aspirin-dosis low poean tuh aya nurutan dianjurkeun serangan jantung preventative for geus dewasa heubeul

[Social_share_button]

Mun anjeun anu sawawa heubeul cageur néangan cara pikeun Ngurangan resiko anjeun tina serangan jantung sarta stroke, ulah giliran Éta standbys umur-lami: poean aspirin-dosis low. Ieu henteu nurutan dianjurkeun salaku preventative for geus dewasa heubeul Saha ulah-boga résiko tinggi Geus aya panyakit jantung emas, selontungtunan annoncé Minggu ku Amérika College of kardiologi sarta Asosiasi Heart Amérika.

"Kanggo bagian paling, urang ayeuna leuwih hadé di nyampurkeun faktor résiko kayaning tekanan getih, diabetes jeung kolesterol tinggi Utamana," ceuk Propinsi Sulawesi Tenggara cardiologist Dr Kevin Campbell, anu teu aub dina tungtunan anyar. "Ieu Ngajadikeun beda pangbadagna, sigana mah negating Sakur aspirin benefit Saméméhna ditanggap dina pencegahan primér".
Dokter Dupi Pertimbangkeun aspirin pikeun sababaraha pasien-resiko tinggi heubeul, kayaning Jalma Saha karusuhan-gaduh Nurunkeun kolesterol maranéhanana atawa menata gula getih Maranéhna, salami teu aya résiko ngaronjat pikeun perdarahan internal, tungtunan nyebutkeun. tungtunan Éropa nyarankeun pamakéan Ngalawan therapies anti clotting kayaning aspirin di Sakur Jaman.
"Clinicians shoulds janten pisan selektif dina resep aspirin pikeun jalma tanpa kasakit cardiovascular Dipikawanoh," Yohanes Hopkins cardiologist Dr. Roger Blumenthal, Saha ko-chaired tungtunan anyar, Said dina hiji pernyataan. "Ieu leuwih signifikan ngaoptimalkeun kabiasaan gaya hirup jeung tekanan getih kontrol jeung kolesterol sabalikna recommending aspirin".
Ngagunakeun aspirin di grup umur ngora "anu kiwari rekomendasi kelas 2b," ceuk Campbell, "teges Éta Ieu teu merta kursus best of Peta, malah loba perdebatan antara para ahli, jeung data nu teu final. "

Sanajan kitu, Pribadi, Campbell nyebutkeun, anjeunna "bakal ngajengkeun hiji gaya hirup cageur, udud gencatan patempuran sarta résiko-faktor modifikasi saméméh Tempo Komo Aspirin terapi dina sabar tanpa kasakit cardiovascular Dipikawanoh".

Najan kitu, pikeun saha Saha geus Kungsi hiji stroke, serangan jantung, bedah buka-haté atawa stents mun muka arteri clogged diselapkeun, aspirin tiasa nyimpen-hirup.

"Pamustunganana, urang kedah individualize perlakuan Pikeun Unggal sabar, dumasar kana kaayaan individu Maranéhna," ceuk Campbell.

panalungtikan anyar nyaeta aspirin

tilu studi panganyarna Yén kapanggih Nyokot low-dosis aspirin poéan nyaéta, dina pangalusna, a runtah duit for geus dewasa heubeul cageur. Di awon, éta Dupi ngangkat résiko Maranéhna of perdarahan internal jeung pati mimiti.
"Aspirin shoulds jadi dugi ka urang di résiko tina cardiovascular The kasakit pangluhurna sarta boga résiko pisan low of perdarahan," ceuk Blumenthal.

Pasén kedah dianggo étroitement Jeung dokter Maranéhna pikeun nyocogkeun les résiko Maranéhna keur ngaluarkeun getih. yen risiko naék salaku hiji umur tumuwuh atawa panyakit ginjal, panyakit jantung, diabetes jeung darah tinggi. A sajarah borok atawa perdarahan, Utamana dina saluran cerna, atawa anemia Est aussi faktor résiko. pangobatan nu tangtu, kayaning ubar nonsteroidal anti radang, stéroid, anticoagulants langsung lisan jeung warfarin, a thinner getih, tiasa également Ngaronjatkeun odds tina ngaluarkeun getih.

Tungtunan stress Éta statins - bareng jeung gaya hirup séntral Saperti boga diet haté-cageur, latihan biasa, leungitna beurat tur Ngahindarkeun roko atanapi vaping bako - shoulds dipaké pikeun nyegah panyakit jantung pencegahan di saha kalawan tingkat LDL leuwih ti 190 miligram per deciliter. LDL nangtung pikeun low-Density Lipoprotein na teh "bad" clogs koléstérol arteri jeung Éta ngabalukarkeun panyakit jantung.

Ngarobah saran Diabetes Tipe 2

diabetes tipe 2 mangrupakeun faktor résiko primér pikeun kasakit cardiovascular, jeung tungtunan 2019 stress diet, latihan jeung pesawat kontrol beurat saperti garis mimiti ngalanggar. Narékahan pikeun sahenteuna 150 menit a minggu tina latihan sedeng-inténsitas, kayaning brisk leumpang jeung ngojay, tungtunan nyebutkeun. Mangka paku Harita sejen 75 menit tina latihan-inténsitas tinggi, kayaning jalan jeung latihan circuit.
Meunang newsletter mingguan CNN Kaséhatan urang

Ngadaptarkeun dieu pikeun meunang The Hasil Dupi Dina kalawan Dr. Sanjay Gupta unggal Salasa ti Tim Kaséhatan CNN.

Mimitina-garis shoulds nginum obat kaasup metformin, tungtunan nyebutkeun. Mun pangobatan tambahan anu diperlukeun, dua kelas anyar pangobatan nu némbongkeun jangji dina acara cardiovascular Ngurangan ces de kalayan jenis diabetes 2: sambetan 2-SGLT, dianggo qui tuang glukosa augmenter na natrium panyabutan via ginjal; sarta agonists GLP-1R, qui Kanaékan insulin jeung output glukosa dina ati.
thesis hasil panalungtikan anyar anu dua kelas pangobatan diabetes nunjukeun yen Aranjeunna Dupi aussi motong résiko serangan jantung, stroke jeung maotna patali, tungtunan nyebutkeun.

penerbit aslina https://edition.cnn.com