Almenak 2019-2020 kontes di Kamerun

[Social_share_button]

Républik Kamerun
Républik Kamerun

Peace - Karya - Patrle
Peace - Karya - Fatherland

======

Kamentrian Atikan luhur
Kamentrian Atikan luhur

umum Sekretariat
umum Sekretariat

Akreditasi akademik Manajemén jeung kualitas
Universitas Padjadjaran Jurusan akreditasi jeung kualitas

Urutan N ː: 19 / MINESUP / SG / DAUQ / SDEAC / SE OF Pébruari 27 2019

Ngaropéa jadwal tina pamariksaan lawang di Lembaga sahiji Paguron luhur Nagara Kamerun, sarta sakola dina pangawasan akademik tina Kamentrian Atikan Tinggi handapeun warsih akademik 2019 / 2020.

Menteri Nagara, Menteri pendidikan tinggi

Mindful tina Konstitusi;
Tempo Hukum euweuh 0005 16 2001 April, dina orientasi Atikan Tinggi;
Mindful tina Kaputusan No. 92 / 074 1992 ti April kalawan puseur pangolahan universitas Buea na Ngaoundere kana Paguron luhur;
Mindful tina Kaputusan No. 93 / 026 19 ti Paguron luhur ngadegkeun Januari 1993;
Mindful tina Kaputusan No. 2005 / 342 ti 10 Séptémber 2005 amending na supplementing dibekelan tangtu Kaputusan No. 93 / 027 19 ti Januari 1993 on dibekelan umum pikeun Paguron luhur;
Mindful tina Kaputusan No. 2005 / 348 10 Séptémber 2005 of appointing nu presidents of direksi di paguron luhur; Mindful tina Kaputusan No. 2008 / 280 ti 09 2008 Agustus ngadegkeun hiji Universitas di Maroua;
Mindful tina Kaputusan No. 2008 / 281 ti 09 2008 Agustus dina organisasi administrasi sarta akademik Universitas Maroua;
Mindful tina Kaputusan No. 2008 / 282 ti 09 2008 Agustus kalayan organisasi administrasi sarta akademik ngeunaan École Normale Supérieure of Maroua; Mindful tina Kaputusan No. 2010 / 371 ti 14 2010 Désémber ngadegkeun hiji universitas kaayaan di Bamenda;
Mindful tina Kaputusan No. 2018 / 190 ti amending 02 2018 Maret na supplementing dibekelan tangtu Kaputusan No. 2011 / 408 ti 09 2011 Désémber pikeun ngatur Pamarentah;
Mindful tina Kaputusan No. 2011 / 410 ti 09 2011 Désémber kalayan formasi Pamarentah;
Mindful tina Kaputusan No. 2019 / 002 04 ti Januari 2019 kalawan redevelopment Pamaréntah;
Mindful tina Kaputusan No. 2012 / 433 ti 1 2012 Oktober pikeun ngatur Kamentrian Atikan Tinggi;
Mindful tina Kaputusan n0 2013 / 0891 / PM Maret 12 2013 appointing pajabat di Kementerian Pendidikan Tinggi.
Mindful tina Kaputusan No. 2015 / 398 15 Séptémber 2015 of appointing Rectors sababaraha paguron luhur nagari;
Mindful tina Kaputusan No. 2015 / 541 ti 27 2015 Nopémber appointing a Wawakil-rektor di Universitas Bamenda
Mindful tina Kaputusan No. 2012 / 366 ti 06 2012 Agustus pajabat appointing di paguron luhur;
Mindful tina Kaputusan No. 2017 / 586 ti 24 2017 Nopémber sarta ngadegkeun organisasi administrasi sarta akademik ngeunaan École Normale Superieure of Téknis Atikan (ENSET) universitas Yaoundé I di Ebolowa;
Mindful tina Kaputusan No. 2017 / 582 ti amending 24 2017 Nopémber sarta supplementing dibekelan tangtu Kaputusan No. 2011 / 045 ti 08 2011 Maret dina organisasi Universitas Bamenda;
Mindful tina Kaputusan No. 2018 / 005 08 ti Januari 2018 ngadegkeun École Normale Supérieure di Bertoua

ordo:
Artikel 1: arrété Ieu dibereskeun jadwal tina pamariksaan lawang di Lembaga sahiji Paguron luhur Nagara Kamerun, dina warsih akademik 2019 / 2020.

