Leuwih ilahar 100 of nyiksa seksual ku imam, nurutkeun Garéja Katolik

[Social_share_button]

Cardinal Ruben Salazar, Archbishop of Bogota, nu beragama anu henteu nyawad kasus nyiksa seksual ku imam dipikawanoh éta téh "antek jeung kudu ngabales sakumaha lamun éta sorangan abuser".

Garéja Katolik Colombia ngaku leuwih ti 100 kasus nyiksa seksual komitmen ku imam di nagara jeung ngomong yén tokoh agama jeung kanyataan yén meta sapertos na teu ngalaporkeun oge "abusers".

Nu beragama anu henteu nyawad kasus kawas mangrupa "antek". "Ngan di Bogota, urang terang tina kasus nyiksa na 12 sakuliah Kolombia bisa ngobrol leuwih 100" ceuk Archbishop of Bogota, Cardinal Ruben Salazar, anu mingguan Semana. Bishop Salazar, anu henteu nangtukeun umur korban atawa periode salila ieu anu komitmen nyiksa seksual, ceuk yén agama anu teu nyawad kasus kawas mangrupa "antek jeung kudu ngabales sakumaha lamun eta éta dirina abuser ".

"Aya uskup nu masih percanten yen ieu bisa junun, salaku kulawarga, éta keluhan a mah teu perlu, éta bisa dianggap masalah moral teh imam, teu kajahatan dina panerapan sipil "anjeunna ditambahkeun. The Archbishop of Bogota ngomong yén korban kudu narima "santunan pinuh", anu ngawengku sangakan na santunan ékonomi.

"The uskup bakal ngawartosan sakabeh kasus". Bishop Salazar milu dina telat Pébruari di pasamoan dina panangtayungan minors diayakeun di Vatikan. Salila gempungan ieu unprecedented on pedophilia, manehna nanya yén Garéja Katolik nerapkeun modél komprehensif pikeun ngumpulkeun angka na statistik dina nyiksa seksual ngalibetkeun anggota lembaga kaagamaan. "Dina Lolobana nagara, Garéja teu boga aranjeunna," manehna lamented. Anjeunna nambahan yén masalah ieu bakal dibahas dina pasamoan hareup ti Konférénsi Episcopal of Colombia. "The uskup kudu ngawartosan sadaya kasus," cenahna.

Dina Kolombia, nagara tina 48 juta jalma utamana Katolik, sahenteuna dua puluh imam anu denounced keur nyiksa seksual of minors taun anyar, pajabat jeung média lokal. Di puncak Pébruari, Paus Francis geus jangji "perjuangan pisan kadar" ngalawan nyiksa seksual of minors komitmen ku pendeta.

Sumber: HTTPS: //www.europe1.fr/international/colombie-plus-de-100-cas-dabus-sexuels-par-des-pretres-selon-leglise-catholique-3872309