Konci pikeun hirup mimiti perenahna di mikroba tesis ilahar

[Social_share_button]

Hiji studi anyar geus wangsit kumaha grup mikroba jero-laut Nyadiakeun clues ka Évolusi of Kahirupan di Bumi, selon dina kertas panganyarna The ISME Journal. Peneliti dipake metode molekular motong-tepi ka diajar mikroba tesis, qui mekar dina panas, cairan oksigén bébas Éta ngalir ngaliwatan kulit Marcapada.

Disebut Hydrothermarchaeota, grup ieu mikroba hirup di ekstrim lingkungan Saperti hiji Éta Aranjeunna Dupi kungsi dibudidayakan di hiji laboratorium pikeun ulikan. Hiji tim panalungtikan ti pasar Bigelow Laboratorium pikeun Samudra Élmu, Universitas Hawai'i di Manoa, sarta Departemen ESDM Joint Genome Institute BYPASSED masalah budidaya kalayan padika sequencing genetik disebut genomics kadaluwarsa, hiji suite téknologi novél dipaké pikeun runtuyan grup-rupa inpo genetik. Aranjeunna kapanggih Hydrothermarchaeota Éta Méi obtenir énergi ku ngolah karbon monoksida jeung sulfat, qui mangrupa strategi métabolik overlooked. The mikroba make tanaga ti prosés ieu tumuwuh minangka wangun chemosynthesis.

"The majorité tina kahirupan di Marcapada nyaéta mikroba, sarta paling mikroba-geus kungsi dibudidayakan," ceuk Bet Orcutt, hiji élmuwan panalungtikan senior di Bigelow Laboratorium sarta salah sahiji pangarang senior ulikan urang. "Papanggihan ieu ngantebkeun naha tunggal genomics sél Saperti nu parabot signifikan pikeun Ngajalajah kumaha nu saimbang badag fungsi hirup".

Analisa Génom Hydrothermarchaeota kaungkap mikroba tesis milik kelompok hirup single-bersel katelah Archaea jeung Robah mimiti dina sajarah kahirupan di Marcapada - Anjeun teu prosés métabolik Maranéhna mahiwal. observasi ieu nyarankeun que kulit sahandapeun taneuh sagara la nyaéta habitat sataun signifikan pikeun pamahaman cara hirup Évolusi di Bumi, sarta planét séjén berpotensi.

The Panalungtik kapanggih bukti genetik aussi Éta Hydrothermarchaeota-miboga kamampuh Pindahkeun Dina sorangan Maranéhna. Motilitas nawarkeun strategi survival berharga pikeun lingkungan ekstrim Aranjeunna Telepon imah, qui: ngabogaan suplai kawates gizi ésénsial pikeun kahirupan.

"Guguru tesis mikroba tunggal tiasa masihan kami wawasan kana Boh sajarah Bumi jeung strategi potensi hirup dina planét séjén," ceuk Stephanie Carr, panulis munggaran dina kertas sarta karéta panalungtik postdoctoral kalawan Orcutt saha ayeuna asisten dosen di Hartwick kuliah. "Strategi survival Maranéhna nyieun em incredibly serbaguna Jeung Aranjeunna maénkeun peran overlooked sataun signifikan dina lingkung sahandapeun taneuh Dimana Aranjeunna Hirup".

Dina 2011, Orcutt sarta élmuwan proyék lianna balayar ka flank teh Juan de Fuca Ambat, hiji lamping pertengahan sagara kaluar basisir Washington Dimana dua lempeng samudra anu Pamisahan na generating kulit ecosystem anyar. Aranjeunna dipaké robot jero-diving Woods Hole Oceanographic Institusi urang Jason diperlukeun keur indit 2.6 km mun seafloor jeung ngumpulkeun sampel cairan Éta ngalir ngaliwatan kulit jero.

Ieu cairan crustal ngandung mikroba nu tadi beens diulik pernah sateuacan. Gawe bareng dina partnership jeung Departemen Energi Joint Genome Institute, anu Panalungtik dianalisis dumasar jeung mikroba dina Cell Single Genomics Center di Bigelow Laboratorium. fasilitas ieu panalungtikan motong-ujung ieu diarahkeun ku Ramunas Stepanauskas, hiji senior élmuwan panalungtikan sarta kajian pangarang. Tim proyék aussi dianalisis ngagunakeun mikroba Metagenomics boga teknis Éta extracts informasi génomik Langsung Ti sampel lingkungan. nganalisa ieu yielded wawasan kana blueprints genetik Hydrothermarchaeota, hubungan Maranéhna keur Archaea sejen, jeung strategi Aranjeunna Dupi Évolusi salamet di subseafloor kana.

The Panalungtik baris ngawangun kana kapanggihna ieu Nalika Aranjeunna balik deui ka Juan de Fuca Ambat dina Méi 2019 neruskeun nalungtik mikroba ekstrim thriving handap seafloor kana. Orcutt bakal ngakibatkeun pesiar anu ngagunakeun ROV Jason kalayan tim ieu Panalungtik ngajajah lingkungan subseafloor Top salajengna, leveraging waragad ti National Yayasan Élmu sarta NASA.

"The mikroba hirup 'dikubur hirup' di handap-éta seafloor anu bener intriguing ka kami, saprak Aranjeunna Dupi urang salamet sarimbag cai low tanaga," ceuk Orcutt. "Urang ngaharepkeun percobaan urang bisa némbongkeun tesis mikroba aneh Kumaha Aranjeunna ngalakukeun ieu, sangkan bisa ngabayangkeun kumaha hirup bisa aya dina planét séjén."