Factbox: Naon urang terang ngeunaan 737 MAX Boeing kacilakaan sarta naon asalna salajengna

[Social_share_button]

Keur naon urang nyaho

- Boeing geus dieureunkeun pangiriman sadaya jet MAX anyar pikeun konsumén ICT.

- data satelit dikumpulkeun ti hiber Ethiopian Airlines sarta bukti tina ramatloka kacilakaan némbongkeun kamiripan With A kacilakaan Lion Air di Indonésia, qui ditanya teh Aviation Administration Federal AS ka taneuh sagala jet Boeing MAX di layanan.

- investigator-geus kapanggih sapotong penstabil nu di kapake tina jet Ethiopian jeung motong diatur dina posisi mahiwal sarupa Éta tina pesawat Lion Air, dua sumber akrab jeung masalah ceuk.

- The pilot teh hiber Ethiopian Airlines tadi HR masalah kontrol internal sarta narima idin pikeun balik. The pilot teh hiber Lion Air tadi aussi tanya balik sapanjang sanggeus-henteu nyokot kaluar ti Jakarta.

- analysis Téknis tina buleud hideung ti nabrak Ethiopian Airlines jet keur dijalankeun di Perancis. Bakal butuh Sababaraha poé ka maca pinuh mimitina ti buleud, cenah pajabat aviation Perancis. The Transportasi Board Kasalametan Nasional AS geus ngirim penyidik ​​pikeun mantuan sarta hiji tim Ethiopian anjog di Paris dina Jumaah.

- The pesawat Ethiopan Airlines dipénta idin pikeun balik deui ka bandara Addis Ababa tilu menit sanggeus-takeoff sakumaha eta gancangan mun ngagancangkeun abnormal, anu New York Times dilaporkeun.

- Indonesia rencana pikeun mindahkeun up ku kira sabulan sékrési hiji panundaan investigative teh kacilakaan Lion Air ditelasan sadayana qui 189 on dewan, panitia kaamanan angkutan ICT Cenah dina Jumaah. Ayeuna perencanaan pikeun ngaleupaskeun panundaan entre bulan Juli jeung Agustus, dihareupeun jadwal saméméhna tina ICT entre Agustus sarta September.

- Nurutan kacilakaan Lion Air di Oktober, Boeing Said prepaid Ieu pamutahiran software pikeun jet. Étiopia Saatos kacilakaan éta, pausahaan Cenah Éta Ieu dupi nyebarkeun pamutahiran Meuntas armada dina minggu datang.

- Boeing mertahankeun Anak Anyar, jet fuel-efisien téh aman, Tujuan dirojong putusan FAA kana taneuh em. Fearing a hit financial ruksakna brand, investor-geus musnah ngeunaan $ 26 triliun kaluar nilai pasar parusahaan.

- lawmakers AS Ngadawuh pesawat bisa grounded for minggu pikeun ngamutahirkeun software jeung install deui di unggal datar.

- Rencana Boeing rék dipegatkeun software ditingkatkeun pikeun ICT 737 MAX dina minggu ka 10 poé, sumber akrab jeung zat Cenah on March 16.

- No-geus-geus lawsuits Filed ti kacilakaan tina Ethiopian Airlines hiber 302, tapi ahli hukum sababaraha Plaintiffs 'Cenah Éta Aranjeunna nyangka Boeing bakal sued di Amérika Serikat.

Boeing fix bisa nyandak minggu -US lawmakers

Naon hareup?

- penyidik ​​KPK diharepkeun ngaleupaskeun hiji informasi dumasar laporan awal urang Aranjeunna glean ti rekaman data na kabina kawengku ku dua buleud hideung.

- Ethiopian Airlines Cenah on March 16 Éta nguji DNA tina sésa-sésa ti panumpang Dupi nyandak nepi ka genep bulan.

- Hiji kaputusan bakal dilakukeun ku nagara ngeunaan naha na iraha bade angkat ka grounding tina jet Boeing dumasar Émbaran Dina Éta.