4 buku baca ON awéwé

[Social_share_button]

Dina kasempetan tina Poé International tina Hak Awewe, bisa dilaksanakeun dina Jumaah tanggal 8, didieu téh Pilihan karya nu ngelingan ka tempat, perang, tapi oge kawani wanoja.

"Muhun Juragan MY sadulur" DE Chloe DELAUME

soeurs.png

© bangbarung

Sanggeus "The tukang sihir ti Républik", sastrawan Chloe DelaumeNu explores sajarah awéwé jeung feminisme pikeun leuwih 20 taun, diterbitkeun "abdi Ngadu'a pisan dear," a ringkes tur naratif incisive on isu pembaharuan di feminisme sarta punah di patriarchy. Lamun carita na reminds data autobiographical - kayaning pembunuhan indungna ku bapana saméméh panon diangkat jadi anak - bukuna nyaeta luhur kabeh mangrupa cerminan koléktif kana naon anu lumangsung sarta bisa lumangsung ti gerakan #metoo.

Ku alamat sagala awéwé - Chloe Delaume ngabela mecenghulna masarakat anyar jeung sorority salaku alat kakuatan viral: "Kecap sorority designates ieu" aranjeunna "anu jadi" Kuring "swarms" I "ngawangun" kami ". Tina kami, salah urang awéwé. Tina ditanggap jeung diperlakukeun saperti misalna, "manéhna nyebutkeun dina buku nya.

"Abdi sadulur pisan dear," Chloe Delaume, ed. Bangbarung.

"KURING kahirupan di jalan" OF Gloria Steinem

route.png

© HarperCollins

"Ulah nanya ka awéwé beradaptasi ka dunya - nanya dunya beradaptasi ka awéwé." Dinten 83 taun heubeul Gloria Steinem mangrupa ikon féminis Amérika. Panulis, aktivis, tapi ogé wartawan, manéhna ngadegkeun majalah féminis "Ibu Majalah "jeung Wanita urang Media Center, hiji organisasi nu strives ngaronjatkeun pisibilitas awéwé di média. Saperti jalan lalampahan, otobiografi na "Kahirupan abdi di jalan," nu maca embarks dina jalan satapak sahiji wanoja anu geus spent hirup nya iinditan peuntas AS jeung ka ngajengkeun pikeun hak awéwé sarta hak-hak sipil.

Cariosan ku Christiane Taubira, naratif humanistik ieu retraces lima puluh tina sajarah Amérika sarta battles, ti pidato ngeunaan Martin Luther King ka évolusi hak masarakat homo, nu Asalna Amérika ngabalukarkeun, ngaliwatan aborsi na kampanye pulitik Hillary Clinton jeung Barack Obama.

"Hirup abdi di jalan," Gloria Steinem, ed. Harper Collins.

"Bu Caliban" OF Rachel INGALLS

ingalls.png

© Belfond

Dianggap salah sahiji voices greatest awéwé sarta literatur féminis awal abad ka, Rachel Ingalls, Samentara éta, nawaran "Ny Caliban," novel poignant (diterbitkeun di Amérika Serikat tur 1982 unpublished Perancis) ngajéntrékeun carita Dorothy, hiji awéwé ngora trapped dina monoton sarta castrating poean kalawan salakina Fred.

Dugi Larry, mahluk gigantic anu lolos ti Institute of Studi Kelautan, upsets ayana Na. A pendamping anyar kalayan saha manehna bakal ngeureunkeun nepi séksual na emotionally. Diideuan ku feminisme kadua gelombang, fabel ieu utamana dipandu Guillermo del Toro keur skenario film na "Bentuk caina."

Ny Caliban, Rachel Ingalls, ed. Belfond mancanagara.

"Ieu awewe-aya" OF Gerard MORDILLAT

femmes.png

© Albin Michel

A tarung di feminin. Sanggeus "The brigade sahiji tawa," résistansi harga humor, jeung "dileungitkeun Tower", nu nulis sarta filmmaker Gerard Mordillat asup "Jalma awéwé" (ed. Albin Michel), novel quickfire choral nu honors komitmen, determinism, sarta kawani wanoja, tapi teu yén dina Perancis leungeun tina kaayaan pasis.

Ngaliwatan hiji host tina karakter ti backgrounds pisan béda - unionists, awewe nu ngaladenan di kapal udara, sakola guru, SMA, singer, diréktur, bedah, wartawan, pembantu rumah tangga - panulis nyokot maca ka manah a démo Paris ngalawan ukuran otoriter gouvernement sarta mangka hiji fresco visioner nu nyimpen kana sudut pandang kakuatan Peta koléktif. Kabéh dilayanan ku kalam sakumaha seukeut saperti realistis.

"Ieu awéwé," Gerard Mordillat, ed. Albin Michel.

sumber: https://www.cnews.fr/culture/2019-03-07/4-livres-lire-sur-la-condition-feminine-819314