Dua tragedies dina sababaraha bulan, kaamanan 737 Boeing MAX sual

[Social_share_button]

Kasaruaan antara pesawat kacilakaan Ethiopian Airlines dina Minggu sareng Lion Air dina Oktoberna nangtang. Cina geus nitah pesawat-na nya numpurkeun penerbangan 737 MAX.

Pikeun kadua kalina dina sababaraha bulan, a Boeing 737 MAX 8 nabrak sababaraha menit sanggeus nyandak. Kaamanan dina pesawat ieu, museur kana strategi ti produsén Amérika, ayeuna ditaroskeun, Cina janten nagara-nagara kahiji anu dipaku deui ku dipénta pikeun pausahaan pikeun numpurkeun sakabeh penerbangan pesawat. Biro Angkatan Sipil Cina ngadinuh ukuran bakal mawa éta Senén 11 Maret di jam 18, waktos ti Cina, "Ka mastikeun kasalametan hiber". Sababaraha jam sanggeusna, anu maskapai Ethiopian Airlines sorangan ngumumkeun sanggeus nyiksa sagala Boeing 737 MAX. Ethiopian Airlines boga armada opat pesawat 737 MAX 8, sajaba hiji anu nabrak Minggu, dumasar kana ramatloka FlightRadar24.

Panumpang 157 sareng anggota awak anu ngiluan hiji hiber Ethiopian Airlines maot dina Minggu. Di akhir bulan Oktober, éta Boeing 737 MAX 8 ti maskapai Indonésia Lion Air anu nabrak Laut Jawa nyunuh jalma ku 189.

"Ieu pesawat anu sarua. Sauran Lion Air, kacilakaan éta kajadian pisan saatos dibutuhkeun sareng pilot ngirimkeun pesen pikeun nyebutkeun yén maranéhna aya kasulitan teras aya kaleungitan pesawat. Hese nyebutkeun yén henteu katingalina kacilakaan anu kahiji ", Ngaku ahli hawa anu didamel, anu ngajak anonimitas.

Penguasa Cina ogé geus dicatet "Kamiripan" antara dua kacilakaan. Operasi 737 MAX 8 tiasa dihanca nalika otoritas AS sareng Boeing ngajamin "Ukuran pikeun nepikeun efektif ngajamin kaamanan hiber", ceuk maranehna.

Loba patarosan

Pikeun ayeuna mah, "Pilotna disebutkeun yén anjeunna gaduh sesah sareng peryogi balik" et "Anjeunna kagungan idin" giliran sareng kantor deui ka Addis Ababa, saur CEO CEO Ethiopian Airlines Tewolde GebreMariam dina konferensi pers di Addis Ababa. Urang ogé terang, yen kondisi cuaca sasih Minggu Minggu di Addis Ababa. Jeung di bentang hawa, Ethiopian dianggap parusahaan serius. Similarta ngan sami sareng perbandingan eureun di dinya sabab urang gaduh inpormasi anu lumaku di luhur ieu "miélingkeun Michel Merluzeau, diréktur Analisis Pasar Aerospace & Pertahanan.

Ngan data tina hiber jeung paguneman kabina dikandung dina dua dus hideung tina pesawat parantos tiasa, leresun masihan émbaran anu kasar ngeunaan sabab akus kajadian: masalah teknis, kasalahan pilot atawa gabungan sababaraha. faktor.

Kusabab kacilakaan Lion Air, anu 737 MAX Tapi ngangkat sababaraha patarosan di komunitas pesawat padahal program ieu kagungan dina masalahna nalika pamekaranna. Produsén pesawat Boeing kalah badé numpurkeun di May 2017 penerbangan test kusabab masalah kualitas manufaktur mesin anu dihasilkeun ku CFM, joint venture di Amérika Umum Electric sareng Perancis Safran.

The 737, kasuksésan komérsial

Nepi ka tungtun taun Januari, versi anyar sareng kembar-ais 350 parantos dikirimkeun kana pesenan 5 011 dipesen ku Boeing, dipiukkeun backlog sareng médium langkung ti tujuh taun manufaktur dina laju ayeuna.

Kacilakaan anyar ieu mangrupa niup kanggo Boeing, sakaligus kulawarga MAX pertengahan vérsi rékayasa tina 737, best-seller sadaya waktos sareng langkung ti dihasilkeun 10 000. "The MAX mangrupa program penting pikeun Boeing kanggo dékade saterusna. Representsta ngagambarkeun 64% tina total produksi produsén nepi ka 2032 sareng angger operasi anu signifikan ", Ngécéskeun Michel Merluzeau. "Ieu alat penting pisan pikeun transportasi global sareng perdagangan internasional", Anjeunna ditambahkeun.

Anjeunna nunjuk yén, pikeun Boeing, jam 24 salajengna bakal "Konci"ti sudut pandang manajemén krisis, kusabab produsén kudu nengtremkeun ati boh travelers, pausahaan sareng investor ngeunaan reliabiliti pesawat na.

Minggu, Boeing ngadéklarasikeun dirina "Sedih sedih pikeun neuleuman leungit leungit panumpang sareng awak hiber Ethiopian Airlines 302", Nyarios yén tim téknis éta disadiakeun pikeun mantuan panalungtikan.

source:https://www.lemonde.fr/international/article/2019/03/11/la-chine-ordonne-la-suspension-de-ses-vols-operes-en-boeing-737-max_5434162_3210.html