Artikel 2: Jadwal ujian lawang dina Lembaga sahiji Paguron luhur Nagara Kamerun, dina warsih akademik 2019 / 2020, bakal jadi kieu:


Universitas Bamenda

Sabtu Oktober 12 2019: Daur mimitina tina Tinggi Guru Pelatihan College (HTTC) tina Bambili.
Minggu Oktober 13 2019: Kaduana siklus tina Tinggi Guru Pelatihan College (HTTC) tina Bambili
Sabtu Séptémber 28 2019: Mimiti warsih sahiji siklus kahiji tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTC) tina Bambili.
Sabtu Séptémber 28 2019: Taun katilu tina siklus kahiji tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTC) tina Bambili.
Minggu Séptémber 29 2019: Kaduana siklus tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTTC) tina Bambili.
Kemis na Jumaah 26 27 Séptémber 2019: Mimiti warsih ti Kaperawatan sarta Laboratorium Médis Élmu Fakultas
Kaséhatan Élmu sahiji universitas Bamenda (FHS).
Kemis Séptémber 26 2019: Taun munggaran Tinggi Institute of sarta Manajemén Bisnis (HICM)
Sabtu Séptémber 14 2019: Mimiti warsih sahiji siklus Téknik of College of Technology (Coltech)
Sabtu Séptémber 07 2019: Mimiti warsih tina Hight Institute of Angkutan jeung logistik (HITL) Universitas Bamenda.

Sabtu Agustus 31 2019: Taun munggaran siklus mimiti Nasional Polytechnic Tinggi Institute (NHPI) Universitas Bamenda

Sabtu Agustus 31 2019: Taun Katilu tina siklus mimiti Nasional Polytechnic Tinggi Institute (NHPI) Universitas Bamenda


Universitas Buea
Salasa jeung Kemis 18 19 Séptémber 2019: Canggih Sakola Panarjamah sarta Juru (ASTI) Universitas Buea. -ASTI - Division I
Kemis na Jumaah 05 06 2019 Oktober: Canggih Sakola Panarjamah sarta Juru (ASTI) Universitas Buea. ASTI - Division II
Jumaah jeung Saptu 06 07 Séptémber 2019: Taun mimiti Kaperawatan jeung Lab. Technicians Fakultas Kaséhatan Élmu sahiji universitas Buea.
Kemis Séptémber 05 2019: Fakultas Téknik sarta Téhnologi (FET). © http://cameroun.minajobs.net/
Rebo Séptémber 25 2019: Fakultas Pertanian sarta Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran.
Jumaah Séptémber 13 2019: Mimiti warsih ti College of Technology (COT) Universitas Buea.
Sabtu Agustus 24 2019: Mimiti warsih sahiji siklus kahiji tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTTC) tina KUMBA.
Sabtu Agustus 24 2019: Taun katilu tina siklus kahiji tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTTC) tina KUMBA.
Minggu Agustus 25 2019: Kaduana siklus tina Tinggi Téknis Guru Pelatihan College (HTTTC) tina KUMBA.
Salasa jeung Kemis 11 12 Séptémber 2019: Taun munggaran Kalautan Élmu of Fakultas Élmu Kaséhatan (FHS) Universitas Buea.
Jumaah jeung Saptu 13 14 Séptémber 2019: Taun munggaran Midwifery of Fakultas Élmu Kaséhatan (FHS) Universitas Buea

Universitas Douala
Saptu jeung Minggu 18 19 Méi 2019: sataun mimiti siklus nu 1er École Normale Superieure Atikan Téknis (ENSET) Universitas Douala
Saptu jeung Minggu 25 26 Méi 2019: Third siklus sataun 1er of École Normale Superieure Atikan Téknis (ENSET) Universitas Douala.
Saptu jeung Minggu 12 13 Méi 2019: Kadua Babak École Normale Superieure Atikan Téknis (ENSET) Universitas Douala.
Salasa Juli 30 2019: Sakola luhur Perekonomian sarta Usaha Élmu sahiji universitas Douala (ESSEC). spinneret : Studi Trade atasan (desc).
Rebo Juli 31 2019: Fimaot: Profesional Studi Advanced (ESSEC) Douala
Jumaah Juli 12 2019: Taun munggaran (division awal) ti Universitas Institute of Technologle (IUT) Universitas Douala.
Senén Séptémber 16 2019: sataun mimiti (ku Alternation Cimanuk) ti Universitas Institute of Technologle (IUT) Universitas Douala.

