Pikeun masarakat anu Anggar lokal, hiji napas skandal arouses shock - sarta guyonan - The Boston Globe





Skandal mangrupakeun nganjang sering tina bal universitas sarta baskét, dimana peringkat pelatih jeung personalities outsized nu nyumput na dimana earnings ngalaporkeun jutaan dollar ka sakola.

Tapi Anggar - petualangan endah kieu sarta sekuler Anjeunna a muhrim mun kontrovérsi.

"Anggar mangrupa elegan jeung upscale," ceuk Daud Seuss, 69 taun, jawara triple Dunya Anggar anu kareta. di Watertown. "Simkuring nuju teu sakuduna dituju tilelep kana leutak."

Tapi handap laporan ngeunaan hiji imah lelang mahiwal ngalibetkeun palatih Anggar longtime of Universitas Harvard, Peter Brand, sarta bapa nu fencer poténsi, cikur mangrupakeun dumadakan kaayaan otoritas nasional . Meunangkeun meunang Metro headline di koropak anjeun:

Sinyalna lokal pangalusna 10 Metro Boston jeung New England nu disiarkeun sapopoé.

A laporan ku Globe Brand di 2016 dijual imahna di Needham Zhao Jie a pangusaha Maryland, pikeun harga ogé luhur nilai set miboga $ 549 300. Wanoh, putra bungsu ti Zhao éta hiji swordsman SMA. Saatos diobral, manéhna bakal jadi ngaku mun Harvard, dimana anjeunna bakal gabung tim Anggar.


Salaku warta tina diobral mahiwal dijieun pers nasional minggu panungtungan, Harvard ngumumkeun ngayakeun hiji panalungtikan bebas, bari pajabat sakola ngumumkeun minggu panungtungan yén staf olahraga tina Universitas bakal pas ngawujud pikeun ngatur bentrok poténsi dipikaresep. .

Samentara éta, di metro Boston, sajarah geus jadi béntang ti dunya Anggar lokal.

"Éta sadaya ayeuna urang mikir ngeunaan Anggar," assured Gianina Didonato, 18 taun, sakumaha manehna disiapkeun pikeun kursus Jumaah wengi. Teluk Propinsi Fencers di Somerville.

Tangtu, seueur jalma ditepikeun ngajempolan ku kaayaan, utamana jalma anu digarap atanapi Brand meuntas jalur leuwih taun. Sarta Jumaah, gerbong tur shooters tina sababaraha klub ngoyagkeun huluna maranéhanana dina dédéngéan nu ieu anyar nyuntik Kinérja dadakan di olahraga anu jarang kapanggih dina média.

L. Stacy Eddy, le propriétaire de Bay State Fencers, a qualifié la situation de

Craig F. Walker / Globe Staf

Stacy L. Eddy, nu boga Bay Propinsi Fencers, digambarkeun kaayaan sakumaha "musibah".

Stacy L. Eddy, nu boga Bay Propinsi Fencers, digambarkeun kaayaan sakumaha "musibah". Di Akademi Anggar di Boston, nu boga utama jeung palatih, Vitaliy Nazarenko - urut asisten palatih di Harvard dina Brand, ceuk carita dilayanan salaku bukti yén peringkat pelatih kudu boga

Bari anjeun ngadangu ngeunaan barang ieu ditambahkeun Daniel Hondor, boga Olympia Anggar Center di Cambridge, "anjeun teu nyangka yén kajadian dina backyard Anjeun."

Memang keur capillary a. olahraga nu geus lila miboga uteuk reputasi - eta umumna disebut "catur fisik" - nu skandal bau nyaeta hal ngeunaan hiji wewengkon can kanyahoan.

"Kuring pikir Anggar ngarasa pisan bencong pikeun sawatara waktu," ceuk Eddy, anu ngaku uninga Brand saprak anjeunna dilayanan salaku palatih di Harvard. "Urang ngan teu boga masalah."

Sanajan kitu, batur geus teu boga gangguan nyungsi humor dina kaayaan.

Dikumpulkeun saméméh hiji kelas Jumaah wengi di Bay Propinsi Fencers, grup fencers, lolobana rumaja, seemed ngarasakeun Kinérja samentara maranéhna unpretentious.

"Kuring pikir dulur maca koran di Harvard éta meureun kieu:" Kumaha? Tim Anggar Harvard? ' "Ceuk Emilio Bankier, 14 taun, ngaheureuykeun.

Nambahkeun fencer lokal Robert Harris, anu putri, Emma, ​​mangrupakeun anggota taun kadua ti tim Anggar bikang Penn: "Sakur perhatian olahraga téh alus.

The palatih Iliya Meshkov diawaskeun siswa prakték slot dina Bay Propinsi Fencers.

Craig F. Walker / Globe Staf

The palatih Iliya Meshkov diawaskeun siswa pikeun latihan slot dina Bay Propinsi Fencers.

Numutkeun AS Anggar diperkirakeun dina leuwih ti 50 000 jumlah jelema anu milu unggal taun di olahraga ieu di nagara éta, atlit ngora 60 mun 70 taun. Boston boga tahap utamana tangguh, kalawan skor klub Anggar sumebar di sakuliah wewengkon métropolitan, kitu ogé sababaraha program SMA.

Dina wawancara saméméhna jeung Globe, Zhao, hiji pangusaha Maryland anu meuli imah ti palatih Harvard ngawartoskeun carita, digambarkeun Anggar salaku olahraga pikeun "budak nerdy" . ditantang ku gerilyawan lokal.

Numutkeun loba pesaing lokal, olahraga condong mikat kaum intelektual jeung maranéhanana cuek ka kagiatan leuwih tradisional kayaning bal, baseball jeung maén bal. Ieu mangrupakeun olahraga nu kamampuhan pikeun ngaduga gerakan sarua kasuksésan - sarta mana anu lawan smarter mindeng ngéléhkeun hiji physique hadé.

Ieu oge hiji jalan fantasies hirup budak leutik.

"Urang kabéh ngabayangkeun sakumaha bajak laut, ksatria na princesses, Galau," ceuk Seuss, anu mimiti nyieun Anggar sanggeus dikaluarkeun pikeun kelas yoga pikeun ngusahakeun pikeun nyieun sistem ranking siswa. "Anjeun nyimpen armor sarta nyokot pedang jeung anjeun pencét baé sejenna dina sirah."

Salaku panalungtikan unfolded Harvard, Samentara éta Seuss - a alum sakola - ditampik pamanggih yén Anggar sakabéhna kedah sangsara.

"Jigana éta masalah Harvard," cenahna. "Anggar teh nongton polos di dieu."

Salaku mun naha manehna bisa ninggalkeun tanda hideung permanén dina olahraga?

"Jigana bakal mungkas," ceuk Keith Mukai-Vandingstee, palatih Anggar heubeul 30 taun di Bay Propinsi Fencers. "The komunitas Anggar bakal hirup."

David Hermann (katuhu), 15 taun, ieu disumputkeun ku topeng salila palajaran.

Craig F. Walker / Staf Globe

David Hermann (katuhu), 15 taun ieu disumputkeun ku topeng salila palajaran.

Tiasa gabung Dugan Arnett [EMAIL PROTECTED] . Tuturkeun anjeunna on Twitter @ duganarnett .