NCAA Final Opat: A shot, suling sarta final munggaran pikeun Virginia - New York Times

Minneapolis - Aya mangtaun bari keur didominasi. Lajeng aya meunangna snatched ti rahang ngelehkeun. Lajeng aya sababaraha gradients séjén pakaya alus. Sarta ngan lajeng naon anu lumangsung di Virginia on Sabtu wengi di Final Opat.

Pirang ieu ngabéwarakeun ku meunangna na di 63 62. Ieu seemed geus pertandingan sewn sababaraha menit saméméh tungtungna sarta dikirim ka Cavaliers ka luhur daptar. mimitina nasional kajawaraan kaulinan. Aranjeunna bakal nyanghareupan Michigan State atanapi Texas Tech, anu patepung engké Sabtu wengi di final Senén wengi.

Ninggalkeun kalungguhan tina 10 titik dina lima menit panungtungan ninggalkeun Pirang, seeded kalima, skor 14 titik, teras ngurangan Cavaliers payun ti lodaya ka titik hiji nalika SMP Kyle Guy pencét a tilu-pointer detik tina pertandingan.

Boredom langsung, Virginia boga Jared Harper ngajaga Pirang, dina sideline, dimana manehna nyieun lémparan bébas kahijina tur lasut kadua. Sanggeus waktu kaluar sarta palanggaran dribble ganda dina Guy nu wasit geus lasut, teras sesar sejen Pirang, Virginia dibuka panon ka Guy di belah kénca juru ring. Guy lasut makéna. Kaulinan seemed janten leuwih. Pirang meunang.

Tapi saméméh bodo nu asalna deui taneuh, suling! A ngintip. Sarta tangtu, dina reruns TV, aya Samir Doughty, SMP Pirang, defending Guy kalawan leungeun outstretched, tapi awakna bumping ngalawan salah sahiji Guy sanggeus anjeunna dikaluarkeun shot Na. Dina basa sejen, ieu teu jenis kasalahan anu mangaruhan kana lintasan tina makéna. Tapi masih ngintip a.

Guy, jujur ​​a throws 81,8% ayeuna dibere tilu bébas throws méré kalungguhan ka tim sarta meunang meureun asal kahiji dua. Pirang disebut seep a. Tim anu dikelompokkeun sarta lajeng dipulangkeun ka pangadilan. Guy ieu katilu. Eta tetep 0,6 kadua, nu cukup pikeun Pirang, tapi gagal pikeun meunangkeun shot saméméh alat keur nyieun sora ngahiung di. Réngsé pertandingan. Virginia ngéléhkeun.

"Jigana ieu hésé," ceuk Harper, "tapi éta teu naha urang leungit buruan."

"Ieu bakal cocok memorable," ditambahkeun ka palatih Pirang Bruce Peal, "na Abdi hoyong eta nyatet pikeun kaulinan hébat. Ulah poho kaulinan ieu kusabab cara eta réngsé. "

Virginia (34-3), nu aya dina na munggaran Final Opat ti Pasanggiri NCAA, nu miboga tim 64 1985, moal maén keur hijina kajawaraan sataun sanggeus timnya janten kahiji sarta ngan cikal 1 Jumlah ka leungit jumlah cikal 16 dina sajarah turnamen lalaki. The Cavaliers geus dibawa macet kieu sagala usum; kiwari aranjeunna dina verge tina repurchase di jalan pangsaena.

"Ka pikir waktos taun ka tukang, urang dimimitian workouts spring urang," ceuk Ty Jerome ti Virginia, "sarta nuluykeun maén dina tahap ieu kompetisi. Usum sanggeus wengi ayeuna, tim sejen nagara dina panggung impian anjeun ti budak leutik anjeun mangrupa rarasaan teu nyata. Urang bakal ngalakukeun sagalana dina kakuatan urang nepi ka rengse pakasaban. "

Éta henteu kabeneran nu Virginia geus meunang leuwih ti sagala tim séjén taun ieu, sanajan jarang geulis tur kantos caang, komo lamun, dina final régional na ngalawan Purdue, meunangna Virginia diperlukeun ngadadak tur saperti teu mirip ekstensi.

