Polusi hawa disababkeun langkung maotna ti bako

[Social_share_button]

Tiap taun di Eropa, maotna 133 100 000 nu langsung patali jeung polusi udara, anu aya maotna 790 000 on buana, kaasup 659 000 28 di nagara Uni Éropa sarta leuwih ti 67 000 di Perancis . peneliti Jerman anu dipigawé ulikan ieu malah yakin yén inohong ieu ngaleuwihan maotna alatan roko.

les Pati patali polusi utamana alatan kasakit cardiovascular. Jadi 15 mun 28% serangan jantung sarta stroke anu alatan kualitas hawa goréng, nurutkeun ulikan diterbitkeun dina jurnal ilmiah Éropa Heart JournalMaret 12 2019.

Sejen inohong-shock: peneliti Jerman yakin yénPolusi geus depriving warga Éropa tina 2,2 taun harepan hirup.

Dina ngahontal conclusions ieu, ilmuwan relied on data Quality hawa (Kadarna kaasup partikel rupa PM2,5 jeung ozon), météorologi, dénsitas ongkos populasi jeung mortality.

itungan maranéhna sakitu legana ningali balik kaluhur nu perkiraan panganyarna ti Badan Lingkungan Éropa anu éta sabudeureun Pati 400 000 per taun alatan polusi di Uni Éropa.

Peneliti memperkirakan yén ku pasamoan target ngurangan polusi diatur ku pasatujuan Paris dina iklim bisa ngurangan ieu 55% mortality.

Sumber: HTTPS: //www.santemagazine.fr/actualites/actualites-sante/la-pollution-de-lair-fait-plus-de-morts-que-le-tabac-337404