Kamerun: ngarojong 29 MRC dihukum sataun panjara

[Social_share_button]

jalma 29 ditahan di handap marches damai dikelompokeun ku tungtung Mauritius Kamto MRC Januari anu dihukum 12 bulan hukuman panjara. Sanajan 11 batur nu kapanggih moal kaliru, pertahanan nu denounced nu "unfounded" kaputusan sarta jangji baris banding ti 12 Maret.

"Simkuring jeung comrades 160 kami ditahan dina bui béda ti Kamerun, aya tahanan pulitik," ceuk Maurice Kamto na opat tina sekutu na tina Gerakan pikeun revival of Kamerun (RCM)Dina hiji pernyataan dileupaskeun dina Maret 11. Nandaan klaim pulitik incarcerated dijieun dina marches damai teh 26 Januari nepi ka Yaoundé - The recount tina Pemilu Présidén panungtungan, sarta reformasi Panwaslu consensual - aranjeunna ditampik "sangkaan teh Menteri Komunikasi" René Emmanuel Sadi, anu ceuk maranéhna anu keur lumangsung pikeun "meta hukum umum".

bui

Hiji pernyataan anu sumping sanggeus dmana kahiji, 11 Maret sababaraha aktivis ditahan MRC di Yaoundé sahandapeun marches damai diayakeun ku gerakan. Sanggeus sidang, anu dituduh 29 poé anu dihukum sataun di panjara dina grounds tina "assembly dibeunangkeun" jeung "démo".

Dina waktu nu sarua, 11 batur nu kapanggih moal kaliru, sarta siaran saharita maranéhanana ieu maréntahkeun ku pangadilan. Di antarana, tilu ngarojong tina MRC geus ditahan dua poé sanggeus kajadian, dina cafe di Yaoundé.

A dmana mana teu nyugemakeun pertahanan, nu diayakeun uninga.

Kaputusan ieu jauh ti hukum, mangka pulitik

"Urang pisan kuciwa nu kaputusan ieu teu dumasar kana naon subyek perdebatan. Taya dokumen ieu disadiakeun ngadegkeun kasalahan konsumén. kaputusan ieu tebih ti mahluk légal, éta pulitik. "Yves Ndzode maréntah, salah sahiji ahli hukum pertahanan. "Kami baris banding ieu isukan kaputusan [éta 12 Maret ed]," manehna ditambahkeun.

A hukuman sababaraha?

Sidang sahiji gelombang mimiti aktivis MRC ieu utamana enamelled sareng perdebatan dina artikel 51 tina Code pidana. Dua biaya dibawa ngalawan defendants tiap mahluk makéna hukuman panjara nepi ka 6 bulan, sababaraha ahli hukum dirasakeun yén hakim dipigawé hiji kalimat kumulatif. Eta dilarang ku Code of Prosedur Pidana.

Ieu PARODY kaadilan

"Acara ilegal téh dititah ku hukuman panjara ganda, éta téh ngomong belas bulan, nalika kaayaan ngakeuheulkeun anu dipikawanoh. Ieu kasus nalika defendants ngaleuwihan larangan ngeunaan wewenang, ngawartoskeun kuring Hippolyte Meli, pangacara pertahanan sejen. Tapi kumaha tiasa hakim anjeunna ngakuan kaayaan ngakeuheulkeun nalika penuntut dirina teu ngaku jeung nu ieu teu aya subyek perdebatan? Hal ieu pikabitaeun pikeun ngilangkeun hipotesa ieu, sahingga, dicindekkeun yén kalimat kumulatif hakim ".

"The palanggaran hukum nyaeta atra. Teu tumpukan éta kalimat. Urang ulah ngahukum offenders munggaran pinalti pangluhurna, ieu téh travesty kaadilan, "ditambahkeun Yves Ndzode.

Pikeun bagian anak, sidang di Maurice Kamto, nu subyek cara ngagawe di tribunal militér ieu sababaraha kali balik. Lawan, anu ningal pamundut-Na pikeun release ditampik ku pangadilan militér di Yaoundé on 7 Maret acan lacks euweuh rojongan, kaasup di Perancis, tempat Presiden Emmanuel Macron kieu masalah anu raket. Sumber: https://www.jeuneafrique.com/747960/societe/cameroun-29-sympathisants-du-mrc-condamnes-a-un-an-de-prison-ferme/