batters Siklon Idai Zimbabwé, sahenteuna 24 jalma maot

[Social_share_button]

Nusa (Reuters) - Sahanteuna 24 jalma-tos maot di Zimbabwé wétan kidul salaku imah na disapu jauh sasak anu ku badai tropis, mentri informasi nagara urang Cenah on Sabtu.

Siklon Idai, qui Dibawa floodwater sarta karuksakan kana area Mozambik jeung Malawi, Zimbabwé pencét on Jumaah, motong pareum listrik jeung komunikasi.

"Jumlah maotna geus dikonfirmasi dina 24 Utamana wétan ti Chimanimani. Jumlah jalma leungit téh 40 Ayeuna (jeung) nu fatalities kaasup 2 muridna, "mentri nu Cenah dina Twitter.

Joshua Sacco, hiji anggota parlemén di kacamatan wétan Chimanimani, ngawartoskeun Reuters que la badai tadi ditinggalkeun hiji jalan satapak karuksakan reminiscent tina Siklon Eline dina bulan Pebruari 2000, qui Devastated kidul Zimbabwé.

Sacco ceuk tol maot diperkirakeun naek Ieu autorités geus dituluykeun pikeun Penilaian kana situasi.

Chimanimani, qui wawatesan Mozambik, geus-geus awon kapangaruhan, ku badai ngabalukarkeun Banjir ogé ngaruksak pepelakan, Kamentrian Zimbabwé ngeunaan Émbaran cenah.

Angkatan Udara helikopter Muji rescuing jalma, Flights Tujuan Muji mahluk bodas kalem ku angin beurat.

Geus Zimbabwé Nyanghareupan halodo parna taun nu geus pepelakan ruksak sarta agénsi kamanusaan PBB nyebutkeun 5.3 juta jalma ngabutuhkeun bantuan pangan taun ieu.

jasa météorologi nagara urang nyangka hujan neruskeun Sakuliah sabtu minggu teh.

penerbit aslina: www.reuters.com