THE Pameran Buku Paris IS deui dina 15 18 Maret

[Social_share_button]

acara sastra munggaran di Perancis, nu Pameran Buku boga enggon na di Porte de Versailles (Paris 15e) tina 15 18 Maret. Dina tanda Éropa, édisi ieu bakal 39e deukeut 4000 pangarang ti sakuliah buana. kasempetan hadir signings buku, kuliah, screenings, rapat, tapi ogé ninggalkeun hiji sapinuh leungeuna buku.

programming euyeub

Dina total, teu kirang ti 800 konferensi sarta acara nganjang ka salapan adegan acara. Di antara program ditawarkeun, datang bakal utamana hadir "pameuntasan" dina panggung Agora nu patarosan nu pengayaan silih tina pintonan agama sarta laity, "nu geopolitik Thriller" Polar on adegan, atanapi kumaha literatur pulisi mangka cara gede decipher dunya.

publik ogé bisa ilubiung dina "raray A / raray B", nu ngahimpun dua personalities ti dunya komik jeung kabudayaan sabudeureun hiji subyek anu unites aranjeunna atanapi antara aranjeunna, atawa "1h nguap" Pemuda di panggung, dimana pangarang jeung wartawan bisaeun carita leres, sumping ti tempat sejenna, deukeut atawa jauh.

Ngaran gede jeung sora warta

Pikeun opat poé, dikonfirmasi panulis sarta panulis anyar Francophone jeung sastra Éropa Anak bakal hadir jeung unveil karya maranéhanana tapi ogé ngabahas kalawan umum, sarta ngalaksanakeun ceramah dina téma utama sataun sastra ieu, naha dina pulitik, budaya téhnologis atawa lingkungan.

Di antarana, urang catetan Mathieu Nicolas, Prix Goncourt kalawan 2018 "barudak Maranéhna sanggeus aranjeunna," agan Todd, Bernard Werber, Erri De Luca, David Diop, Winner siswa Goncourt 2018 kalawan "Jiwa Brother" Émile BravoPhilippe Besson, Clementine Beauvais, Julien Hervieux, Valerie Zenatti, Anne Álvaro, tapi kartunis Joann Sfar jeung Thomas B Reverdy.

Éropa di jantung nu wajar

thread ieu bakal balik deui ka peran panulis dina pangwangunan hiji Eropa kabuka jeung jamak, tanda tanya budaya, proyék ékonomi anak, politik jeung sosial, tapi ogé ngagungkeun warisan sastra euyeub Éropa urang.

Ku kituna, "Great debat" baris mawa babarengan pamikir, essayists sarta pulitik, di isu geopolitik, bari rapat "Éropa katempo ku" ngawenangkeun panulis sarta seniman adu arsiték sahiji proyék Éropa dina isu sosial.

Catet yén Bratislava, Ibu ti Républik Slovak, nya éta tamu ti ngahargaan di Fair Book. kasempetan pikeun manggihan hiji lila tetep dina literatur kalangkang, tapi nu Tapi boga loba carita geulis babagi.

Kitab di CROSSROADS seni

Salila kagiatan, kreasi tunggal ogé bakal di sorotan kana tiap adegan. Dina program "Dual Témbongkeun" contona, dua illustrators bakal nyandak nilik kana téma sarua ngagambar sarta némbongkeun extent mungkin di kreasi nu. "Counter-huma", Samentara éta, baris nawiskeun ka umum dina tahap Agora, dialog antara kapribadian sarta desainer nu, ngaliwatan karyana, questioning ruang lingkup pangaweruh panelepon.

Tungtungna, perhatian bakal devoted ka transgression pustaka kana téma: ". Standar The sarta keterbatasan na" Sapanjang acara sababaraha pasini bakal tanda tanya kumaha literatur rejects atawa narima norma pulitik, moral, sosial, etika.

The Paris Pameran Buku, Tina 15 18 Maret Porte de Versailles (Paris 15e).

sumber: https://www.cnews.fr/culture/2019-03-08/le-salon-du-livre-de-paris-est-de-retour-du-15-au-18-mars-815177