tisu toilét ti cartons inuman didaur

[Social_share_button]

Leres, jus jeruk bata anjeun tiasa "simpen imbit anjeun". Kumaha? Ku milu dina perang ngalawan perubahan iklim. Unggal taun, nurutkeun WWFTangkal 270.000 dibunuh di sakumna dunya pikeun ngadamel toilét atawa kertas anduk, anduk kertas anu sapédah anu dijieun tina serat parawan. Dina waktos anu sareng, 3,5 milyar bata kadaharan (jus buah, susu, sop, krim ...) anu dipasarkan unggal taun di Perancis, kira-kira 74.000 ton. Jeung bata dahareun kalolobaan serat selulosa, bahan baku kertas ...

Dumasar kana pangamatan ieu anu aya masarakat Vosges, ti grup Italia Lucart, dina Laval-sur-Vologne, mutuskeun saprak 2011 nyieun kertas toilét 100% didaur sarta mangrupakeun hiji-hijina di Perancis. Sareng anu hadé, sabab sisi konsumsi, basa Perancis nganggo 13 kg per taun per per jalma, anu Jérman dua kali saloba bari wates henteu laér ... sareng saatos pendekatan ékologis sahiji produk namasarakat Vosges henteu nganggo produk pemutihan. Hasilna, warna kertas nyaéta yén selulosa, nyéta coklat cahya ... atanapi sayang Havana (éta hadé), samentawis pasar robah bodas. "Bisa didinya mimitina, tapi warna ieu moal aya masalah, sabalikna, urang malah ngingetkeun pesaing anu warna produkna masihan warna ieu sabab kusabab ikun asal ékologis," saur manajer produk ti Lucart Romain Mathieu.

Aluminium sareng poliétilén ogé didaur

Dijual utamana di sirkuit profésional, di komunitas-tulisan, kertas disebarkeun ka masarakat umum liwat jaringan organik di handapeun ngaran Grazie natural. Pangecér gedé ogé bakal resep ... Rasa atanapi résistansi sisi, "eta produk sapertos jiga batur pasar", ku harga anu langkung mahal dina jaringan organik, "tapi sanés gumantung kana kami", imut henteu Pangatur produk.

Kadaharan bata pikeun tisu toilét, idena sigana rada kasar ... Tapi prosésna ogé dipikawanoh. "Urang ngalirkeun bata dina jenis buta gaul, anu disebut pulper, és Romain Mathieu. Urang nempatkeun cai sareng nyampur sareng agul anu sacara harfiah ngabeledakeun bata. Caina nembus serat selulosa anu ngabareuhan sarta pamustunganana leueur lapisan anu sanés sapertos palastik sareng aluminium, béréndélan spesialis. Komponén pamungkas ieu salajengna dipisahkeun tina selulosa, anu janten jenis bubur. Aluminium sareng poliétilén (runtah) tuluy ninggalkeun dina sirkuit daur ulang. Teu aya bahan kimia anu dipaké pikeun misahkeun bahan. Tutuwuhan-pasangan parantos nganggo sababaraha "limbah" ieu pikeun nyeretkeun dispensers kertas, anduk ... loop anu parantos réngsé.

Ranté ngadaur mulang Vosges, didatarkeun kana bata pangan, diémbarkeun ku 2011 dina situs Laval-sur-Vologne sareng investasi di langkung ti 5 juta euro. Dina warsih-lunana, laju pamakean henteu tacan deui nambahan sarta situs padamelan ayeunana 300 jelema ku omzet 82 juta. Loka ngahasilkeun 60.000 ton kertas per taun, di antarana 90% asalna tina daur ulang kertas heubeul, bata dahareun. Jeung pabrik teu kakurangan bahan atah. Dina 38.000 ton bata éta dipanén sarta didaur di Perancis, situs Laval-sur-Vologne ngurus 15.000. Ton 23.000 sésana sésana digunakeun ku persaingan atanapi didaur luar nagari, sahingga situs Vosges didaur ulang pangbadagna ieu produk ieu di Perancis.

Sumber: https://www.20minutes.fr/economie/2467295-20190315-vosges-comment-brique-lait-va-etre-transformee-papier-toilette?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=economie