Naon mangpaat wortel? - Ngaronjatkeun Kaséhatan Anjeun

Wortel nu séhat jeung nikmat sayuran, baku sakumaha asak. Aya loba mangpaat pikeun ngawengku wortel dina dahareun kami lantaran gizi maranéhna. Anjeun bisa geus questioned mangpaat wortel. Ieu gé nyaritakeun engké di artikel ieu.

nilai gizi

Wortel anu dieusian ku béta-karoten, anu méré éta warna oranyeu maranéhanana. Éta ogé nyadiakeun vitamin A, C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, kolin jeung K, sarta mineral kawas kalium, mangan, beusi, kalsium jeung fosfor.


sayuran ieu diwangun utamana karbohidrat. Aranjeunna oge sumber nu hade keur serat dahareun, nu ngandung teu gajih jenuh atawa kolesterol. Wortel gaduh sababaraha kalori, ngan 40 mun 100 gram, jadi sipatna pilihan alus pangan cageur salaku bagian tina diet saimbang.

Kami ngarékoméndasikeun anjeun baca: 8 kauntungan kanyahoan tina jus wortel


Mangpaat wortel

Wortel anu pangan beunghar vitamin sarta antioksidan mangpaatna.

Wortel nyadiakeun antioksidan pikeun awak

sayuran ieu mibanda tingkat luhur antioksidan, kayaning vitamin A, Mana mantuan pikeun ngamajukeun kaséhatan alus sakabéh tur ngurangan résiko panyakit jantung sarta kanker, kayaning kangker titik, Rongga lisan jeung paru. Éta ogé ngandung hiji phytonutrient disebut falcarinol, hiji antioksidan anu kuat.

Mun aranjeunna boga pangaruh mangpaat dina pintonan umum urangAranjeunna utamana mangpaat pikeun ngaronjatkeun kapasitas visi wengi. eusi tina béta karotén jeung vitamin A mantuan fungsi ditangtoskeun sél rétina, Keur jawab épék mangpaat maranéhanana.


pangeling-eling

Sanajan wortel boga loba mangpaat positif, konsumsi kaleuleuwihan wortel bisa ngabalukarkeun kaayaan disebut carotenoid pigmentation, nu mucunghul dina palem, Soles sahiji suku atawa bagian séjén kulit. Ieu ngakibatkeun penampilan spot jeruk atanapi konéng, alatan laju luhur karotén dina getih.

Éta kituna diperlukeun, lamun luyu, ngurangan konsumsi vitamin ieu keur masalah ieu disappears.

Lamun jumlah kaleuleuwihan vitamin A anu dikonsumsi leuwih periode waktos nu dipanjangkeun, gejala kayaning seueul, pusing, utah na headaches bisa lumangsung, sarta hypervitaminosis A. Ieu kaayaan serius anu lumangsung alatan akumulasi tingkat toksik dina ati sarta merlukeun perawatan médis.

Kami ngarékoméndasikeun anjeun baca: kauntungan 7 kaasup wortel dina dahareun anjeun nalika kakandungan

Aranjeunna ngatur sirkulasi getih sarta ngabantu pikeun nurunkeun tekanan darah

wortel jeung getih tekanan
tutuwuhan ieu mangrupa pangaruh positif dina pangaturan tekanan getih.

deui, wortel mangrupakeun mangpaat pikeun ngatur sirkulasi getih awak, ku mastikeun yén jajantung na bayah anu zat gizina sadia pikeun dianggo éféktif.

Éta ogé ngurangan résiko panyakit cardiovascular sarta ngabantu pikeun nurunkeun tekanan darah ngaliwatan eusi asam succinic maranéhna, nu mibanda sipat antihypertensive tur mantuan mun dilate pembuluh darah.


Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/quels-sont-les-bienfaits-des-carottes/