Opat lalaki ditahan di Kamerun diilikan dua ton of musical pangolin na 200 tusks gading

[Social_share_button]
opat lalaki

lalar liwat The seizures dawam ulah ngaleuwihan sababaraha ratus kilo

Opat traffickers spésiés sato ditangtayungan ditéwak Kemis di Douala (Cameroun). Maranéhanana diilikan dua ton of musical pangolin, a scaly anteater leutik ngabahyakeun na 200 tusks gading.

The traffickers anu Nyiapkeun pikeun ngajual sadaya item ieu. "Ieu a Éntri badag, biasana urang nyandak puluhan, sakapeung ratusan kilogram skala", Dupi timbalan diréktur astonished LSM LAGA anu dipingpin operasi jeung otoritas. "Di dieu urang ngobrol ngeunaan leuwih ti dua ton! "

skala pangolin tina
skala pangolin tina

paménta pisan kuat di Asia jeung Afrika

catetan rebutan ieu kira 150 juta francs CFA (Ngeunaan euro 227.000). skala pangolin anu populér di Asia Tenggara pikeun pasipatan ubar maranéhanana sakuduna dituju ngalawan jerawat, kangker sarta peluh. Perdagangan sato ieu dilarang ti 2016 tapi sato na skala na nu masih ngajual dina harga exorbitant Hong Kong. A juta pangolins anu diburu di Afrika jeung Asia leuwih dékade kaliwat.

Perdagangan gading ilegal teh katilu bentuk lalulintas leuwih nguntungkeun sanggeus narkotika sarta pakarang. Hal ieu Powered by paménta kuat di Asia jeung Wétan Tengah, tempat nu tusks nu dipaké ubar tradisional na ornamentation. gading bisa dijual dugi 7.000 euro per kilo.

sumber: https://www.20minutes.fr/monde/2473495-20190316-cameroun-deux-tonnes-ecailles-pangolins-200-pointes-ivoire-saisies-quatre-hommes-arretes