Sabtu Séptémber 14 2019: Katilu Taun Bachelor of Technologle Universitas Institute (IUT) Universitas Douala.
Minggu Juni 23 2019: Taun munggaran (Atikan 1) ti Fakultas Téknik Industri (FGI) Universitas Douala.

Sabtu Juni 29 2019: sataun katilu (Atikan 1) The Fakultas Téknik Industri (FGI) Universitas Douala.

Sabtu Séptémber 21 2019: sataun katilu (Atikan 2) The Fakultas Téknik Industri (FGI) Universitas Douala.
Jumaah Séptémber 06 2019: sataun mimiti ti Institute of Fine Arts (IBA) di Universitas Douala.

Sabtu Séptémber 07 2019: taun kaopat tina Institute of Fine Arts (IBA) di Universitas Douala.
Rebo Séptémber 11 2019: Halleutiques Institute of Élmu, sarta 1ere 2eme sataun
Salasa Séptémber 24 2019: Halleutiques Institute of Élmu, © 4eme sataun http://cameroun.minajobs.net/


Universitas Dschang
Jumaah Séptémber 27 2019: Régional Center Atikan Husus dina Tatanén (CRESA) Forét-Kai sahiji universitas Dschang boga NKolbison, Yaoundé.
Salasa jeung Kemis 04 05 Séptémber 2019: sataun mimiti ti Institute of Fine Arts Foumban (IBAF) Universitas Dschang.
Sabtu Agustus 10 2019: Fakultas Agronomi sarta Pertanian Élmu (FASA) Universitas Dschang. Tingkat I Daur Insinyur.
Sabtu Agustus 10 2019: Fakultas Agronomle na Pertanian Élmu (FASA) Universitas Dschang kompetisi Special (2e, 3e na 4e taun)
Jumaah Agustus 30 2019: Filières Kalautan Élmu sahiji universitas Dschang. © http://cameroun.minajobs.net/
Jumaah Agustus 02 2019: Fotso Koswara Universitas Institute (IUTFV) Bandjoun, universitas Dschang: IUTFV - dut
Salasa Agustus 06 2019: Fotso Koswara Universitas Institute (IUTFV) Bandjoun, universitas Dschang: IUTFV - BTS


Universitas Maroua
Salasa Agustus 13 2019: Mimitina Babak École Normale Supérieure (ENS) ti Universitas 'Maroua.
Rebo Agustus 14 2019: Kadua Babak École Normale Supérieure (ENS) Universitas Maroua. © http://cameroun.minajobs.net/

Minggu Séptémber 15 2019: Mimiti Taun tina École Nationale Supérieure (NPHS) Universitas Maroua

Minggu Séptémber 15 2019: Taun katilu ti Sakola Polytechnic Nasional Luhur (NPHS) Universitas Maroua

Sabtu Séptémber 14 2019: Fakultas Téknik Pertambangan sarta Perminyakan Industries (FMIP).


Universitas Ngaoundere

Sabtu Oktober 19 2019: Mimitina Babak École Normale Supérieure (ENS) dina Bertoua universitas Ngaoundere

Minggu Oktober 20 2019: Kadua Babak École Normale Supérieure (ENS) dina Bertoua universitas Ngaoundere
Sabtu Séptémber 07 2019: Maot Works Insinyur Élmu Pangajaran sarta Palatihan Atikan (ITSV-ESMV).
Minggu Séptémber 08 2019: Maot Dokter di Pangajaran sarta Palatihan Atikan Kedokteran (DVM-ESMV).
31 Saptu jeung Minggu Agustus 01 2019 Séptémber: Technologle Universitas Institute (IUT) Universitas Ngaoundere.
Saptu jeung Minggu 07 08 Séptémber 2019: Nasional Sakola Élmu Agro-Industrial (ENSAI) Universitas Ngaoundere.
Kemis Séptémber 05 2019: Insinyur siklus (EGEM)
Minggu Agustus 25 2019: Fi-border Kalautan Élmu sahiji universitas Ngaoundere.


