Maroko: Maroko komitmen ka koperasi triangular di ni'mat

Maroko anu komitmen ka koperasi triangular pikeun accelerating mecenghulna Afrika, ceuk Rebo di Marrakech, Duta, Diréktur Jéndral Badan Maroko pikeun Kerjasama Cibeureum, Mohamed Methqal.


"Dibikeun pangalaman nya ku migawé bareng kalayan loba nagara Afrika, Karajaan baris nuluykeun komitmen na ka koperasi triangular mangpaatna pikeun populasi pikeun ngagancangkeun mecenghulna Afrika, jadi eta antara séjén di promosi Ibukota manusa, ngembangkeun infrastruktur, aksés ka energi jeung gelut ngalawan perubahan iklim, "ceuk Mr. Methqal dina konferensi dina strengthening peran bank ngembangkeun multilateral jeung encouraging agénsi kerjasama teknis gawé babarengan kidul-kidul jeung kerjasama triangular pikeun ngahontal Goals sustainable Development (SDGs), diayakeun di sela sahiji rapat group 44ème taunan tina Development Bank Islam (IDB).

Anjeunna, dina kasempetan ieu, digambarkeun Hubungan antara Maroko jeung nagara Afrika sub-Sahara sekuler tur multi-dimensi, noting nu sipatna ditandaan ku solidaritas, silih hormat jeung kampanye cita umum.

"Ti 1986, Maroko nyieun AMCI, hiji alat institusional anu hade dina koordinasi nutup ku Departemen Luar Negeri na Kerjasama Cibeureum, nyumbangkeun jeung nguatkeun kerjasama Karajaan kalayan nagara pasangan," ceuk Mr. Methqal, noting nu moméntum nasional geus nyetél utamana mimilukeun séktor publik jeung swasta, masyarakat sipil ka nyumbang kana mecenghulna a Afrika anyar, kuat, nu ngarojong tur draws kahareup na.

Nagara ieu aya di rasa ieu, tampi nu partnership bersejarah antara Maroko sarta IDB, nu ieu dimekarkeun ngawula percepatan ngembangkeun Afrika, nambahkeun yén AMCI geus ditunjuk jadi alat utama pikeun babagi anu craftsmanship Maroko jeung lembaga Amérika Anggota.

Reviewing wewengkon utama intervénsi ti AMCI nu ngalibetkeun babagi ka kaahlian Maroko kalawan nagara Afrika di fashion bilateral na triangular, Mr. Methqal dicatet yén tina segi kerjasama akademis jeung budaya, jalma 30.000 tina 47 sahiji nagara Afrika aya panarima ti lembaga Maroko atikan umum luhur saprak 1986.

Ngeunaan kerjasama teknis, sababaraha executives 5.000 Afrika di séktor publik geus benefited tina program gedong kapasitas undertaken ku AMCI tur mitra teknis na di séktor vital (cai, electrification), cenah, nyieun nitenan saratus proyék ngembangkeun manusa sustainable anu dirojong di séktor sosial sarta anu bantuan kamanusaan internasional nyertakeun belasan nagara rata-rata unggal taun

Anjeunna nambahan yén ngaliwatan AMCI nu, Maroko boga tujuan pikeun nyieun sarta institutionalize jaringan nasional aktor dina aktipitas kerjasama Selatan-Kidul, ngahiji sakabeh kaayaan jeung non-kaayaan komitmen ka gawé babarengan kidul-kidul. jaringan ieu diperkirakeun babagi pangalaman, mempermudah bursa informasi jeung ngamajukeun mobilisasi dana jeung ngembangkeun lampah tur inisiatif gabungan.

Pikeun bagian-Na, Mamadou Ouattara, Dirjen The Malian Agénsi keur Kamekaran ESDM doméstik jeung rural Electrification (AMADER) disorot proyék electrification désa di Mali benefiting ti kaahlian ti PBB jeung nilai nambahan tina kidul-kidul jeung kerjasama triangular, noting nu Maroko, dina ieu rasa, nunda kaahlian na di proyek jasa AMADER.

Cenah éta AMADER diideuan ku pangalaman Maroko, nu boga hiji lagu catetan nyugemakeun of electrification désa kana hadé nyambung komunitas sakuliah Mali, ngarujuk ogé ka kebangkitan kaahlian tim aub dina proyék ieu kanggo PBB nyumbang ngaliwatan studi feasibility sarta seleksi manajer fasilitas operator swasta.

Dilaksanakeun dina patronage Raja Mohammed VI, pasamoan taunan 44ème tina Development Bank Grup Islam (IDB) ngurus "transformasi dina dunya ngarobah: lalampahan ka Goals Development sustainable". Pasamoan tilu poé, aya kasempetan pikeun dissect opat pilar penting tina rencana lima taun ti IDB nyaéta "Partnerships wasta Public", "Élmu, téhnologi jeung inovasi", "ranté nilai Dunya "jeung" keuangan Islam ".

===> artikel Leuwih lengkep ngeunaan Maroko dieu <===

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.atlasinfo.fr/Le-Maroc-engage-pour-une-cooperation-triangulaire-en-faveur-de-l-emergence-de-l-Afrique-AMCI_a99409.html