Laporan ngeunaan présidén di Aljazair: a konspirasi ku oposisi

[Social_share_button]

Geura-giru ngumumkeun, ukuran pamaréntahan Senén soré ku Présidén Bouteflika - panundaan Pemilu Présidén, pengkul tina istilah kalima, janjian ti pamaréntah anyar - anu sacara langsung ngabobot ku oposisi sareng nampik ku pihak Alliance. présidén.

Mohcine Bellabas, presiden Rally kanggo Budaya jeung Démokrasi (RCD), meunang lempeng ka titik: "The Kapala nagara maneuver nyerah babauhan populér kalayan ngamanipulasi pendapat umum ku cara ngagunakeun médan semantis anu ngarujuk kana slogan anu dipaké nalika para demonstrasi. Anjeunna nyarios anjeunna bakal nyerah sareng waktos kalima bari tetep dina kakawasaan. Hal ieu sabenerna ngalegaan amanat anu ayeuna dina palanggaran UUD, "nyebutkeun anjeunna.



Ngan kakulang ti ngawahan médis di Jenéwa, Presiden Bouteflika ngumumkeun Senén 11 March, dina seratan langsung, anu panundaan tina jajal 18 April ka tanggal henteu ditangtukeun, parobahan pamaréntah, awal fase transisi kalayan kapamingpinan ku kakuatan Kaputusan, ogé organisasi sateuacanna 2019 konferensi nasional dina konferensi nasional. .

"Konspirasi ngalawan mobilisasi jalan"

Pangacara Mustapha Bouchachi, aktivis hak asasi manusa jeung salah sahiji inohong emblematik mobilisasi ngalawan istilah kalima Abdelaziz Bouteflika, ngabenerkeun paham ka eksekutif luhur Nagara naon sih paménta ti jalan: "Kami henteu tanya ukur anu panundaan tina pamilu Tapi periode transisi diurus ku pamaréntah musyawarah nasional, dibentuk ku kapribadian anu kredibel, sanggeus konsultasi anu saé. Outta tadar pisan pikeun urang pikeun nangkep ngajabel rahayat rahayat angkat ka pamilihan bebas jeung démokrasi sajati, "cenah.

pangrugina, Karim Tabou, koordinator Uni Démokratik sareng Sosial (partéi teu diidinan), Ngalangkep "konspirasi ngalawan mobilisasi jalan". Urut sekretaris mimitina tina FFS (Dipikunatan Angkatan Sosialis, partéy oposisi pangkolotna), percaya yén "sistem na ngawasa mendedek". Anjeunna nyebut acara gaya, Jumaah, Maret 15, ngalawan naon anu anjeunna danggurkeun "kudéta ngalawan ka jalma".

Anjeunna dirojong, dina usahaana pikeun ngabantenkeun pasukan, ku Zoubida Assoul, anggota aktip Gerakan warga Mouwatana. Manehna nganggap yén "ukuran anu dikatalkeun ka Kapala Nagara bakal nyumpu sareng paménta warga, diderarkeun ku jutaan jalan nalan ka pamenta-undian tina rezim". Numutkeun urut hakim ieu, bahaya aya dina ngumumkeun agénda tanpa wates anu tepat. "Urang henteu terang sabaraha lami jaman transisina tiasa dicandak atanapi saha anu bakal mingpin éta. Hayu urang ngan nyerenkeun, "manehna laments.

Laporan éta, rencanana bis

waktu Présidén Republik Républik Kapala parantos ngagantikeun kapala pamaréntahan Ahmed Ouyahia ku Menteri Internasional sareng aparat satempat, Noureddine Bedoui - dirina dibantuan ku Ramtane Lamamra, Wakil Perdana Menteri, Menteri Luar Negeri -Soufiane Djilali, sekretaris-umum Jil Jadid, lawan ti jam kahiji nepi ka kalima-waktos, nyintang kaayaan: "Sarua jalma anu nampik namina nagara anu digolongkeun sangkan robahna. Respon rahayat bakal jelas: henteu kana istilah kalima, henteu sareng rezim nu. Mustta kabéh kudu ninggalkeun, "manehna antisipasi.

Abdallah Djaballah, presiden Front Kaadilan sareng Pamekaran (gerakan Islamist)ngelingan yen rarancang ieu parantos lakukeun yén rencana anu geus parantos diwanohkeun. "Sababaraha minggu katukang, Saïd Bouteflika disawalakeun sareng parpol pilihan pikeun ngalegaan istilah kaopat. Naon anjeunna henteu sukses dina waktos éta, anjeunna ngaéksekusi dinten, tanpa kudu ngagasab duit lain pamilihan tur tanpa yayasan konstitusional, "manehna nyunduk.

Dina Désémber 2018, Présidén Gerakan pikeun Masarakat Rahayat (MSP), Abderrazak Makri, Ngajukeun panundaan tina Pemilu Présidén, pikeun nyegah "pihak gaib datang ka Kawasa." Anjeunna dibere gagasan pikeun sababaraha inohong nasional, diantarana ti lanceukna sareng panasehat ka présidén, Saïd Bouteflika. Isuk-dinten ayeuna, anjeunna ogé ngarasa yén pembatalan polling 2019 April "nyaéta kaputusan politik anu mana tujuan nu moal méncog."

Kacuatan anu dibales Abdallah Djaballah yén jaman transisi, meureun dikawasa ku Présidén Bouteflika sareng rombongan, "nyababkeun sieun anu awon" - maksudna, anjeunna, ayeuna bunderan présidén ayeuna nyoba nyieun kaayaan tetep dina kakuatan. "Dina konferensi nasional, oposisi bakal digulung ku logika aritmetika," manehna ngécéskeun, ngabéréndélkeun kabeungharan parpol, pergaulan jeung organisasi séjénna anu patali jeung rezim éta.

A "damai" kanggo mayoritas

Présidén Talaie El Hourriyet, Ali Benflisregrets yén "pasukan-konstitusional supaya milari nyepengna dina pusat putusan", nyuhunkeun panerapan tina istilah kaopat ku "transgression tina Konstitusi". Urut kapala pamaréntahan (2000-2003) yakin yén "reins tina kakuatan" teu aya deui di leungeun Abdelaziz Bouteflika, tapi dikadalian ku "group gaib".

Sumber: https://www.jeuneafrique.com/748105/politique/report-de-la-presidentielle-opposition-denonce-a-complot-la-majorite-salu-lat-ment/