Djibouti / DP Dunya: nu arbitrase pangadilan London maréntahkeun santunan ka 385 juta - JeuneAfrique.com

Pamaréntah Djibouti bakal mayar 385 juta dollar di santunan ka port operator DP Dunya, sanggeus unilaterally peupeus kontrak maranéhanana.

385 juta dollar di santunan tambah minat: ieu mun jadi modal pikeun Djibouti DP Dunya keur na terminasi sapihak ti kontrak ka beroperasi dina port of Doraleh, Operasi saprak 2006 ku operator basis Dubai na forcibly digusur on Pébruari 22 2018.

Pangadilan of International arbitrase London, nyita ku emirat (operator boga) wanoh, geus ngan dikirimkeun vonis na sanggeus tilu belas bulan arbitrase, ngumumkeun dina April 4 pamaréntah Dubai.

Operator 78 40 palabuhan nagara, DP Dunya kungsi keuna konsési lima puluh taun pikeun manajemén jeung ngembangkeun terminal wadahna.

Djibouti evokes "a prinsip kadaulatan nasional"

pangadilan oge masihan DP Dunya hak ngaku Karuksakan salajengna, upami Djibouti terus proyék ngembangkeun terminal wadahna na kalawan operator, ngomong pamaréntah Dubai.

Djibouti, nu dipiboga dua per tilu terminal, anu dinasionalisasi dina bulan Séptember 2018, sanggeus canceling kontrak konsési, panyorot prinsip kadaulatan nasional.

ayeuna, Cina Padagang Port Holdings CompanyDumasar di Hong Kong, owns 23,5% dina instalasi. Dina Pernyataan na, pamaréntah Dubai nekenkeun yén DP Dunya ieu komitmen dina perangna légal sejen kalawan Djibouti ngeunaan wewengkon dagang bébas di wewengkon sarua. Anjeunna dicatet yén Cina Padagang Co ngoperasikeun wewengkon dagang bébas di 3,5 milyar, DP Dunya geus dijieun dina hiji perjangjian jeung Djibouti.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique