Nicolas Dupont-Aignan kritis CETA tapi file master jahat

[Social_share_button]

Presiden Perancis timbul dikritik Rebo kasapukan perdagangan bébas antara Éropa jeung Kanada, tapi mindeng kalawan alesan erroneous. Nyah.

Ku Samuel Laurent na Adrien Sénécat Diterbitkeun kamari di 18h05, diropéa kamari 18h24

waktu

Nicolas Dupont-Aignan geus Cut Nyak Dien pikeun membela oposisi pikeun CETA Rebo Maret 6.
Nicolas Dupont-Aignan geus Cut Nyak Dien pikeun membela oposisi pikeun CETA Rebo Maret 6. Stéphane MAHE / Reuters

Nicolas Dupont-Aignan junun a stunt anyar ku nyerang wartawan dina program "C ka anjeun" dina Perancis 5 Rebo Maret 6. Dimimitian ku interviewer na poé, Patrick Cohen, anjeunna disebut "Shoe Mr. Macron ngompa". The presenter program, Anne-Elisabeth Lemoine, anjeunna geus salajengna ditaros ninggalkeun set teh.

runtuyan ieu geus loba commented on jaringan sosial sarta ogé dihasilkeun loba artikel. Naon geus kirang nyatet kitu, éta sora anu dipasang alatan hiji bursa antara Patrick Cohen na Nicolas Dupont-Aignan dina CETA, anu perjangjian perdagangan bébas antara EU jeung Kanada . Wartawan politik jeung eta dituduh silih tina bohong, mun pemicu ieu "pasea". Jeung cek dijieun, éta urut calon presiden anu tos disusun kalayan fakta sababaraha kali. Guaran.

1. Pondok tina alesan dina épék mimiti AACC nu

Naon cenah
"The assessment munggaran [CETA nyaeta] pisan goréng. A tani Perancis commits bunuh diri unggal dua poé "Ceuk Nicolas Dupont-Aignan. Wartawan Patrick Cohen lajeng retorted yén pajangjian bakal, sabalikna, enriched sektor susu jeung produser bungbuahan jeung kacang geus ngaronjat ékspor of 29% berkat anjeunna. "Ieu lepat! ", "Propaganda! ", "Luar Biasa! ", Ieu lajeng dibawa pamingpin Perancis timbul.

Naha SALAH

The AACC sumping kana gaya sawaréh na samentara dina bulan Séptember 2017. Eta bakal prématur ngagambar palajaran definitif ayeuna. Sababaraha fakta anu, kumaha oge, jelas. Kahiji, laju luhur suicides patani 'mangrupakeun fenomena nu dimimitian Signing tina pajangjian. Jumlah bunuh diri unggal dua poé sarta diangkat tina 2013 dina ulikan ku Institute pikeun Kaséhatan Umum.

Teuing mimiti pikeun nangtoskeun efek tina AACC jangka panjang, tapi Mr. Dupont-Aignan henteu nempatkeun alesan beton jeung Mr. Cohen

Pikeun mulang ka AACC, urang kapanggih sumber ti inohong disebutkeun ku Patrick Cohen. Ieu statistik resmi di kasaimbangan lambar pajangjian digambar up ku Uni Éropa dina kasempetan nu ulang mimiti perjanjian. ékspor Éropa buah na kacangan hususna eta nyebutkeun yen mun Kanada ngaronjat 29% atawa pamadegan coklat 34% dina sataun. Ieu statistik adat resmi.

Éta hiji assessment tuntas tina CETA? No fakta ieu ngidinan pikeun nyapu nu takwa ngeunaan konsékuansi tina perjangjian, ditembongkeun ku loba pengamat, kaasup lingkungan ? Boh.

Masalahna nyaeta Nicolas Dupont-Aignan saukur refute nu nomer, acan pisan nyata, ku nelepon aranjeunna'Propaganda'Tanpa ngarojong titik na of view.

2. A hoax on hormon sapi Kanada

Naon cenah

Nicolas Dupont-Aignan cenah patepung jeung wawakil industri sapi di acara tatanén panungtungan di Paris. Nurutkeun manéhna, maranéhna nyawad "Ngaronjatna kuota daging Kanada anjog kana taneuh Perancis"daging mangrupa "30% langkung mirah sabab crammed kalayan hormon [Jeung] produk dicaram, (...) bahaya ".

