenah, assuring nu na "Assertions" digolongkeun luar "Logika tina tindakan keur nyingsieunan" tapi hiji "Rasa tanggung jawab".

Pikeun ayeuna mah, Jendral Ahmed Gaid Salah, Kepala Staf Angkatan Darat tur menteri pertahanan timbalan, nyaeta hiji-hijina jawab pikeun nyarita. Salasa, anjeunna warned ngalawan "Bagian" Unidentified néangan, cenah, pikeun mawa nagara "The Taun Api na nyeri ngalaman ku urang Aljazair jeung di mana manéhna geus dibayar harga beurat." Rebo, anjeunna assured yén tentara jeung kaamanan pasukan éta "Resolutely komitmen pikeun mastikeun" kaamanan nu Pemilu Présidén on April 18.

Umum Ahmed Gaid Salah, Kepala Staf Angkatan Darat tur menteri pertahanan timbalan, dina Algiers on Pébruari 6.
Umum Ahmed Gaid Salah, Kepala Staf Angkatan Darat tur menteri pertahanan timbalan, dina Algiers on Pébruari 6. Riyadh KRAMDI / AFP

Pengamat dicatet yén kapala tentara teu, sabalikna mun watek-Na, dicutat "Mujahid Abdelaziz Bouteflika" Tapi anjeunna utamana emphasized sora. Hiji sedekan nu echoes teleponna oposisi jeung anggota masarakat sipil jeung discredit Pemilu Présidén maksa rezim ka negotiate transisi nyata.

Baca ogé Dina Aljazair, "patarosan thorny generasi"

The Mouwatana gerakan ( "Kewarganegaraan"), anu dituduh Ahmed Gaid Salah sahiji "Berperilaku salaku soldadu di layanan of a clan of prédator"Rebo disebutna keur transisi ka nyiapkeun Républik anyar jeung ngalakonan "Pamilu pantes nami".Dina raraga masihan formulir organisasi pikeun protes populér, disebutna Mouwatana "Sadaya korporasi jeung kalawan bébas masihan RI" jeung jieun "Koordinasi".

"Revolusioner Situasi"

Tekanan ieu ningkatna on Umum Ali Ghediri hijina calon geus Filed aplikasi beurat-Na, yén anjeunna kaluar tina lomba dina urutan moal janten hiji musabab. Sababaraha nuduh anjeunna tina jadi nu "Plan B" tina rezim nu, ngaganti candidacy of Abdelaziz Bouteflika janten "Untenable".

Baca ogé Présidén di Aljazair: kombinasi Rachid Nekkaz nyoba ngahemat candidacy na

Ghediri Ali ngumumkeun anjeunna teu diniatkeun mundur ti lomba jeung eta fungsi euweuh
"Klan". ngarojong na, kumaha serelek teh. Zubaida Assou yen, ku gabung candidacy na sempet ngabalukarkeun tegangan dina Mouwatana - mana manéhna spokesperson nu - geus mutuskeun pikeun mundur rojongan na. The defection pangbadagna sumping ti manajer kampanye-Na, Mokrane Ait Larbi, hiji aktivis terhormat pikeun HAM, anu ngumumkeun Rebo ditarikna na ti prosés Panwaslu. pangacara anu ngomong yén nagara ieu mangrupa "Situasi revolusioner damai". "Fase bersejarah ieu bakal nyieun liburan liwat pamilu, kaasup panipuan geus dimimitian dina Déwan Konstitusi, sarta ka pamadegan nasional jeung internasional", Anjeunna commented, bari nyatakeun hormat pilihan nu bakal Ghediri Ali.

Pilihan kami tina artikel neuleuman sengketa di Aljazair

Kusabab 22 Pébruari, nu protés panggedena dina dua puluh panungtungan Aljazair geus dipaksa puluhan rébu nepi ka jalan pikeun nganyatakeun oposisi maranéhna pikeun istilah kalima Abdelaziz Bouteflika, méméh Pemilu Présidén dijadwalkeun pikeun 18 April.