Aljazair: istilah kaopat ngalegaan kurangna kalima?

[Social_share_button]

Présidén Aljazair Abdelaziz Bouteflika, udagan hiji gerakan protés unprecedented di 20 taun di kakuatan, ceuk Senén anjeunna moal bakal neangan istilah kalima, paving jalan pikeun hiji jaman pasti transisi.

Jutaan Algerians nungtut pikeun minggu. Presiden Abdelaziz Bouteflika tungtungna ngumumkeun Senén yén anjeunna moal bakal neangan istilah kalima salaku kapala nagara dina. Pengumuman dina surat ka Bangsa diterbitkeun ku agénsi warta resmi ieu disambut ku hiji konsér uninterrupted tina tanduk di puseur Algiers. kabagjaan kasebut, gancang masihan jalan ka ragu lamun Algerians mimiti tanda tanya wincik rencana diusulkeun ku Bouteflika, anu istilah ends on April 28.

  • Quand se tiendra la prochaine élection présidentielle?

Pemilu Présidén mimitina dijadwalkeun pikeun April 18 ditunda sinus paeh. Numutkeun pesen ti Kepala Nagara, anu salajengna presiden "bakal diayakeun di garis jeung inklusif sarta bebas Konférénsi Nasional (...), wawakil masarakat Aljazair". Ieu manehna anu nyetel tanggal Pemilu Présidén salajengna. éntitas nu "kedah bagean ka ngalengkepan mandat na saméméh ahir taun 2019" janji samar Aljazair Présidén. Samentara éta, Bouteflika bakal neruskeun nedunan tugas-Na.

  • Quelle est cette «Conférence nationale inclusive et indépendante»?

Agénsi bakal ngawasan transisi, drafting hiji konstitusi anyar, paménta séjén tina démonstran. Bakal lajeng diajukan ka referendum a. konférénsi éta bakal "wawakil masarakat Aljazair," pledged kapala nagara. Numutkeun sumber pamaréntah, éta baris mawa babarengan wawakil démonstran jeung veterans tina perang kamerdekaan. Urut Menteri Luar jeung urut utusan PBB jeung Liga Arab di Suriah Lakhdar Brahimi, Diangkat Salasa kana korsi Konférénsi ieu.