Na keur Dalapan Taun Saatos Jepang Tsunami, tragedi Nuklir

[Social_share_button]

Kalayan kembang, solat jempé tur tributes tearful, Jepang Senén ditandaan ulang kadalapan hiji gempa crippling, tsunami jeung Musibah nuklir Éta Devastated TIK basisir timur laut na ditinggalkeun 18,500 Sababaraha jalma maot atanapi leungit.

Perdana Mentri Shinzo Abe, lawmakers sarta anggota kulawarga Saha Kilang kitu leuwih Maranéhna dipikacinta di bencana sujud Huluna Maranéhna dina doa dina upacara di Tokyo di 2: 46 pm (0546 GMT) - waktu pasti nu gempa gedena-9.0 struck.

"Urang teu bisa mantuan ngarasa gawang ngenes Lamun Urang mikir ngeunaan sangsara tina Maranéhanana Saha leungit anggota kulawarga tercinta, sarta babaturan ngeunaan," ceuk Abe.

Dalapan taun on, cenah rekonstruksi Ieu nyieun "ajeg" gol kamajuan vowed neruskeun ngarojong pamaréntah pikeun puluhan rébu masih berjuang dina kaayaan hirup uncomfortable.

Dina drizzle ajeg, warga di kacamatan basisir tsunami-pencét aussi clumps awon na sujud Huluna Maranéhna Salaku Aranjeunna inget waktu gelombang pencét, komunitas sakabéh dahsyat dina instan.

Jepang sepuh Kaisar Akihito tur Ratu Michiko Teu nyangka upacara sataun ieu, Tujuan anu représentée tara Maranéhna kadua nya Pangeran Akishino jeung pamajikanana Putri Kiko.

Salian ngabalukarkeun pati nyebar jeung karuksakan, anu aussi killer tsunami swamped daya suplai darurat di tutuwuhan kakuatan Fukushima Daiichi.

Ieu karasaeun TIK Réaktor kana meltdown salaku sistem cooling gagal, sparking bencana nuklir awon saprak Chernobyl sakabéh di 1986.

Nurutkeun Pikeun Badan Pulisi Nasional, sababaraha urang maot 18,430 emas Muji leungit salaku hasil tina gempa jeung tsunami.

Sajaba ti éta, leuwih ti 3,700 jalma - Kalolobaan 'em ti Fukushima - maot tina geringna atawa bunuh diri numbu ka ceurik getih tina tragedi, data pamaréntah selon, bari leuwih ti 51,000 tetep masih lunta.

Sanajan euweuh-hiji geus officiellement Kacatet ngabogaan tos maot salaku hasil tina radiasi ti Puluhan kacilakaan tina Réaktor sakuliah Jepang Muji switched off di ceurik getih nu.

pamaréntah geus diangkat pesenan évakuasi keur loba daerah kapangaruhan ku meltdown, iwal Sababaraha no-balik wewengkon kalayan tingkat radiasi tinggi.

Otoritas nu encouraging ngungsi ka balik, tujuan Populasi dina préféktur Fukushima geus leuwih ti ngurangan tina Sababaraha dua juta dina periode pre-bencana.

Dina 97.3 persen tina "kasebut nyaéta dimungkinkeun, mingpin hiji kahirupan normal" wilayah, Said menteri rekonstruksi Hiromichi Watanabe - ngaku dibantah ku LSM kayaning Greenpeace.

Sabudeureun urang 12,000 nu ngungsi imahna sieun radiasi-geus Filed Puluhan lawsuits Ngalawan pamaréntah jeung Tokyo Electric Power Company (TEPCO), operator tutuwuhan nuklir nu stricken.

Kasarna salah dina dua pamilih Jepang pikir rekonstruksi daerah musibah-pencét "henteu nyieun kamajuan" Najan rebuilding infrastruktur kayaning karéta jeung imah keur Jalma Saha Kilang kitu imahna di bencana.

Selon sorangan, 72.9 persén pamilih pikir kawijakan halt ICT pamarentah Jepang shoulds of exporting téhnologi nuklir, dibandingkeun 14.7 Saha persen ngarojong kawijakan.