Wancahan nyababkeun maotna-Medic ngarah

[Social_share_button]

Medics-geus Cenah wancahan nyababkeun ngarah tina maotna sarta mangaruhan jalma sakabeh umur ti sadayana walks hirup.

Dr Felicien Ntone Ntone, a psikiater di Rumah Sakit Universitas Ngajar di Yaoundé Cenah sanajan Kamerun teu-boga statistik dina jumlah jalma hirup kalawan depresi, World Health Organization nyebutkeun leuwih ti 300 juta jalma ayeuna hirup kalawan depresi. "Kanggo kiwari, Kamerun teu-boga kapasitas finansial keur ngalaksanakeun hiji qui survéy tiasa masihan gambaran nu jelas ngeunaan beungbeurat. Tujuan naon bisa I ngabejaan Anjeun Dupi Éta dulur di Hiji Point di Time miboga depresi. Dulur di résiko tina ngamekarkeun karusuhan sakumaha mangaruhan jalma sakabeh umur, ti kabeh karya hirup jeung dia sakabeh nagara, sarta eta mangrupakeun pangdeudeul utama pikeun Ayeuna beungbeurat global sakabéh panyakit, "cenahna.

Watesan kasakit, medic nu Cenah depresi mangrupa gering caractérisée ku sedih pengkuh, leungitna dipikaresep tur Kamampuhan pikeun ngalakonan kagiatan sapopoé pikeun periode leuwih dua minggu. "Hal ieu pakait sareng perasaan kasalahan atawa low timer patut, kaganggu sare atawa napsu, tiredness, sarta konsentrasi goréng. sabab utama depresi kaasup leungitna leuwih dipikacinta atawa hubungan, kamiskinan, pangangguran, alatan kasakit fisik, nyiksa alkohol, pamakéan narkoba sarta kaayaan traumatis Sapertos kekerasan jeung perang ".

medic disebut pamaréntah kadaluwarsa na jalma tina Good Will kana ngarojong program kaséhatan méntal ku allocating SDM sarta finansial nyukupan pikeun sponds mun beungbeurat tumuwuh ieu.

"Salaku urang miéling Poé Kaséhatan Dunya, abdi daya tarik pikeun pamaréntah sarta benevolent organisme di antarana kaséhatan méntal dina agenda ngembangkeun kaséhatan nasional Maranéhna. The Brazzaville Déklarasi on Kasakit Non-communicable nyatakeun éta hambalan Dipikabutuh keur achieving ieu. Langkung Sacara luas, Gouvernements, mitra sarta masarakat sipil bisa gawé bareng pikeun mawa depresi kaluar tina bayangan dina Wewengkon nu.

World Health Organization olefins depresi salaku umum gangguan jiwa Éta presents kalawan pengkuh wanda low (sedih) atawa rugi dipikaresep dina kagiatan pleasurable. Dina ekstrim, pikiran kumat ngeunaan pupusna sarta meta diri cilaka atawa bunuh diri anu umum. sarat kieu Ilahar kasusah hirup acara Sapertos bereavement atawa pakasaban rugi, gawang Cdn aussi Ngembangkeun kaluar tina bulao kalawan euweuh acara Precipitating jelas.