India: Pikeun ngajaga patén-patén maranéhanana, pausahaan néangan informasi dina ngajalankeun obat generik | India News

Cirebon: Salaku bagian tina naon anu katarima sakumaha usaha reureuh peluncuran obat generik dina harga low, pabrik ubar multinasional tanya pamaréntah pikeun nyieun inpo register nyadiakeun on sakabeh aplikasi ubar awaiting manufaktur sarta pamasaran. persetujuan.

usul, upami ditarima ku pamaréntah, baris nulungan "pharma badag" tangtangan preventively pabrik [generik] ubar pikeun disangka violating patén-patén maranéhanana jeung diblokir atawa nyangsang asupna biaya Vérsi low tamba dina pasaran. Departemen Kaséhatan geus niatna sabalikna usul dina grounds yén éta moal bakal ukur jadi "adil ka pabrik ubar lokal pikeun nyingkab strategi produk maranéhanana," tapi ogé "nyirorot bisa ningkatkeun biaya kasehatan publik "saprak peluncuran produk generik bakal nyangsang ku sengketa, ceuk hiji resmi senior. Anjeunna nambahan yén informasi misalna dina aplikasi produk Filed pikeun persetujuan teu diungkabkeun mana di dunya.

Sanajan kitu, proposal kasebut masih pending jeung Departemen farmasi (DoP), cabang séjén pamaréntahan anu examines industri farmasi handapeun kadaulatan mentri bahan kimia na pupuk.

"Éta pertinent kana catetan di dieu yén informasi cukup ngeunaan requests otorisasina conto lisensi pasar / manufaktur sarta authorizations on ramatloka CDSCO mangrupakeun hiji tantangan pikeun innovators pilari counterfeiters poténsi sarta ngahontal pangaluyuan timely ukuran hade. Pangadilan Kaadilan, "ceuk Organisasi Pharmaceutical produser India (OPPI) dina proposal na.

OPPI The - ngalambangkeun pausahaan farmasi multinasional na defends isu nu patali jeung panalungtikan tur panangtayungan hak cipta intelektual - nembe dibere proposal di pasamoan rundingan industri jeung regulator narkoba. "OPPI pilari ka outsource counterfeiters tugas pilarian na poténsi patén-patén ka agénsi pangaturan narkoba. Amanat regulator nu geus digawekeun pikeun kasalametan ubar teu aya alat di leungeun hiji pharma inovatif dina nami "preemptive litigation Patén", "nyebutkeun Malini Aisola Sadaya India narkoba . grup kaséhatan publik nyokong aksés ka obat.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India