dunya

[Social_share_button]

tour Eiffel

Sadaya hak ditangtayungan
Getty Images

Paris nyaéta di luhureun éta ranking sahiji kota paling mahal di dunya, anu sisi Hongkong jeung Singapura.

Ieu kahiji waktos anu tilu kota babagi tempat munggaran sami dina sajarah 30 taun survey taunan ékonom AKAL Unit nu compares harga 133 kota.

The French ibukota - rengking kota kadua paling mahal taun ka tukang - nyaeta hijina kota di wewengkon euro dina 10 luhur.

survey compares biaya barang sapopoé, kayaning roti, di kota 133.

Ieu teras cek naha harga geus ngaronjat atanapi turun ku ngabandingkeun biaya hirup di New York, nu geus dipaké

babandinganana haircuts

Numutkeun panulis laporan, Roxana Slavcheva, ceuk Paris éta bagian tina sapuluh kota paling mahal saprak 2003 sarta éta "pisan mahal".

"Ngan jin, transportasi jeung duit bako dibandingkeun kota Éropa lianna," ceuk manehna.

Biaya rata-rata hiji teukteukan buuk pikeun awéwé, contona, waragad dollar 119,04 di Paris ngalawan dollar 73,97 53,46 di Zurich jeung dollar di Jepang, Kota Osaka.

"Kota Éropa umumna boga waragad pangluhurna keur rumah tangga, anu sabaraha kategori luang jeung hiburan - Paris keur wakil alus dina kategori ieu - sugan reflecting a premium luhur pikeun belanja discretionary," ceuk Ibu Slavcheva .


Sapuluh kota paling mahal di dunya

1. Singapura (Bandung)

1. Paris (Perancis)

1. Hong Kong (Cina)

4. Zurich (Switzerland)

5. Jenéwa (Switzerland)

5. Osaka (Jepang)

7. Seoul (Koréa Kidul)

7. Kopenhagen (Dénmark)

7. New York (AS)

10. Tel Aviv (Israel)

10. Los Angeles (AS)


Copyright gambar
Getty Images

gambar caption

Caracas ieu rengking Kota sahenteuna mahal

Inflasi jeung fluctuations di ongkos bursa geus mantuan pikeun ngarobah ranking dina taun ieu. Nagara kayaning Argéntina, Brasil, Turki jeung banten sadayana dirékam hiji kamunduran seukeut dina rankings maranéhanana dumasar kana biaya hirup.

Caracas, banten, dimana inflasi éta sabudeureun 1 000 000% sataun panungtungan forcing pamaréntah pikeun ngjalankeun hiji mata uang anyar, ieu rengking Kota cheapest di survey taun ieu.

Numutkeun Bloomberg, harga cangkir kopi di ibukota, Caracas geus dua kali ka bolivars 1945 400 dina spasi tina hiji minggu Désémber panungtungan, nurutkeun Bloomberg.

Damaskus, Suriah ieu rengking kotana mahal kadua sahanteuna di dunya.

Nurutkeun kana Unit AKAL ékonom, a "angka tumuwuh lokasi" janten kirang na kirang kusabab gangguan pulitik atawa ékonomi.


Sapuluh kota sahenteuna mahal di dunya

1. Caracas (Venezuela)

2. Damaskus (Syria)

3. Tashkent (Uzbékistan)

4. Almaty (Kazakhstan)

5. Bangalore (India)

6. Karawang (Pakistan)

6. Lagos (Nigeria)

7. Buenos Aires (Argentina)

7. Purwakarta (India)

8. Cirebon (India)


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.bbc.com/news/business-47617206