Kalawan Donald Trump, a fed Pas handapeun pangaruh?

The politicization tata kelola moneter AS nyaeta manehna on?

Presiden Donald Trump, saha éta kandungan dugi lajeng ka nyempad bank sentral, geus resolutely dicokot hal di leungeun minggu ieu: anjeunna henteu ukur maréntahkeun fed pikeun nurunkeun ongkos dipikaresep tapi ogé Nyiapkeun pikeun ngaranan sababaraha satia ka pola ilahar dina Board Eksekutif.

Présidén, nu hails di bakal kasehatan kiwari ékonomi AS, hayang nyandak off pamilihan taun 2020 "kawas rokét", geus kedalna Jumaah.

Numutkeun anjeunna, ieu merlukeun fed pikeun nurunkeun ongkos dipikaresep atawa nyadiakeun liquidity dina ékonomi ( "easing kuantitatif") sakumaha eta tuh handapeun administrasi Obama pikeun ngarojong recovery sluggish sanggeus krisis finansial.

Ayeuna, ongkos dipikaresep téh 2,5% tingkat nu tetep relatif low baheula.

Pikeun nguatkeun pangaruhna leuwih Bank Jawa Tengah, anjeunna geus diurus "gélo" dina 2018 sabab éta dina ongkos di sieun overheating, Donald Trump hayang ngaran dua ngarojong ardent pikeun governorships.

Stephen Moore, 59 taun, salah sahiji urut advisers kampanye-Na, nyaéta ékonom kontroversial mindeng tertangkap uttering falsehoods.

Herman Cain, 73 taun, mingpin hiji ranté pizza na éta hiji anggota cabang régional ti fed. candidacy-Na pikeun Presiden di 2012 ieu ditémbak ku dugaan pelecehan seksual.

Jumaah dina kaca Facebook, manéhna dicaritakeun yén éta moal bakal jadi gampang bisa resmi ditunjuk kusabab na "karir mahiwal". "Time bisaeun lamun kuring bisa," manéhna mimitian.

- Unpublished ti tujuh -

inisiatif ieu billionaire Republik geuwat diangkat masalah diantara ekonom sanajan sababaraha, kawas Joseph LaVorgna Natixis, yakin nu fed ieu memang Isro jauh teuing di raising ongkos.

Tapi Sénat, mayoritas Republik deukeut ka 53 47 ngalawan, boga prerogative pikeun ngonfirmasi pilihan Presiden pikeun fed teu bisa ngalakukeun hal eta dua inohong kontroversial ieu.

Pilihan Mr. Trump "bisa ngangkat patarosan ngeunaan kamerdikaan Federal Reserve tur katarima sakumaha usaha politicize kawijakan moneter," ceuk Michael Gapen of Barclays Panalungtikan.

"A titik dimana ancaman ngalawan kamerdikaan fed anu pangluhurna dina dasawarsa ieu jelas kahontal," ogé direspon jeung AFP Tim Duy, hiji profesor ekonomi di Universitas Oregon jeung ahli Bank sentral.

Ieu memang kudu balik deui ka 1970 taun sarta Richard Nixon pikeun meunangkeun urutan ieu tekenan dina lembaga moneter dina wengi reelection di 1972, anjeunna dipencet -sometimes malah maksa teh kristal lulugu fed Arthur Burns pikeun nurunkeun ongkos.

The fed sempet complied, ngarojong hiji ékonomi geus leuwih-revving. Kawijakan Ieu duit gampang kapaksa eupan inflasi runaway tina 1970 taun telat.

"Donald Trump estu ambek kalayan Jerome Powell (lulugu fed arus, Ed) sareng kolega Anjeun-Na pikeun nuluykeun pikeun ngangkat ongkos" 2018 tungtung "na nyadar yen manehna bisa maénkeun peran sarta nunjuk whomever anjeunna hayang," Tim Duy nambihan.

Di sisi administrasi Trump, denies lembang kamerdikaan fed. "Urang téh nagara bébas (..) Urang henteu tekanan, aya point of view," pamadegan Larry Kudlow Jumaah, Senior panaséhat Ékonomi ka Présidén.

Mimiti di istilah-Na, Donald Trump sempet diangkat anggota anyar profil tradisional nu fed urang salaku Richard Clarida atanapi Randal Quarles, dua ekonom diliwatan ku Khazanah AS.

- "nyangkut jeung Anjeun" -

Anjeunna diganti Janet Yellen, anu awéwé munggaran ka kantor lembaga venerable diangkat ku Barack Obama, Jerome Powell, hiji lalaki ti seraglio, hiji urut bankir, saha éta geus gubernur.

Ayeuna anjeunna accuses backstage di Sekretaris Khazanah na Steven Mnuchin anjeunna "geus foisted tipe ieu."

"Kuring pikir Aku nyangkut sareng anjeun", ngalakukeunana anjeunna nembe nyarios dina telepon teh boss ti fed, dumasar kana Wall Street Journal bari ceuk pikir kaluar pisan meunang leupas tina naon henteu jum'atan moal mungkin.

Nembe Mr. Powell, anu taliti avoids commenting Présidén invective, assured yén anjeunna teu bisa dipulang ku Mr. Trump.

"Nepi ka ayeuna eta ieu dipercaya yén fed ieu bade janten hijina lembaga sanggup ngalayang ngaliwatan kaributan di Washington tapi, écés, ieu geus euweuh hal nu" Tim Duy leupas. "Ieu shot warning" warned ékonom bari Jerome Powell bisa diganti dina tungtung istilah di tilu taun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.capital.fr/economie-politique/avec-donald-trump-une-fed-bientot-sous-influence-1334406