Panungtungan pointer Guy (salah manehna nyieun) balukar tina interplay kompléks ngalibetkeun sababaraha layar. The pointer leuwih telat (hiji nu geus gagal alatan lepat) anu kaluar tina kaulinan kaluar tina bounds, wherein nu kaos beureum junior, Mamadi Diakite, nya éta katingal mimiti jero pikeun lob a - sarupa nu makéna nyoba on gawang jeung nu eta dikirim kaulinan Purdue ka lembur. Nalika anjeunna moal kabuka, kamar ieu robah, sakumaha mangka ngawaleur jibril Diakite, dina salembar informal disebut "Cokot Kyle Buka".

Dina maranéhanana mimiti Final Opat, anu lodaya (30-10) anu dibayar ogé. Dina ahir satengah, Pirang dipingpin ku 3. Virginia kungsi Listing of 28-0 nalika manéhna anjog dina pertengahan usum, tapi ngan Listing hiji tina 5-3 dina tungtungna. Pirang dicoo cara manéhna hayang, jeung penjaga na Bryce Harper Brown pos ka karinjang nu mimiti di stopwatch jeung nyobian nepi ka rengse tepi atawa maledog bola jero nepi ka rengse ku.

Tapi Pirang hayu balik. sateuacanna kieu 3 titik leuwih lima menit mimiti satengah kadua, sarta eta geus fallen balik di 10 menit di ahir periode, aya ukur lima menit saatos Jerome sempet pencét a jumper ka tamat tina deadline di - nu idéal platonic tina hiji diilikan karasa pikeun Virginia serangan ngahaja - pamuter kadua De'Andre Hunter ngoleksi keur pakasaban lajeng Jerome ngoleksi pointer kaopat nya ku game.

Hunter réngsé kalawan 14 titik, bari Jerome dipingpin sadayana scorers kalawan titik 21, nambahan 6 9 AIDS sarta rebounds. . Diakite dipingpin sadaya pamaén kalawan lima blok.

Balikna Pirang ieu dipingpin ku Brown, nu pencét spidol kadua, katilu jeung kaopat na 3 cocog titik di gelombang panungtungan. Anjeunna réngsé kalawan 12 titik.

"Urang ngan panginten urang kedah gaduh putus," ceuk Pirang urang Harper. "Urang teu ngamimitian satengah detik jadi ogé dina pertahanan. Urang ngantep éta ngalakukeun naon maranéhna hayang. Kakuatan deui di buruan jeung ngeusian posisi ieu alus pikeun urang. "

produksi éta lila liwat pikeun Pirang, salah sahiji tim shooting pangalusna pikeun tilu titik di nagara éta, sanggeus spent skor mun 3 14 saluareun rata. arc dina satengah mimiti ngalawan pertahanan ngalawan bola tina Virginia. The lodaya réngsé kalawan jumlahna aya 31 titik, jumlahna aya 31 31 jumlahna titik.

Virginia teu nyieun kahadean naon, sabab kalungguhan na di hareup ditolak lajeng sirna. Manéhna balik bal dina palanggaran jam. Anjeunna masihan dua rebounds karasa. Hunter komitmen hiji palanggaran karasa tina kiper. Diakite lasut dua haratis throws.

Tukangeun sahenteuna 30 detik teu di bonus nu, Virginia kapaksa ngintip tilu kali saméméh teu qu'Auburn ends up on garis ngintip, dimana Anfernee McLemore pencét dua haratis throws. [19659002] Saterusna, pointer 3 titik Guy, anu lémparan bébas Harper, teras ditémbak kana pojok, sesar tur tungtungna, unforgettable na dahsyat.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina New York Times