vaksin HIV: dites on primata non-manusa sarta gawéna

[Social_share_button]

Pikeun leuwih ti 20 taun, ilmuwan di Scripps Panalungtikan-geus chipped jauh di tantangan ngarancang hiji vaksin HIV. Kiwari ieu panalungtikan anyar, diterbitkeun dina kaayaan kebal, Éta nempokeun Maranéhna strategi vaksin eksperimen jalan di primata non-manusa.

Ulikan anyar nembongkeun Éta monyét macaque rhesus bisa ditanya ngahasilkeun antibodi neutralizing contre hiji galur HIV anu nyarupaan bentuk viral tahan banting Éta jalma Ilaharna kainféksi, geus disebut kadaluwarsa virus nagara golongan 2. The aussi panalungtikan Nyadiakeun estimasi mimitina-kantos di tingkat antibodi neutralizing vaksin-ngainduksi diperlukeun ngajaga ngalawan HIV.

"Urang kapanggih Éta neutralizing antibodi Éta-geus-geus ngainduksi ku vaksinasi tiasa ngajaga sasatoan contre virus Éta Sigana loba kawas real-dunya HIV," nyebutkeun Dennis Burton, PhD, korsi tina Scripps Panalungtikan urang Departemen Immunology na Mikrobiologi, sarta diréktur ilmiah Internasional AIDS Vaksin prakarsa (IAVI) Center antibodi Neutralizing na tina Nasional Institutes of Kaséhatan urang Center pikeun HIV / AIDS Vaksin Immunology na Immunogen Papanggihan (CHAVI-ID).

Sanajan vaksin anu tebih ti percobaan klinis manusa, studi Nyadiakeun buktina-of-konsép pikeun strategi vaksin HIV Burton na nya kolega-geus-geus ti 1990s berkembang.

Tujuan strategi ieu mun Identipikasi wewengkon rawan jarang on HIV sarta ngajarkeun sistim imun nyieun antibodi pikeun nyerang Jalma wewengkon. Studi dipingpin ku Scripps Panalungtikan élmuwan-geus ditémbongkeun que la awak perlu pikeun ngahasilkeun neutralizing antibodi ngabeungkeut kana virus Éta luar trimer protéin amplop. Pikeun ngarojong gagasan ieu, élmuwan kapanggih Éta Éta bisa ngajaga model sasatoan ti HIV ku injecting em kalawan neutralizing antibodi Éta Muji dihasilkeun dina Lab teh.

tangtangan éta Ieu Lajeng pikeun meunangkeun sato sangkan neutralizing antibodi sorangan. Jang ngalampahkeun ieu, élmuwan diperlukeun pikeun ngalaan sistim imun jeung trimer protéin amplop, Éféktif latihan eta kumaha titik sasaran ieu sareng ngahasilkeun antibodi katuhu contre eta.

Tujuan aya masalah badag. The HIV trimer amplop téh teu stabilna sahingga salajengna condong digolongkeun eta Nalika papisah. Kumaha élmuwan bisa make salaku bahan dina vaksin a? A narabas di 2013 Cam, Nalika élmuwan genetik direkayasa a trimer langkung permanén, SOSIP emas.

"Pikeun kahiji kalina, Simkuring miboga hal Éta kokotéténgan lumayan loba kawas amplop HIV protéin trimer," nyebutkeun Matthias Pauthner, PhD, gaul ieu panalungtikan di Scripps Panalungtikan sarta panulis ko-mimiti ulikan anyar.

The élmuwan Gancang dipindahkeun ka hareup kalawan ngarancang hiji vaksin HIV eksperimen Éta ngandung toil ajeg SOSIP ieu. Tujuanana maranéhanana jeung ulikan anyar Ieu ningali lamun jenis ieu vaccinia bisa Sabenerna ngajaga sasatoan ti inféksi.

Tim nu nguji vaksinna dina dua golongan macaques rhesus. Hiji studi saméméhna ngagunakeun vaccinia Sami ditémbongkeun tadi Éta Sababaraha monyét Immunized alami neutralizing titers antibodi Mekarkeun Low (tingkat antibodi) Dina awak Maranéhna, sedengkeun nu sejenna Mekarkeun titers tinggi Nuturkeun vaksinasi. Ti ulikan ieu teh Panalungtik dipilih jeung ulang divaksinasi genep monyét titer low jeung genep monyét titer tinggi. Aranjeunna aussi diulik 12 primata unimmunized salaku kelas kontrol Maranéhna.

The primata Muji Lajeng kakeunaan hiji wangun virus disebut kadaluwarsa SHIV, hiji Simian Vérsi direkayasa HIV Éta ngandung la même amplop trimer salaku virus manusa.

Galur Tinangtu ieu virus teh mangrupakeun nagara golongan katelah virus 2 Kusabab Geus-geus ditémbongkeun janten hésé neutralize, loba kawas wangun HIV sirkulasi dina populasi manusa.

The Panalungtik kapanggih que la vaksinasi digawé di sato titer tinggi. Monyet bisa ngahasilkeun tingkat cukup neutralizing antibodi Ngalawan trimer protéin amplop pikeun nyegah infeksi pencegahan.

"Kusabab HIV mecenghul, ieu téh bukti kahiji urang-gaduh panyalindungan dumasar antibodi-ti 2 virus nagara golongan handap vaksinasi," nyebutkeun Pauthner. "Hiji masalah kiwari nyaeta kumaha carana urang tiasa meunang titers tinggi sapertos kana unggal sato?"

Fokus utama nyaéta titers Est devenu Utamana salaku Panalungtik HIV nempo panyalindungan wane salaku titers tinggi murag dina minggu bulan Nuturkeun vaksinasi. Dina nyukcruk titers bari terus exposing sasatoan kana virus, nu Panalungtik ditangtukeun éta titers diperlukeun tetep HIV dina bay.

Importantly, nu aussi ulikan némbongkeun yén neutralizing antibodi, tapi teu aspék séjén tina sistim imun, anu tombol pikeun stopping virus. Pauthner nyebutkeun taun ieu téh Pananjung signifikan, saprak Labs-geus séjén fokus kana potensi Sél T na defenses sistim imun lianna pikeun meungpeuk inféksi.

Bade maju, anu ilmuwan anu pilari ka Ngaronjatkeun percobaan manusa pikeun desain vaksin sarta tetep titers tinggi. "Aya Loba Trik immunological Éta bisa digali kekebalan sangkan panungtungan panjang," nyebutkeun Pauthner.

The Panalungtik anu pursuing strategi pikeun méré Sacara luas bisa neutralizing antibodi (bnAbs) Éta bisa neutralize Loba galur HIV, Tinimbang ti galur tunggal Digambarkeun dina studi tesis. "Panalungtikan Masihan estimasi tina tingkatan bnAbs Éta Dupi Urang kudu dipicuna ngaliwatan vaksinasi guna ngajaga ngalawan HIV global," nyebutkeun Burton.

Carita Sumber:

bahan disadiakeun ku Scripps Institute Panalungtikan. Catetan: Eusi bisa diédit for gaya jeung panjangna.