The 16 24 dina Maret, hayu urang leumpang di sisi leuweung nu Île-de-France

[Social_share_button]

Dina kasempetan tina Poé Internasional Leuweung, leuwih acara 14 000 nu diayakeun di Perancis ti 16 24 Maret. kasempetan pikeun manggihan wewengkon leuweung nu deukeut ka Paris.

Ku Marlene Duretz Diterbitkeun kamari di 17h15, diropéa kamari 17h15

waktu Maca 1 mnt.

Hiji pintonan Aula Kota 3D Leuweung Désa di Paris.
Hiji pintonan Aula Kota 3D Leuweung Désa di Paris. NFB

Aula Kota Desa Leuweung

Di Paris, Kantor Kehutanan Nasional (ONF) organizes nu katilu aci tur masang, anu 21 23 dina Maret hiji desa leuweung dina léngkah tina Aula Kota: éta bakal nawiskeun dwellers kotana a immersion sylvan ngaliwatan lalampahan sakitar genep domes vegetated, bengkel sarta acara themed hosting, sarta overlooked ku tangkal - struktur a 12 méter "Cokot tinggi terasrasakeun hiji tempoan endah pisan."

Tempat de l'Hotel de Ville, Paris 4e. Onf.fr

Robinia nu Square René-Viviani

pendekatan pendidikan jeung entertaining Ieu bisa diperpanjang sababaraha léngkah jauh, dina 5e kabupaten, ku ngadatangan salah sahiji tatangkalan anu luar biasa 222 (diantara spésiés 80) didaptarkeun di Paris. The Dean ibukota nyaeta Robinia nu Square René Viviani dibawa ti Amérika ku kebon tina Henri IV, Jean Robin. Dipelak di 1601, buta ukur 15 m 3,50 tinggi m kuriling. spésimén séjén téh pikeun manggihan nu inventory tina panghargaan tangkal pakaitna Labél "tangkal anu luar biasa Perancis" saprak 2000.

25 Quai Montebello, Paris 5e. Arbres.org

Arboretum Châtenay-Malabry

Tutup ka imah Chateaubriand di Châtenay-Malabry (Hauts-de-Seine), dina wewengkon lebak srigala, Arboretum, hiji permata nyata melak imah ampir spésiés 500 tangkal na shrubs ti nagara Éropa atawa daerah terpencil. Teu luput megah biru Atlas Cedar (kapilih taun 2015 tangkal) tapi ogé kumpulan jarang tangkal bonsai na creepers.

Vallee-aux-loups.hauts-de-seine.fr

Walks di Rambouillet na Fontainebleau

Dua daérah nu pang populerna di Île de France ngajukeun ngajajah leuweung tina sababaraha sudut. diEspace RambouilletHiji tiasa hadir tangtu "Leuweung pikeun sapoé" pikeun profesi sarta kalungguhan ti jalma béda anu ngokolakeun leuweung, atawa wisata dipandu ngartos daur tangkal jeung ngakuan spésiésna.

Di Fontainebleau, smartphone dina leungeun, nu numpak nyambung aplikasi nawarkeun themed, dipandu jeung dipandu walks pikeun manggihan leuweung, kayaning "Sajarah leuweung di Mont Ussy" jeung "Phantom of Denecourt" na wisata alam na.

Espacerambouillet.fr Baladebranchee.fr

Marlene Duretz

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/m-perso/article/2019/03/15/promenons-nous-dans-les-bois-d-ile-de-france_5436802_4497916.html?xtmc=france&xtcr=2