karacunan Anyar bisa nganteurkeun insulin ngaliwatan burih

[Social_share_button]

Hiji tim panalungtikan-dipingpin MIT geus ngembangkeun hiji kapsul ubar Éta bisa dipaké pikeun nganteurkeun dosis insulin lisan, berpotensi ngaganti injections Éta Jalma jeung diabetes-gaduh 1 nanaon mun Méré sorangan unggal poé.

Ngeunaan ukuran buah beri biru a, kapsul nu ngandung hiji jarum leutik dijieun tina insulin dikomprés, qui Est nyuntik pasangan sanggeus kapsul ngahontal burih. Dina tés dina sato, nu Panalungtik némbongkeun yén Éta bisa nganteurkeun cukup insulin pikeun gula getih handap ka tingkat comparable Pikeun Jalma Dibikeun dihasilkeun injections ngaliwatan kulit. Aranjeunna aussi que la alat nunjukkeun tiasa adapté pikeun nganteurkeun obat protéin lianna.

"Urang téh bener harepanana Éta ieu jenis anyar kapsul someday bisa mantuan pasien diabetik sarta Sugan saha Saha merlukeun therapies Éta ayeuna ngan bisa Dibikeun ku suntikan infusion emas," nyebutkeun Robert Langer, Institute Professor Daud H. Koch, hiji anggota MIT urang Koch Institute pikeun Integrative Kangker Panalungtikan, sarta salah sahiji pangarang senior pangajaran.

Giovanni Traverso, asisten dosen di Brigham sarta Rumah Sakit Awewe urang, Harvard Médis Sakola sarta élmuwan ngadatangan di MIT urang Departemen Téknik Mesin, Dimana anjeunna dimimitian salaku anggota dosen di 2019, Est mangrupa panulis senior pangajaran. Panulis mimiti kertas, qui nembongan dina Feb. 7 hasil tina elmu pangaweruh, Dupi MIT murid lulusan Alex Abramson. Tim panalungtikan ngawengku élmuwan ti parusahaan également farmasi Novo Nordisk.

Timer orientasi

Sababaraha taun ka tukang, Traverso, Langer sareng kolega Anjeun Maranéhna Mekarkeun a karacunan coated kalawan jarum leutik Loba Éta bisa dipaké pikeun nyuntik obat kana pinding burih atawa peujit leutik. Keur kapsul anyar, nu Panalungtik robah rarancang-to-gaduh ngan hiji jarum, ngamungkinkeun eta mun Hindarkeun injecting obat kana interior burih, Dimana Aranjeunna bakal direcah ku asam burih saméméh ngabogaan Sakur pangaruh.

Ujung jarum dijieunna tina dikomprés Méh 100 persén, insulin freeze-garing, ngagunakeun prosés Saami dipaké pikeun ngabentuk papan ubar. Aci jarum, qui teu ngasupkeun témbok burih, dijieun tina bahan biodegradable Harita sejen.

Dina kapsul nu, jarum geus napel cinyusu dikomprés anu keur lumangsung di tempat ku disk dijieun gula. Nalika kapsul eta Swallowed, cai burih leyur dina piringan gula, ngaleupaskeun cinyusu jeung injecting jarum kana témbok burih.

Dinding lambung Mibanda No reséptor nyeri, jadi pasien Panalungtik yakin Éta moal dupi jadi dipercaya ngarasa suntik teh. Pikeun mastikeun que la ubar keur nyuntik kana témbok burih, nu Panalungtik Sistim Maranéhna dirancang sangkan Éta euweuh urusan kumaha lemahna kapsul burih, mémang Orient sorangan sangkan jarum aya dina touch ku pinding burih.

"Pas anjeun nyandak éta, rék sistem pikeun timer katuhu jadi Éta Anjeun tiasa Patikeun touch ku lawon éta," nyebutkeun Traverso.

The Panalungtik Drew inspirasi Maranéhna keur fitur timer orientasi ti Tortoise katelah Tortoise macan tutul. Tortoise ieu, qui geus kapanggih di Afrika ,: boga cangkang sareng, kubah lungkawing tinggi, ngamungkinkeun ka katuhu sorangan lamun eta gulungan deui onto TIK. The Panalungtik dipaké modeling komputer datang nepi ka hiji variasi tina bentukna ieu kapsul Maranéhna, qui ngameunangkeun kana Reorient sorangan Komo di lingkungan dinamis burih.