Patrick Cohen lajeng ngawartoskeun yen daging hormon dilarang ku Uni Éropa. "Ieu lepat! ", Geus acan ngawaler urut calon presiden.

Naha anu salah

Di dieu, Nicolas Dupont-Aignan moekan teuing jalur. Urut calon presiden ieu gumantung kana kaahlian pamaén industri, tapi anjeunna sigana dina kanyataanana mun gaduh bener dipikaharti grievances maranéhanana.

Ieu, memang, salah disebutkeun yen Kanada bakal ngimpor hormon sapi: ieu garis beureum negotiators perjangjian Éropa, anu nampik produk ieu. Ieu dikonfirmasi dina Decoders dunya Guy Hermouet, Presiden ti sapi bagian Interbev, anu Interprofessional Association Nasional Reban sarta Daging: "Ieu teu mungkin pikeun ngimpor daging hormon-diolah tina Kanada, éta dilarang. "

Leuwih ti éta, mangka persis larangan ieu ngajadikeun jumlah leutik daging ieu, dina jaman kiwari, diimpor salaku bagian tina CETA: patani Kanada kedah ngadegkeun saluran husus sasuai jeung aturan Éropa.

Kitu cenah, urang sunda Perancis gaduh sababaraha grievances ngalawan perjanjian. Kahiji, kanyataan yen suku sapi nu sabenerna leuwih mahal di Éropa ti di Kanada (harga sirloin teh urutan 13,70 euro per kilogram ngalawan euro 8,60). Bedana pasar ngalepatkeun (nu bit alus pisan populerna jeung pamakéna Kanada), tapi ogé standar-disebutna kadang kirang, utamana ngeunaan pamakéan antibiotik atawa pakan ternak. Ieu naha patani Éropa nu nanyakeun yen aya jadi "Sarua kadali"pikeun duanana jenis produk.

Éta bener mungkin yen AACC nu jadi diralat dina rasa kieu? "Simkuring terang aya diskusi di ieu, urang ngaharepkeun ningali ... Simkuring di limbo", Mr. Hermouet napas.

Dina kasimpulan, Nicolas Dupont-Aignan dimaksudkan pikeun bahana takwa pisan nyata patani Perancis, tapi relied on conto erroneous, arguing karikatur hiji.

3. A potong kompas dina posisi Macron on CETA

Naon cenah

"Ieu agan Macron, anu jangji baris marios ka Free Trade Perjangjian dina AACC pikeun Presiden. Anjeunna geus jangjian méméh sagala Perancis, anjeunna geus teu katempo. "

IS leuwih pajeulit

Emmanuel Macron geus kabuka ditembongkeun rojongan pikeun perjangjian perdagangan bébas antara EU jeung Kanada tina 2016 ragrag. Eta oge hijina contender pikeun présidén Perancison garis ieu.

Sanajan kitu, salah sahiji anu lajeng calon keur babak kadua anu nyatakeun di rally a, anu 1er Mungkin 2017, ngadangu "Mamang na uncertainties on téks". Anjeunna lajeng jangji baris nunjuk hiji komisi para ahli pikeun evaluate perjangjian jeung jangji baris api "Sadaya conclusions" gawé na.

panitia ieu geus diangkat dina bulan Juli 2018, dua bulan sanggeus pemilu. Salapan ahli digawé salila tilu bulan dina Traktat tur dijieun conclusions maranéhanana, rada kritis, nu 8 Séptémber 2018 atawa ngan tilu belas poé saméméh asupna saheulaanan kana gaya jeung bagian tina perjangjian anu. Sanajan telat, teras, mun akun pikeun cadangan maranéhanana. pamaréntah geus dibere handap hiji rencana aksi pikeun ngaronjatkeun AACC nuNu nyokot akun of kritikna ieu, tapi teu meunang nepi ka kamajuan signifikan tina waktu dina situs ieu.

The CETA bakal kitu, pinuh dilaksanakeun dugi sadayana nagara anggota Uni Éropa geus ratified dinya, nu teu kasus for jaman ayeuna - Perancis, hususna, teu acan rengse .

Dina kasimpulan eta tiasa rada kritis posisi Pamaréntah Perancis vis-à-vis AACC nu. Aya ogé bukti nu anjeunna parantos, for jaman ayeuna, narima teu robah penting dina perjanjian. Sanajan kitu, salah sahiji teu bisa bener disebutkeun yen agan Macron ieu komitmen kana "Ghoib".

Samuel Lawrence et Adrien Sénécat. Sumber: DUNIA