Karasa Haftar Marsekal di Libya: Tunisia jeung Aljazair di ngageter dina - JeuneAfrique.com

Marsekal Khalifa Haftar. © Nicolas Messyasz / SIPA; DR

Les troupes de l’Armée nationale libyenne (ANL) du maréchal Khalifa Haftar, l’homme fort de l’est libyen, ont lancé mercredi soir une offensive pour prendre la capitale Tripoli. Une nouvelle escalade de violence qui inquiète les voisins tunisien et algérien, sur qui se répercutent depuis 2011 les soubresauts de la crise libyenne.

Dina garis hareup saperti sababaraha tarung lumangsung di sabudeureun Tripoli, 180 kilométer watesna - mana geus diaktipkeun Grup pakarang tangtu - Tunisia diréaksikeun jeung gerakan Haftar Marsekal. Departemen Pertahanan ceuk dina hiji pernyataan eta sempet dibawa "ti precautions diperlukeun pikeun ngamankeun wates tenggara sarta nyanghareupan dampak mungkin tina kaayaan di Libya". Éta nyaéta panggero pikeun vigilance tulisan wates militér sarta pamakéan sadaya sarana monitoring.


>>> maca - Libya: Haftar Marsekal terus maju ka arah Tripoli sanajan nelepon tentrem


Déwan Kaamanan Nasional, chaired ku Kepala Nagara Beji Caid Essebsi, Ogé renewed kaayaan darurat salila sabulan. Anjeunna stressed "nu seriousness sahiji acara di yén adina nagara, sarta kudu ulah aya escalation ku accelerating palaksanaan leyuran pulitik dumasar kana dialog antara sakabeh pihak". Hiji sabtu minggu panungtungan geus ditampilkeun di Tunisia pas keur rapat husus di sela of 30e puncak Liga Arab.

Anjeun ayeuna dihubungkeun (e) ka rekening Jeune Afrique, tapi anjeun teu ngalanggan (e) Young Afrika Digital

Artikel ieu mangrupa sadia pikeun langganan


Ngalanggan ti € 7,99ngakses sadaya item nu taya

Geus palanggan a?

kudu mantuan

palanggan Mangpaat

  1. 1. Unlimited jangkauan ka sadaya artikel dina situs na aplikasi Jeuneafrique.com (ios & Android)
  2. 2. Ngarasakeun sawangan a, jam 24 saméméh ieu publikasi unggal masalah na susunan kaluar Jeune Afrique dina aplikasi Jeune Afrique Magazine (ios & Android)
  3. 3. Meunang ékonomi poean newsletter pikeun palanggan
  4. 4. Ngarasakeun 2 taun Jeune Afrique arsip di penerbitan digital
  5. 5. Langganan tanpa jaman komitmen jeung tawaran bulanan otomatis renewable*

*Service ngan sadia pikeun langganan buka-réngsé.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique