A astéroid badag VA sikat bumi Jumaah

[Social_share_button]

Jumaah ieu, March Xnumx, astéroid nu badag bakal ngadahar jukut Bumi. Hadta amal-waktos saprak mali sahiji mésalan kami ngadeukeutan, sanajan éta henteu mangrupa anceman.

Dipikawanoh salaku "2019 DN", ieu astéroid bakal ngadeukeutan nepi ka jarak Lunar 13 ti planet urang.

dumasar kana NASA"2019 DN" ukuran antara 91 sareng 200 méter dina rubak. Nunjukkeun laju gerakan astéroid, tabrakan sareng Bumi bakal ngabalukarkeun ledakan sareng karuksakan anu saé.

Tétéla ledakan astéroid 15 na 20 méter diaméterna di luhur Chelyabinsk, Rusia, February Pébruari 15 2013. Hujan mécéorit anu parantos digolongkeun teras gelombang shock, kakuatan sarua jeung bom 30Hiroshimageus dijieun leuwih ti sarébu tatu.

NASA, kumaha oge, mastikeun yén éta disiapkeun pikeun sagala eventuality sarta ngawas unggal anceman approaching Bumi ulah bencana nanaon.

sumber: https://www.cnews.fr/monde/2019-03-08/un-enorme-asteroide-va-froler-la-terre-ce-vendredi-819263