Kamerun: AS nganyatakeun pamikiran mimiti Aranjeunna Boga leuwih Re-pamilihan Biya urang

[Social_share_button]

Amérika AS geus mamang tuang seger dina ulang pamilihan Paul Biya Oktober panungtungan 7 86 nu sanajan-taun nyetak heubeul meunangna urug pikeun manjangkeun kakuasaan-Na.

Dina HAM 2018 Kamerun panundaan dileupaskeun ku Dinas Propinsi AS, Kamerun éta disebutkeun minangka aa républik didominasi ku kapersidenan kuat.

panundaan The Sanajan Said Ieu panungtungan pamilihan Oktober 7 marred ku Irregularities, Kaasup tindakan keur nyingsieunan pamilih ogé RI di pihak oposisi.

The panundaan baca di leungeun: "Nagara: boga sistem multipartai pamarentahan, maksud Gerak Kamerun Rahayat Démokratik (CPDM) geus tetep dina kakuatan saprak ngadegna TIK dina 1985. Dina prakték présidén tanggung jawab suluh daya ngadalikeun panerapan. Dina Oktober 7, citoyens Re-kapilih pamimpin CPDM Presiden Paul Biya boga posisi Anjeunna Geus Dilaksanakeun saprak 1982. pemilu Ieu ditandaan ku Irregularities, Kaasup tindakan keur nyingsieunan pamilih tur RI caleg di situs polling telat posting lokasi polling jeung béréndélan voting, kartu keur mere sora isina, pamilih jeung sababaraha registrations, sarta hasil polling manipulasi dugaan. On Maret 25, nagara nu dilakukeun dina pamilu senat kadua di sajarah TIK. Aranjeunna Muji Umumna dianggap damai tur haratis tur adil.

The panundaan aussi dibere gambar damning tina kaayaan HAM di nagara di leungeun disababkeun ku escalation tina krisis di wewengkon Sumatera Kulon sarta South West