"Jaket Konéng" demonstran 22 300 di Perancis, partisipasi handap ti awal gerakan

Manifestasi "jaket konéng" dina Rouen, anu 6 April. KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Lima bulan sanggeus kalahiran maranéhanana, dina "jaket konéng" nyerbu di sababaraha kota dina Saptu 6 April, pikeun dua puluh munggaran waktu tanpa stopping. Tapi maranéhna geus kungsi geus sababaraha nurutkeun Departemen Interior, nu dirékam acara 22 300 sakuliah nagara.

Minggu kamari, kalakuan XX sempet dikumpulkeun jalma 33 700 (kaasup 4 000 di Paris)Numutkeun inohong mentri dibantah ku "jaket konéng", nu miboga, kahareupna ngaku démonstran 105 084 225 biasa didaptarkeun.

mobilisasi anyar ieu dimimitian Sabtu sintésis perdebatan nasional dijadwalkeun pikeun minggu hareup, dina dasar massa badag warga on nu kontribusi geus gawe minggu sababaraha organisasi.

  • Di Paris, dua dilaporkeun acara; Champs Elysees perimeter dilarang

The "jaket konéng" dina arah La pertahanan di Paris Sabtu, April 6.
The "jaket konéng" dina arah La pertahanan di Paris Sabtu, April 6. Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Di Paris, dua acara dilaporkeun di préféktur nu aya dijalankeun. Hiji, hususna keur nélépon Sophie Tissier, kapribadian "jaket konéng", nyaéta bagian tina stasiun Montparnasse na rallied dina sore Bassin de la Villette, di kalér-wétan. Bari AFP dirékam saratus urang, Mme Tissier ngaklaim démonstran 400.

The rally sejen, relayed ku Eric Drouet, salah sahiji inohong kawentar gerakan, mimiti Républik Square sarta anjog di distrik bisnis Pertahanan, bari di kulon, jeung nyawad "Meni optimasi pajeg". Sababaraha démonstran sakeudeung diusahakeun turun dina alat, saméméh keur gancang disetir deui ku pulisi migunakeun gas cimata.

Sumawona Drouet ieu verbalized - tanpa keur ditahan - Sabtu enjing deukeut Champs-Elysées "Partisipasi dina démo diidinan", Numutkeun sumber pulisi. Dina ahir Maret Eric Drouet ieu dihukum denda euro 2 000, 500 ditunda, Keur"Organisasi" dua demonstrasi di Paris "Spontan deklarasi". Ieu denda anyar "Murni shot com ' sarta bakal "Dilombakeun" ceuk ikhtiar pikeun Mr. Drouet Khufu Lara, on BFM-TV, mastikeun yén klien na "Henteu najis" nalika eta ieu verbalized.

"Jaket Konéng" méméh patung Marianne di Républik Square di Paris dina April 6.
"Jaket Konéng" méméh patung Marianne di Républik Square di Paris dina April 6. Anne-Christine POUJOULAT / AFP

The bans on demonstrasi dina Champs-Elysees, anu Arc de Triomphe, kitu ogé di wewengkon lega kaasup Istana Elysee sarta Majelis Nasional, anu renewed ku kapala pulisi keur minggu lempeng katilu, sanggeus Sabtu Maret 16 overflows, Mana nempo démonstran 1 500 "Ultraviolents"Numutkeun pamaréntah, karung Avenue kawentar tur sakuliling na.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé The "jaket konéng" ngandelkeun perdebatan pos-badag di rallying

Dina sesa modal, "Katuhu pikeun demonstrate, nu mangrupakeun kabebasan fundamental, bakal tiasa kalawan bébas laksana"Ensures préféktur, nu teu ngaluarkeun "Wanderings Erratic di Paris atanapi departures processions liar mangsa atawa sanggeus dispersi nu". Ieu Ujang pamilon "Imperatif nuturkeun jalur set jadi grup detached sahiji jalma anu nyumput sarta Nyiapkeun bunuh atanapi committing kekerasan jeung / atawa dégradasi".

Dina Kemis, artikel konci hukum disebut "anticasseurs" ngaluarkeun bans administrasi dina demonstrasi ngalawan wae jalma jeung "Anceman Husus serius mun urutan publik" ieu censured ku Déwan Konstitusi. dibekelan disahkeun - maluruh ngeunaan tas na kandaraan di sakuriling processions, concealment dihaja raray kajahatan - moal nerapkeun Sabtu ieu, kusabab téks geus henteu acan geus diterbitkeun di resmi Journal.

Baca ogé Ukuran kontroversial di anticasseurs hukum
  • Patempuran di Rouen mangsa ngumpul nasional

A RouenDimana hiji panggero pikeun ngumpul nasional diawalan, ampir sarébu jalma dikumpulkeun, pulisi ngomong, kaasup sababaraha unionists dagang, kaasup Umum sakongkolan Tenaga Kerja (CGT).

Tapi sore, Patempuran bitu antara démonstran jeung pasukan kaamanan. Sanggeus acara mimiti sepi, anu kahuruan sampah heula anu cahayana, anu didegradasi jati salaku pakotaan jeung konstruksi Manitou kandaraan ieu ignited ku sababaraha hooded jeung jalma diasah di hideung.

