Brexit: sanggeus tampikan kadua perjanjian, Theresa Méi ultimatum ka MPs

[Social_share_button]

Pikeun nyumpurkeun para pajabat anu kapilih dipilih, perdana menteri ngancam pikeun nunda teu aya watesna dina kaluar ti Uni Europeanropa. Hiji sora anu katilu bakal dijadwalkeun, samentawaw konservatif teu misah.

Perdana Menteri Britania Theresa Méi di DPR Commons di London dina mangsa debat 13 Brexit. Jessica Mekarwangi / Inggris Parlemén / REUTERS

Perdana Mentri Inggris Theresa May parantos kaleungitan sora nya, tapi tétéla henteu kéngingna. Sareng ieu bisa jadi mayar. Diaku, éta ngalaman karugian anu sanes pisan, Salasa 12 Maret sabot perjanjian Brexit menyimpulkan ku Uni Europeanropa (EU) ditolak parantipan parangkat ku deputies. Diaku, manéhna parantos sakali deui tadi malem pikaresepeun, Rebo, March 13, masih parlemén di Parlemén, nalika sawatara mentri nya nolak parentah Partai konservatif manehna nuju sahingga haknana sorangan pikeun milih amandemen ngaluarkeun masalah kaluar ti Tanpa perjangjian ("Henteu aya deal"), malah saatos tanggal udagan 29 Maret.

Tapi strategi na tina laun rallying deputies rebel ku ngancam nempatkeun hiji Brexit aranjeunna jangji baris komponén maranéhanana bisa mayar pareum.

Hiji sora katilu on "Deal" sareng Brussel bakal dijadwalkeun ku Rebo 20 Maret manehna ngumumkeun Rebo peuting. Upami diperlukeun, hiji kaopat saméméh tamat fateful tina 29. Jeung dina tekenan lalajo na ku tenacity, Theresa Méi bisa ngahontal cita -na nya: tungtungna candak nganggo parlemen parlemén dina perjangjian nutupan Brexit.

Dina patengahan Pébruari, paguneman pribadi anu diayakeun ku lulugu cih Inggris Olly Robbins dina palang hotél di Brussel, sareng ngajemput ku para wartawan ti ITV, Meunangkeun strategi ieu anu Theresa Méi sigana pikeun ngabuktikeun Rebo peuting di DPR Commons. Sakumaha dijanjikan, manéhna bakal ngalebetkeun, Kemis 14 Maret ka anggota pikeun gerak nyawung panangguhna jaman 29 Maret. Tapi ieu téh ultimatum.

Artikel ieu aslina diterbitkeun dina https://www.lemonde.fr/international/article/2019/03/14/brexit-apres-the-second-reject-of-the-accord-theresa-may-pose-un -ultimatum-to-deputes_5435685_3210.html