Naon sésana dunya tiasa diajar tina mujijat ékonomi Australia - New York Times

Tinimbang ngangkat ongkos dipikaresep pikeun nyobaan keur mencegah runtuhna mata uang éta, maranéhna dianggap yén mata uang nu handap éta penting pikeun nungkulan bahaya, kaasup nyieun eta ékspor Australia leuwih kalapa ka Amerika Serikat jeung Éropa.

pamaréntah éta uncomfortable lamun laju bursa murag teuing, sakumaha nu katingali kawas tanda tina kurangna kapercayaan, "ceuk Malcolm Edey, saha éta mangka sirah panalungtikan ékonomi di bank sentral. "Urang kungsi kerangka moneter alus di tempat, urang nu hayang jeung kami henteu kacau lamun laju bursa fluctuated di jalan".

Mémang, Selandia Anyar diasupkeun resesi di 1997 na 1998, bari Australia geus ngalaman jaman tumuwuhna sluggish. Tétéla yén kawijakan katuhu boga kakuatan pikeun nyieun kasempetan nu. Jeung ieu teu hijina waktu.

Lamun ngalaman ngumbara ka sakuliah dunya sabudeureun 2006, anjeun bakal geus katempo sajumlah nagara mana harga perumahan sempet soared pikeun jadi wewengkon ngancam. Kaasup AS, Britania jeung Australia.

Tapi dua taun sanggeusna, samentawis AS jeung Britania indit ngaliwatan hiji resesi parna sarta krisis finansial, Australia geus miboga ngan hiji saparapat tina kontraksi. Naha bédana?

jawaban nu sigana kumaha nu industri finansial di nagara ieu anu terstruktur tur diatur. Pikeun leuwih hadé ngartos ieu, kuring kokotéténgan pikeun wali, anu kapanggih boga pangalaman saperti teu mirip: David Morgan, urut aktor anak na pamuter profésional Australia maén bal Australia, nu saterusna jadi salah sahiji bankers ngarah nagara.

Nuturkeun deregulasi of 1980 taun, tepi Australia gaduh gajian deui picilakaeun, utamana pikeun real estate komérsial, sarta geus dibuka industri asing anyar pikeun anu aranjeunna n 'teu boga kaunggulan kalapa atra. Nalika gelembung nu peupeus sahiji asset jeung nu resesi hiji sumping, tepi geus gagal gagal sarta manajer bank konci anu PHK.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina New York Times