Universitas Yaoundé I
Sabtu Juli 27 2019: Mimitina Babak École Normale Supérieure (ENS) Universitas Yaoundé I.
Minggu Juli 28 2019: Kadua Babak École Normale Supérieure (ENS) Universitas Yaoundé I. © http://cameroun.minajobs.net/
Jumaah Séptémber 20 2019: kelas husus Sclentifiques École Normale Supérieure (ENS) ti Universitas (review file) tina Yaoundé I.
Salasa jeung Kemis 10 11 2019 Juli: sataun mimiti École Nationale Supérieure (NPHS) Universitas Yaoundé I.
Salasa jeung Kemis 10 11 2019 Juli: sataun katilu ti École Nationale Supérieure (NPHS) Universitas Yaoundé I.
Salasa jeung Kemis 24 25 2019 Juli: Lisénsi Babak Pariwisata Profesional Fakultas Seni, Sastra sarta Élmu Pengetahuan Asasi Manusa Universitas Yaoundé I.
Sabtu Séptémber 14 2019: Technologle Universitas Institute (IUT) Kayu Mbalmayo.

Sabtu Séptémber 21 2019: Mimiti Taun 1er siklus of École Normale Superieure Atikan Téknis (ENSET) Universitas Yaoundé I di EBOLOWA

Minggu Séptémber 22 2019: Kadua Babak École Normale Superieure Atikan Téknis (ENSET) Universitas Yaoundé I di EBOLOWA


Universitas Yaoundé II
Salasa Séptémber 03 2019: (cobaan ditulis) Sakola Élmu sarta Émbaran na Panyiaran Komunikasi (ESSTIC) Universitas Yaoundé II.
Ti Rebo pikeun 04 Jumaah 06 2019 Séptémber: (Test Lisan)

Rebo Séptémber 11 2019: Internasional Hubungan Institute of Kamerun (IRIC) séktor: Banking-Mata Artos - internasional Keuangan, internasional litigation, universitas Yaoundé II
Kemis Séptémber 12 2019: Internasional Hubungan Institute of kursus Kamerun (IRIC): Komunikasi sarta Public Aksi internasional; Pamaduan régional; Manajemen Lembaga Komunitas; Internasional Marketing. © http://cameroun.minajobs.net/

Jumaah Séptémber 13 2019: Internasional Hubungan Institute of Kamerun (IRIC) saluran: diplomasi

Salasa Séptémber 17 2019: Nominasi screening di séktor Kerjasama Cibeureum, Aksi kamanusaan tur kelestarian CA2D).
Senén Séptémber 16 2019: Tnyaeta Pilihan pikeun Master Tunggal Ika Budaya, Peace sarta International Couperation (ISESCO Kursi).
Salasa sarta Rebo 26 27 2019 Pébruari: Institute keur Diklat sarta demografi Panalungtikan (IFORD) Universitas Yaoundé II.


MINESUP
Jumaah Juli 05 2019: Nasional Sintésis Ujian klinis tur terapi.
Jumaah Séptémber 20 2019: Pangabisa pikeun nempoan Atikan Médis Nasional, Pharmaceutical na odontostomatological.
Jumaah Séptémber 20 2019: Nasional Ujian Entry taun kaopat latihan médis. © http://cameroun.minajobs.net/
Jumaah Oktober 04 2019: Spésialisasi Ujian Nasional (magang na Résidanat) ti Fakultas Kadokteran jeung Kalautan Élmu (MNF) Universitas Yaoundé I.


MINESUP / MINSEP
Saptu jeung Minggu 15 16 2019 Juni: (Acara fisik): lawang siklus ujian ti Advisors Principal Pemuda sarta animasi (CPGA).
Saptu jeung Minggu 13 14 2019 Juli: (Test Ditulis): lawang siklus ujian ti Advisors Principal Pemuda sarta animasi (CPGA).
Kemis na Jumaah 20 21 2019 Juni: (Acara fisik): ujian lawang dina Guru siklus Atikan fisik (FIFO).
Saptu jeung Minggu 20 21 2019 Juli: (Test Ditulis): ujian lawang dina Guru siklus Atikan fisik (FIFO).
Saptu jeung Minggu 29 30 2019 Juni: (Acara fisik) Concours lawang ka siklus Pemuda Advisors jeung animasi (CJA)
Saptu jeung Minggu 27 28 2019 Juli: (Test Ditulis) asupna kompetisi dina siklus Pemuda Advisors jeung animasi (CJA) © http://cameroun.minajobs.net/
Saptu jeung Minggu 06 07 2019 Juli: (Cobaan fisik) ujian lawang ka siklus Asisten profesor Atikan fisik (Paeps)
Saptu jeung Minggu 03 04 2019 Agustus: (Test Ditulis) ujian lawang ka siklus Asisten profesor Atikan fisik (Paeps)
Saptu jeung Minggu 10 11 2019 Agustus: Istimewa Daur Studi luhur di Administrasi sarta Manajemén of infrasturktur sarta Organisasi (INJS).
Saptu jeung Minggu 11 12 2019 Agustus: Babak husus Studi Tinggi di Inspektorat (INJS).
Saptu jeung Minggu 11 12 2019 Agustus: Siklus of Studi Tinggi Specialiséess di Palatihan Atikan Olahraga Olahraga sarta Performance (INJS).