"Naon signifikan nyaéta Éta Urang-boga jarum kabaran kalawan wkwk Lamun eta geus nyuntik," nyebutkeun Abramson. "Oge, mun jalma anu anu emas pikeun mindahkeun sabudeureun burih nepi ngagerem anu, alat dupi teu ngalih ti orientasi pikaresep ICT".

Sakali ujung jarum geus nyuntik kana témbok burih, nu insulin dina laju nu leyur Éta bisa dikawasa ku Panalungtik sakumaha kapsul eta Disusun. Dina ulikan ieu, Butuh ngeunaan sajam pikeun sakabéh insulin pikeun jadi pinuh dileupaskeun kana aliran getih.

Gampang pikeun Pasén

Dina tés dina babi, nu Panalungtik némbongkeun yén Éta bisa hasil nganteurkeun nepi ka 300 micrograms insulin. Nu leuwih anyar, Éta Boga beens dipercaya tuang augmenter dosis ka 5 miligram, qui nyaeta comparable kana jumlah Éta mangrupa sabar jeung diabetes nanaon 1 dupi kedah nyuntik.

Sanggeus kapsul Kaluaran TIK senang, éta bisa lulus harmlessly liwat dina sistim digésti mah. The Panalungtik kapanggih aya épék ngarugikeun ti kapsul, qui Est dijieun tina polimér biodegradable sareng komponenana stainless steel.

Maria Jose Alonso, dosen biopharmaceutics jeung téhnologi farmasi di Universitas Santiago de Compostela di Spanyol, ngagambarkeun kapsul anyar salaku "téhnologi radikal anyar" Éta bisa nguntungkeun Loba pasien.

"Urang teu ngawangkong ngeunaan kamajuan Incremental dina nyerep insulin, qui Est naon paling Panalungtik dina widang-geus dipigawé sangkan jauh. Ieu ku tebih téknologi narabas paling realistis tur impactful Diungkabkeun nepi ka kiwari pikeun péptida pangiriman lisan, "nyebutkeun Alonso, nu teu aub dina panalungtikan.

Tim MIT ayeuna neraskeun digawekeun ku Novo Nordisk mun Ngembangkeun salajengna Top téhnologi jeung ngaoptimalkeun prosés manufaktur pikeun capsules. Aranjeunna yakin jenis ieu pangiriman ubar bisa Baguna pikeun Sakur obat protéin Biasana Éta Mibanda bisa nyuntik, kayaning immunosuppressants dipaké pikeun ngubaran rematik rheumatoid atawa panyakit radang bowel. Ieu Dupi aussi ngerjakeun asam nukléat DNA jeung RNA kayaning.

"Motivasi kami téh sangkan leuwih gampang pikeun penderita nyandak nginum obat, utamana Éta pangobatan merlukeun suntikan," nyebutkeun Traverso. "The salah Palasik nya insulin, Tujuan aya Loba batur".

Hasil panalungtikan dibiayaan ku Novo Nordisk Ieu, Nasional Institutes of Kaséhatan, National Élmu Yayasan Pascasarjana Panalungtikan ukhuwah, Brigham sarta Rumah Sakit Awewe urang, Olaf Viking Björk Panalungtikan Scholarship, sarta Program Prak Panalungtikan MIT Rusman.

pangarang sejenna tina kertas kaasup éster Caffarel Salvador, Minsoo Khang Daud Dellal, David Silverstein, Yuan Gao, Morten Revsgaard Frederiksen Andreas Vegge, Frantisek Hubalek, Jorrit Cai Anders Friderichsen Johannes Fels, Rikke Kaae Kirk, Cody Cleveland, Joy Collins, Siddhartha Tamang, Alison Hayward, Tomas Landh Stephen Buckley, Niclas Roxhed, sarta Ulrik Rahbek.

Carita Sumber:

bahan disadiakeun ku Massachusetts Institute of Technology. Aslina ditulis ku Anne Trafton. Catetan: Eusi bisa diédit for gaya jeung panjangna.