Bawang bodas, antibiotik kuat!

[Social_share_button]

Bawang bodas geus dipaké salila sababaraha taun masak, tapi ogé pikeun sayuran mindeng virtues unsuspected.

Allicin dikandung dina bawang bodas teu ngan saukur mere eta nu bau kuat, tapi loba oge kauntungan kaséhatan. Sugan aya nu apal salah milligram of allicin nyaeta 15 kali leuwih potent ti pénisilin? Jadi Allicin ngajaga loba baktéri pathogenic, virus, parasit atanapi aurus Staphylococcus (persÃ) tahan ka antibiotik. Ieu oge salah sahiji pangan anti kanker pangkuatna.

Allicin geus ngajanggélék jadi asam sulfonic, agén nu ngancurkeun radikal bébas leuwih gancang. Rupa-rupa panalungtikan ogé geus ditémbongkeun bawang bodas anu nambahan jumlah sél T dina getih, nu ngabantuan tarung ngalawan virus.

virtues ieu hadir ukur dina bawang bodas seger, garing bawang bodas atawa bubuk teu nawiskeun mangpaat anu sarua. Kadé mencet, rendang atanapi naksir nu cengkeh bawang bodas seger jeung hayu nangtung 5 menit sateuacan minum pikeun ngaktipkeun allicin.

Ku kituna, hiji bodas sup saeutik, saha?