MINESUP / MINTP
Minggu Séptémber 01 2019: Ingénieurs (Master dina Téknik) BAC / GCE AL + 05 taun latihan (ENSTP).
Sabtu Agustus 10 2019: Technicians senior (BAC / GCE AL. 02 + taun latihan) (ENSTP).
Jumaah Séptémber 20 2019: Husus Masters (muda atawa Works Insinyur + 02 taun latihan atawa Diploma Insinyur + 01 taun latihan) (ENSTP).
Minggu Séptémber 08 2019: Arsitéktur (Lac / GCE Hawking + 5 taun)


MINESUP / MINPT
Salasa Agustus 20 2019: Insinyur Babak Télékomunikasi Works / muda di Téknik (Bachelor of Serles sclentifiques, téhnologis atanapi General bijil tina Kurikulum Tingkat Advanced << >> atawa diploma dipikawanoh salaku sarimbag) (klasik);
Rebo Agustus 21 2019: - Inspectors buleud tina seueurna tur Télékomunikasi / muda di Administrasi (Sakabéh muda - tangerang 03 taun) (SUP'PTTC);
- Daur pikeun technicians Télékomunikasi (muda Sclentifique latihan 02 taun) (klasik);
- Télékomunikasi technicians Daur
Kemis Agustus 22 2019 - Daur tina Controllers tina seueurna tur Télékomunikasi (Sakabéh muda - tangerang 02 taun).
- Daur Insinyur Télékomunikasi Works / muda di Téknik (Sclentifique-sarjana latihan 03 taun bolak) (SUP'PTTC)
Kemis Oktober 10 2019: - Daur Insinyur Télékomunikasi / Master dina Téknik (Master atanapi Diploma Sadaya IPT - tangerang 02 taun) (SUP'PTTC)
- Inspectors Daur tina seueurna tur Télékomunikasi / muda di Administrasi (Sakabéh muda - tangerang 03 taun bolak) (ENSPT);
Jumaah Oktober 11 2019: - Direksi Pos sarta Télékomunikasi Daur / Master of Administrasi (Masters atanapi pelatihan Diploma Sclentifiques ITT (02 taun) (SUP'PTTC)

MINESUP / MINEPIA
Saptu jeung Minggu 13 14 2019 Juli: Limbe laut Seni Jeung perikanan Institute (LINAFI)

MINESUP / MINESEC
Jumaah Séptémber 06 2019: Deui ka Judul


Artikel 3: Particullers naskah tangtukeun, sakumaha perlu, arrangements organisasi jeung
kamajuan tiap tina kompetisi dimaksud dina Pasal 2 luhur.

Artikel 4: Kapala Lembaga State University, Diréktur Akréditasi Akademis na
Kualitas sarta Huluna sahiji Lembaga merhatikeun nu pancénna, unggal di Wasalam ka palaksanaan
arrété ieu bakal dirékam sarta diterbitkeun dimana wae diperlukeun.

ampliation
- SG
- IGA / IGS
- Sakabéh nyupiran
- Paguron luhur Propinsi
- MINESEC
- ENSPT
- ENSTP
- INJS
- LINAFI

Menteri Nagara, Menteri pendidikan tinggi
Jacques Inohong Ndongo

source:https://etudiant.minajobs.net/concours-examens-bourse/744/calendrier-2019-2020-concours-d%E2%80%99entree-etablissements-des-universites-d%E2%80%99etat-et-grandes-ecoles-du-cameroun-at-ministere-de-lenseignement-superieur-minesup