Manaouda Malachi, sanggeus sacked sutradara sahiji rumah sakit Deido District, pamaké ngabagéakeun gesture

Menteri Kaséhatan Umum ngeunaan Kamerun, Manaouda Malachi, geus nandatanganan kaputusan Jumaah, April 5 2019 anu ékonomi dilaporkeun yén Dominique Noah, diréktur di Rumah Sakit District Deido, ninggalkeun tarekat pikeun lembaga ieu RS, ngaganti Dokter Kedi Magamba, pamajikan Koum.

Manaouda Malachi (c) Hak PAKUSARAKAN

kaputusan menteri ieu asalna dina konteks pisan hususna. Pondokna, Maret 29 2019, poe miang on cuti murid primér sarta sekundér. Ieu ampir 10 keur sapoe, nalika gambar sareng video geus banjir web, némbongkeun hiji murid ngora bilingual Deido SMA, fatally ditusuk ku babaturan na.

Ampir narima nubles ka jantung, Tsanou Bleriot geus dicokot langsung Kacamatan Rumah Sakit DeidoTeu tebih ti SMA-Na, pikeun jaga. Sesampainya di rumah sakit, nu ngarawat anu normal kapaksa néangan sanggeus anjeunna, gaduh rada beberes Mantri maranéhna pikeun ngagem eta fotografer gowns. Hiji acara anu bakal nyumbang ka pupusna teh murid ngora, anu Tapi masih sababaraha kasempetan survival

Sanggeus nyatet ieu misbehavior mindeng ngulang deui di rumah sakit urang, Menteri Kaséhatan Umum, anjog di pamaréntah dina Januari 4 2019, geus dicokot ukuran drastis anu bakal ngawula ka salaku palajaran keur mangsa nu bakal datang.

April 2 2019, Malachi Manaouda proceeded jeung gantung pikeun periode tilu bulan ka tilu perawat, pangarang dibagikeun poto sareng video dina Web. Ti handap nepi, anjeunna ogé sacked sutradara sahiji rumah sakit sarua tilu poé sanggeusna.

Kaputusan tampi ku opini publik domestik. Di Web teh, ieu informasi pangalusna dibagikeun. Dina hormat ieu, sababaraha yakin yén jaman revolusi kaséhatan Cameroonian geus datangna "Bapak Menteri Congratulation. Ieu mangrupakeun revolusi leres dina sektor kaséhatan di Kamerun. Urang kudu ngomong Sainte pikeun sakabéh IN 2019 sarta kami ulah slippage. Muhun, mun balik serius, urang tiasa ngabagéakeun réaktivitas anak, nempatkeun damper dina saimbangna sangsi antara dokter jeung pamajikan Fay YENGO... ukuran Samentara kuat, titik éta kami baris nyapa"Ngajalankeun surfer a.

Sababaraha oposisi ngajawab yén éta lampah misalna bisa dilarapkeun pikeun minuhan jalma, sabab dimungkinkeun aya halabhab keur robah "Nu katingali yén nalika éta alus malah kami Tontinards urang meunang nepi ka surak. Urang ngan hayang hirup jeung ngarobah". "Kalayan lampah misalna, nanaon bakal sakumaha sateuacan. The nyieun geus réngsé. waktos éta "lamun teu boga duit anjeun maot" rengse ". "Urang teu muji ka patriots leres tur pagawe salaku Malachi". Ieu ngan sababaraha loba pesen yén bah kanvas nu.



Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/societe/1107266-cameroun-apres-avoir-limoge-le-directeur-de-l-hopital-de-district-de-deido-les-internautes-saluent-le-geste-du-ministre-de-la-sante