Aljazair: Saha sukses Abdelaziz Bouteflika?

[Social_share_button]

jaman transisi ieu kudu dipake utamana dina kakuatan pikeun mastikeun suksesi hiji. Dina konsési séjén pikeun jalan, Abdelaziz Bouteflika ngumumkeun PHK tina perdana menteri-Na, Ahmed Ouyahia, diganti ku Noureddine Bedoui, dugi Mentri Interior. Hal ieu diapit ku perdana menteri timbalan, Ramtane Lamamra, ogé diangkat menteri asing, hiji pos saméméhna manéhna ngayakeun ti 2013 mun 2017. Anjeunna ngalaman diayakeun saprak patengahan Pébruari, a councilor husus ka urusan diplomatik kalawan présidén. nurutkeun ReutersIeu ieu lajeng geus tipped salaku panerusna mungkin mun Présidén.

Nyanghareupan ieu, oposisi meta : "Panawir terakhir di Bouteflika", ngadawarkeun dina hiji isuk Salasa ieu le quotidien El Watan . loka Tsa ogé nyaéta panggero pikeun vigilance nalika Ali Benflis, urut perdana menteri anu ngagabung oposisi, warns ngalawan "agresi tina Konstitusi." "Presiden Bouteflika ngajadikeun fun sahiji jalma" tweets sabotana, urut menteri Abdelaziz Rahabi: "tekadnya pikeun nanggepan kendasa bakal naékkeun nagara nuju ka kunaang kanyahoan sarta bahaya pikeun stabilitas nagara sareng kahijian nagara-na." Hiji hal anu tangtu: ieu Iklan teu sigana tos ngabantosan sengketa di. Salasa isuk, sababaraha rebu pelajar Aljazair ngangkat jalan, sareng ngajantenkeun protés mekar di Jumaah dina jaringan sosial.