Kamerun: mun 84 taun niat Njifenji Marcel, Presiden anyar Sénat

[Social_share_button]

Kamerun urang Sénat ulang kapilih Kemis Maret 14 Présidén niat Njifenji Marcel periode hiji taun, nurutkeun katerangan dilaporkeun.

Pulitikus Samaun heubeul 84 taun nahan kantor saprak 2013. Stasiun radio umum CRTV, Ceuk anjeunna hijina calon dina pemilu ieu.

Sénat diwangun ku anggota 100: 70 30 anu kapilih sarta diangkat ku présidén. Dina ahir hiji sési biasa di Yaoundé, anjeunna dikumpulkeun sora 92 100 mungkin.

undian Séptémber éta teu dina kahadean gerak bari Sénator hiji éta bolos. Anjeunna lajeng disumpah jeung dianggap sidang ayeuna, dikonfirmasi portal warta lokal, Kamerun 24.

Anjeunna mangrupa bagian ti grup sénator anu, di sagigireun sora, anu diangkat ka Sénat ku mandat présidén. Presiden Paul Biya diangkat Sénator di 2013, salila kreasi tina chamber luhur legislatif. Anjeunna mangrupakeun anggota ti pihak Kaputusan, Gerakan Démokratik Jalma Cameroonian (dipikawanoh ku RDPC Perancis). Ku hukum, eta teh salajengna sukses présidén bisi maot.

Eta bakal tetep kapala nagara dugi sora, tapi anjeunna teu diwenangkeun pikeun ilubiung dina kartu keur mere sora nu. Saméméhna, anjeunna dilayanan salaku kapala hiji parusahaan utiliti nasional jeung Menteri di mimiti 90 taun. Anjeunna ogé walikota Bagagngte, lahirna di Kamerun barat.