Serangan téroris di Selandia Anyar: sahenteuna urang 49 ditelasan di dua masjid

[Social_share_button]

Sababaraha kasangka anu dikaitkeun kana hak ekstrim ditéwak nyusul serangan ieu di kota Christchurch, didadarkeun salaku "rencanana oge

Deukeut Masjid Al-Noor di Christchurch, rétahan 15.
Deukeut Masjid Al-Noor di Christchurch, rétahan 15. STRINGER / REUTERS

Sahenteuna opat puluh salapan urang jalma tiwas sareng opat puluh dalapan-raup gorengna dina Jumaah, Maret 15, salami serangan teroris di dua masjid di kota Selandia Anyar ti Christchurch, dumasar kana laporan resmi. "Janten anu ngan bisa urang nerangkeun ieu salaku serangan terorisceuk Premier Jacinda Ardern. Keur naon urang terang, [Serangan] jigana geus rencanana ogé. »

Kaayaan hirupna: beja panganyarna dina serangan teroris di Selandia Anyar

Panémbak dina salah sahiji masjid kéngingkeun Australia, Premier ngumumkeun Premier Mor Morrison. "Extremist ekstrimis téroris, telenges". Jumlah pasti téroris henteu dipikanyaho tapi Komisaris Mike Bush nyarios yén tilu lalaki sareng hiji awéwé néwak pulisi. Salah sahiji kasangka ditagihkeun sareng rajapati, sareng kedah némbongan di pangadilan dina Saptu subuh isuk-isuk.

Kaayaan béjaan geus naék ka tingkat utamina di Selandia Anyar. Premier Selandia Anyar dikaitkeun kana salah sahiji poe "The darkest" tina sajarah nagara.

Di masjid, "sababaraha diubur getih"

Le Monde

Opat puluh hiji urang tiwas dina Masjidil Al-Noor, tujuh di Masjid Linwood, samentawisatu maot maot di rumah sakit, ungkab Bush.

Serangan téknis dina dua masjid ieu lumangsung dina waktu sholat. Dina waktu pamaréntahan, Masjid Janten Al-Noor on Deans Avenue dikungkus ibadah, kaasup anggota Komitin Nasional Cricket. Ieu sumping kaluar teu mirip.

Saksi marios situs web Selandia Anyar ngeunaan inpormasi barang yén anjeunna sholat aya nalika manéhna ngadéngé nembak. Nalika ngaji diri, anjeunna ningal pamajikanana maot di gedong-agama. Lalaki anu sanésna anjeunna ningali yén barudak ditémbak. "Kuring kungsi awak di sakuliah kuring. »

Numutkeun ka juru carios tim jangkrik Bangladés, hiji olahraga anu kawentar di nagara ieu, taya pamaen anu datang maén game di Selandia Anyar anu ngalaman luka. "Safeta aman. Tapi aranjeunna ngareureuwas. Simkuring ménta tim pikeun tetep dipasrahkeun ka hotél maranéhanana ", anjeunna ngawartoskeun AFP.

Hiji Paléstina di salah sahiji tempat ibadah cenah nempo lalaki anu ditémbak dina sirah. Anjeunna ngawartoskeun AFP, dina kondisi anonimitas:

"Kuring ngadéngé tilu nembak gancang sareng sanggeus kira sapuluh detik éta dimimitian deui. Kudu janten pakarang otomatis, teu saurang ogé bisa mencet pemicu sakumaha gancang. Lajeng, urang mimiti ngajalankeun. Sawatara éta katutupan ku getih. "

Bom artisanal ogé kapanggih dina panéangan mobil, luyu pulisi.

Ulah aya masjid "madhab di Selandia Anyar"

Tessa BURROWS / AFP

Dina dinten ieu solat-kaum Muslim, pulisi pulisi ngajak satia pikeun nyegah masjid "Madhab di Selandia Anyar". A perimeter badag di dayeuh ieu Pulo Selatan dikodok ku pulisi, keur saha "Résiko ieu kacida luhurna".

Pulisi ogé ngajak urang henteu babagi "Gambar pisan nyeri" saatos ngeposkeun pidéo anu némbongkeun saurang lalaki bodas némbak anu jalan.

Munisipalitas nu dibuka hiji telepon telepon darurat pikeun kolotna hariwang ngeunaan nasib barudak maranéhanana, anu milu dina Maret ngalawan perubahan iklim di kota. "Ulah cobaan nyandak budak anjeun sateuacan polisi nyebutkeun yen jalma tiasa nampi ka puseur kota sacara aman."warned munisipalitas nu. Kedubes Perancis di Selandia Anyar ogé ngingetkeun warga na dina jaringan sosial.

Selandia Anyar kasohor tingkat kajahatan rendah na. Di nagara ieu, "Pamakéan senjata api pikeun ngalakukeun kajahatan tetep janten kajadian jarang", nyerat Departemen Nagara AS di nasehatanana pikeun travelers.

Salamet salamet ti masjid Al-Noor di Christchurch, Selandia Anyar saatos ngémbak éta, Maret 15.
Salamet salamet ti masjid Al-Noor di Christchurch, Selandia Anyar saatos ngémbak éta, Maret 15. Martin Hunter / SNPA / REUTERS
Sumber: ttps: //www.lemonde.fr/international/article/2019/03/15/new-telande-fusillade-in-a-mosquee-of-christchurch_5436217_3210.html
Pilihan Anjeun Logo Online