Patugas pemadam kebakaran diintervensi, dina panangtayungan pulisi, nepi ka extinguish seuneu tina mesin konstruksi. "Sarerea hates pulisi! "Chanted para demonstran. The lulugu tina staf of préfek, Benoit Lemaire, digambarkeun "A saeutik edgy lima puluh utamana jalma anu jelas Tujuan megatkeun".

Nguap di Perancis, acara séjén anu relayed on jaringan sosial kawas Lyon, Dijon, nice, Nantes, Montpellier atanapi Toulouse.

A Bordeauxriungan éta sharply handap, Sabtu. Ampir 1 500 "jaket konéng" nyerbu, nurutkeun sumber pulisi, ngandung ku hiji sistem penegak hukum Kadé geus diadopsi strategi kacida mobile, jadi framing prosesi teh sapanjang jalan ti démonstran blocking atanapi bertahap mun ngukur.

A LilleA sarébu "Jaket Konéng" nurutkeun pulisi, 2.000 nurutkeun panitia, nyerbu di distrik kidul kota. Patempuran peupeus kaluar antara pulisi jeung demonstran threw cobblestones sababaraha kali sarta cat konéng ngalawan bank fronts.

pulisi direspon ku serangan gas cimata. Lima urang ditéwak, dumasar kana Prefecture Kalér. Teu lila sanggeus jam 16, dua wartawan jeung penjaga kaamanan maranéhanana anu diserang ku grup démonstran anu kapaksa aranjeunna ninggalkeun prosesi dina misil ngalungkeun maranéhanana.

En CorrèzeSababaraha 250 mun 300 jalma nunjukkeun Sabtu di bendungan PLTA Bort-les-Orgues mun nyawad naon maranéhna ningali salaku privatisasi mungkin tina bendungan Perancis "The diobral Perancis pikeun motong".

Au Bulu (Pyrénées-Orientales), puluhan "jaket konéng" anu dislodged ku pasukan ti 9 raya (A9), deukeut wates jeung Spanyol, dina atmosfir tense, média lokal dilaporkeun .

Dina wengi polah XXI Jumaah wengi ieu, puluhan "jaket konéng" - ngeunaan dalapan puluh nurutkeun La Voix du Nord -, kumpul di deukeut pasangan villa présidén di Le Touquet (Pas-de-Calais). bala pulisi geus stepped gendarmes guarding imah di taun. Aranjeunna dipaké gas cimata nyorong deui para demonstran.

  • Hiji "Majelis tina rakitan" dina Saint-Nazaire

Delegasi ti unggal grup sawala dinten sateuacan unggal numpak dina podium di péngkolan keur ngajelaskeun ide nu muncul. sidang paripurna dina dinten kadua kadua "Majelis tina rakitan" tina "jaket konéng" di DPR rahayat Saint-Nazaire.
Delegasi ti unggal grup sawala dinten sateuacan unggal numpak dina podium di péngkolan keur ngajelaskeun ide nu muncul. sidang paripurna dina dinten kadua kadua "Majelis tina rakitan" tina "jaket konéng" di DPR rahayat Saint-Nazaire. THÉOPHILE TROSSAT

Leuwih ti dua bulan sanggeus a assembly munggaran di Commercy (Meuse), Januari 27, puluhan delegasi "jaket konéng" ti sakuliah Perancis dikumpulkeun pikeun kadua "Majelis tina rakitan" di Saint-Nazaire (Loire-Atlantique), dina urut enggon sahiji ASSEDIC jadi "Imah tina Jalma". "Urang ngaharepkeun Majelis tina diuk bubbling gagasan sirkulasi dina roundabouts, tempat nempatan jeung di demo"Nyerat grup on Facebook.

Artikel ditangtayungan pikeun palanggan kami Baca ogé "Jaket Konéng": "a tempat hirup jeung perjuangan" dina Saint-Nazaire ka imah pasamoan nasional

Diantara kontribusi ka debat ku sababaraha grup kaasup draf "Piagam umum", un "Telepon keur aksi keur pamilu Éropa sakuliah Éropa" atawa convening jeung pangatur Umum. Sababaraha geus diangkat ide - tebih ti unanimous diantara aranjeunna - ngawangun béréndélan pikeun kota ku 2020 pikeun "Gerakan Akar" et "Sakali deui jadi warga pinuh".

"Ieu bisa jadi teu lumangsung ukur keur squirt Macron, tapi walikota 'Jalma anu nolak ngantep "jaket konéng" pikeun settle, "Maranéhanana bisa squirt aranjeunna", Claude memproklamirkan Jumaah sore datang ti Meuse keur acara.

Pilihan kami tina artikel ngartos sagalana teh "jaket konéng"

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lemonde.fr/societe/article/2019/04/06/les-gilets-jaunes-de-nouveau-dans-la-rue-pour-leur-vingt-et-unieme-samedi-de-mobilisation_5446716_3224.html?xtmc=france&xtcr=1