Kamerun-mobil: nu demarkasi anyar ditutup dina Garoua-Boulaï

The Zokombo ilahar mobil di handapeun kadali minusca sanggeus pasrah tina pemberontak FDPC ieu April 5 2019 (c) Hak wengkuan

Kamari 5 2019 April, tarung nu ieu dilaporkeun dina Zoukombo désa antara pemberontak di Rahayat Démokratik Front Tengah Africans (FDPC) jeung pasukan kaamanan ti PBB dina mobil, nurutkeun hiji pernyataan dikaluarkeun ku stabilisasi Misi PBB karapihan di Républik Aprika Tengah (minusca).

Nurutkeun minusca, operasi anu dilakukeun saprak April 5 2019 ku elemen na ngalawan pemberontak Miskine FDPC dilaksanakeun dina Municipality of Zoukombo, Mambéré-Kadeï Prefecture, kuloneun Républik Afrika Tengah. eta diwenangkeun
hususna, sumber nyebatkeun, ngaleupaskeun 11 Alas kandaraan milik hiji parusahaan nasional Tengah nya éta nyangkut pikeun sababaraha poé ku doraka FDPC.

Sanajan kitu, sumber bebas ngahubungi ku National Company Tengah nunjukkeun yén 11 kandaraan dikaluarkeun ku minusca milik CFAO.

Sedengkeun pemberontak tos nungtut hiji Mekah tina 100 juta francs CFA pikeun 31 Alas pausahaan nasional ieu aranjeunna geus appropriated illegally saprak awal saminggu, mung $ 20 juta CFA francs bakal geus dibayar.

The pemberontak, sanggeus momen ragu, tungtungna bébas tutumpakan 20 31 mun Bangui. Bari keur 11 sejen, aranjeunna bakal nungtut Mekah 60 juta CFA francs méméh sagala diskusi. Naon teu acan rengse tur écés hasilna ieu geus dipikawanoh kalayan operasi tina minusca ieu Jumaah April 5 2019.

Urang kudu inget yen ieu teh di pamundut ti pamaréntah peralihan di 2015 nu pemberontak FDPC anu ditempatkeun samentara dina sakola Zoukombo payun ti pangarampasan pakarang upcoming sahiji grup pakarang.

Sanajan kitu, review interim tina operasi anu dilakukeun ku ABRI tina
Minusca dilaporkeun 5 samping rebel maot na kota eta tos rengse emptied sahiji pangeusi na saprak tanggal April 5 2019.

Di sisi Kamerun, time is alertness pinuh. "Ukuran kaamanan ketat geus dicokot pikeun nyegah pemberontak mobil keur kembangan di amerounais taneuh", informs sumber kaamanan di dinya.

Dina alat ieu, sipil oge aub. kabéh distrik jeung desa komite Vigilance geus reactivated mun nyawad wae kasus curiga ka otoritas kompeten. Kota Garoua-Boulaï ayeuna crisscrossed ku unsur Angkatan Pertahanan kami sarta kaamanan.

sumber alus, Brigadier Umum Joseph Nouma 12ème tina Motorized tentara leumpang Brigade Bertoua ayeuna di kota ieu wawatesan nyandak lokasi kolam renang na deui ngeprak-pasukan deployed dina taneuh.

Antara tambahan, urang ogé diajar yén wates antara Kamerun jeung mobil geus ditutup samentara. The Komando High nyaéta yén instalasi karapihan sarta kaamanan di mobil teu dampak Kamerun.

tara Crepin Bissoli Garoua-Boulaï | Actucameroun.com

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/06/cameroun-rca-la-frontiere-de-nouveau-fermee-a-garoua-boulai/