India: "Hiji diet damang, beuki deadly ti bako" | India News

Cirebon: A diet goréng téh jawab maot beuki prématur sakumaha roko, darah tinggi atawa résiko kaséhatan sejen, hiji ulikan anyar diterbitkeun dina Lancet. resiko dietary éta faktor kadua pangpentingna pikeun pupusna sarta cacad di India dina 2017, sanggeus kurang gizi.

Di India, resiko dahareun ogé ngaronjat 35% dina sapuluh taun saprak 2007, nalika eta rengking kaopat di dunya, sanggeus kurang gizi, polusi udara jeung resiko nu patali jeung cai, sanitasi sarta kasehatan (ngumbah).

Sanajan kurang gizi terus jadi tinggi dina daptar faktor résiko dina asal lolobana maotna sarta cacad di India, dampak na sakabéh turun 35,3%.

Sanajan gula jeung lemak trans asam anu ngabahayakeun, studi highlights dampak konsumsi low of a diet sehat Wanadri sayur, bungbuahan, séréal sakabeh, kacangan sarta legumes.

Di India, papanggihan ulikan némbongkeun yén asupan low of séréal sakabeh éta utama faktor résiko dietary pikeun maot na cacad. Numutkeun peneliti, anu jadi sabab utama maotna-dahareun patali téh serangan jantung sarta stroke, dituturkeun ku kanker sarta tipe 2 diabetes.

"Sanajan natrium gula jeung gajih éta fokus ti sawala dina kawijakan dahareun ngaliwatan dua dekade katukang, assessment kami nunjukeun yen faktor résiko mortalitas utama nu patali jeung dahareun dahareun anu diets tinggi di natrium, low dina séréal sakabeh, low dina buah, kacang lemah sareng siki, low di sayuran sarta low di omega-3

asam lemak; tiap di antarana ngalambangkeun leuwih ti 2% tina maotna di dunya, "nyebutkeun nalungtik, suggesting hiji robah kawijakan sakabéh ngamajukeun dahar sehat sarta ngurangan pangan damang sapertos inuman sugary na junk dahareun euyeub uyah jeung lemak trans.

panalungtikan mangrupa bagian ti beungbeurat Global ulikan Kasakit anu dilakukeun ku Institute of Kaséhatan metrics sarta Evaluasi (IHME) dina Seattle.

Sanajan kitu, papanggihan ogé digedékeun masalah diantara ahli gizi ti India, anu ngarasa yen ulikan teh ngalir puseur perdebatan dina pangan damang.

"Sanajan kuring teu satuju jeung kanyataan yén urang kudu dahar séréal sakabeh beuki jeung sayuran, jeung sajabana, ieu panalungtikan henteu nungkulan pamasaran pangan damang nu mindahkeun kadaharan sehat" nyebutkeun Arun Gupta, a ngajengkeun renowned gizi.

Global, kum goréng éta jawab jutaan maotna 10,9 atanapi 22% tina kabeh maotna diantara déwasa. Sajaba ti éta, 255 juta taun disaluyukeun hirup (DALYs) - atomna jumlah taun hirup leungit na taun cicing jeung cacad - éta alatan diet goréng. kasakit Cardiovascular éta anu ngabalukarkeun utama, dituturkeun ku kanker sarta diabetes. Ampir satengah - 45% - éta jalma dina 70 taun.

nalungtik manggihan yén dahar jeung minum hadé bisa nyegah salah lima maotna di dunya.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India