GPS: kutu 6 April nyaéta isukan

bug mangaruhan sakabeh chip GPS alatan hiji watesan teknis

Upami Anjeun gaduh GPS a, paduli produsén na (Garmin, TomTom Mappy), eta nunut ka malfunctions isukan, Sabtu, April 6. Ngabalukarkeun? A watesan software patali manajemén almenak.

A coding komputer pikeun masalah

Kawentar "bug 6 April," dreaded ku pamaké sarta ngumumkeun ku spesialis bakal mangaruhan sakabeh unit GPS "ti momen aranjeunna beroperasi ku chip GPS" nurutkeun kana diréktur komunikasi Garmin. bug teh nyaeta aranjeunna tiasa nyimpen dina kalénder maranéhanana leuwih minggu 1024, ngabalukarkeun pamutahiran ngareset eta: ayeuna teh disebut WNRO pikeun "sabtu minggu Rollover Jumlah" atanapi ngareset nu panomeran tina jadwal. Hiji tukang dilaksanakeun dina 1999, sarta tanggal fateful sahingga ragrag ka Sabtu April 6.

Paling nu dimaksud téh jalma dijieun saméméh GPS 2019, sarta ieu leuwih ti batur bisa merlukeun reset. Sababaraha ahli nyebutkeun yén bug nu moal dampak boh tampilan atawa leasing kapasitas atanapi guiding GPS, ukur jam, tapi urang kudu ati-ati. aplikasi navigasi (OpenStreetMap, Waze) teu kapangaruhan sakumaha diropéa terus.

GPS terpadu keur mobil bisa diropéa ku ngundeur file dina iteuk USB anu bakal install. GPS removable bakal ngarasakeun aranjeunna apdet ku nyingkronkeun alat sareng komputer disambungkeun ka Internet: nawaran TomTom kaca dedicatedajag oge GPS pikeun leuwih 10 taun tapi Mappy (Logicom) jeung Garmin euweuh, mastikeun duanana nu sejen maranéhna moal kapangaruhan ku bug 6 April atanapi marginally.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.begeek.fr/gps-le-bug-du-6-avril-cest-demain-312028