Maotna dua belas orok di rumah sakit: Tunisia di shock

[Social_share_button]

Pupusna ngadadak orok di rumah sakit Tunisia ngagambarkeun salamet tina sistim kaséhatan umum di nagara éta.

Di hareupeun rumah sakit Wassila Bourguiba di Tunisia (Tunisia), 10 March 2019. ZOUBEIR SOUISSI / REUTERS

Menteri Kaséhatan Tunisia, Sonia Ben Sheikh, ngaku "Gravitasi" de la "Crisis" Senén 11 Maret koméntar salami pengarahan pencet di Tunisia drama tina maotna sabelas orok dina Kemis 7 sareng Jumaah 8 Maret di bangsana neonatologi sahiji Rumah Sakit Wassila Bourguiba - fasilitas di ibukota - ageung ieu ditambahkeun pupusna orok dua belas Minggu. Tragedé ieu, anu hédahkeun kasar heureut ngeunaan sistem kaséhatan di Tunisia, parantos ngangkat émosi jero di nagara-nagara.

"Urang kudu ngantep diri urang sorangan, komisi panipuan kedah tiasa ngalakukeun padamelan na" ceuk Ben Sheikh, anu gancang ngagantikeun Abderraouf Cherif dina hukuman pengunduran diri Sabtu ti pos minangka menteri. Dewan panalungtikan médis, disusun ku dokter sareng apotéker, kedah ngalenyepan gagal anu parantos maot paéh orok 12 ieu. "Urang nuju dina konteks dimana sadaya orokanana anggoganana, dipercanten anggota dokter ti commission. Sistim imun nyéta pisan rapuh sareng, teu saperti dewasa, urang moal tiasa geuwat mere aranjeunna antibiotik bisi inféksi.

Dumasar kana papanggihan awal, barudak maot tina inféksi nosokomial kusabab masalah nalika prosés dahar parenteral anu ka jero nadi. " Persiapan ieu dipidamel di laboratorium di basement rumah sakit lajeng dibawa ka kamar steril, disebut bodas rohangan, a ceuk menteri kaséhatan anyar. Urang henteu acan terang, lamun aya germ dina waktos éta [Dupi]menyimpang steril kamar ieu ". Dua puluh lima orok aya di bangsal ieu. Jalma anu masih hirup stabilisasi, saatos Mohamed Douagi, dokter sareng pupuhu komisi tina panalungtikan. Otoritas masih nungguan tés getih dina orok sateuacan masihan langkung seueur inpormasi.

Tragedi ieu nyiptakeun reuwas di Tunisia dimana krisis sistim kaséhatan umum nyaéta ritual babad. Pendapat umum anu dialihkeun ku salempang maotna ieu dumadakan saolah-olah kulawarga. Gambar kolotna ieu sareng peti karton medar dina média sosial sadayana wengi tina Saptu nepi ka Minggu.

Penguasa sacara langsung direspon, sareng kapala pamaréntah, Youssef Chahed, ngarambat jalma-jalma ka rumah sakit. Anjeunna jangji rojongan pikeun kulawarga. Menteri Awewe, Pamilik sareng Barudak Neziha Labidi ogé ngintunkeun utusan régional pikeun nyadiakeun pangrojong psikologis. Dua panalungtikan dibuka, hiji yudisial, médis séjén.

Source : https://www.lemonde.fr/afrique/article/2019/03/10/la-tunisie-sous-le-choc-apres-la-mort-de-onze-bebes-dans-un-hopital_5434118_3212.html