Rwanda: Bruno Le Maire baris ngawakilan Perancis di commemoration Paris of genocide nu - JeuneAfrique.com

Ieu tungtungna Bruno Le Maire, Menteri Ekonomi jeung Keuangan, ngalambangkeun eksekutif Perancis dina upacara zikir dikelompokeun di Paris ku pergaulan di salamet Rwandan Ibuka.

Dina Kigali, anu 7 April Présidén Perancis Emmanuel Macron bakal digambarkeun ku timbalan (LERM) Hervé BervilleAnggota grup silaturahim Perancis-Rwanda-Burundi, nalika 25e commemoration tina genocide Tutsi.

Di Paris, dinten anu sami, Bruno Le Maire, Menteri Ekonomi jeung Keuangan, anu baris indit atas nama Kepala Nagara, di Upacara dilaksanakeun di Parc de Choisy dina Arrondissement katilu belas ngaliwatan organisasi salamet Ibuka, dina ayana Duta of Rwanda di Perancis, Jacques Kabale, sarta Paris Walikota Anne Hidalgo. Émbaran dikonfirmasi ka Jeune Afrique ku sumber diplomatik Rwanda na Elysee.

isuk 5 Ieu April Emmanuel Macron narima délégasi of Ibuka Perancis dipingpin ku Presiden anak, sajarah Marcel Kambanda.

Nepi ka tungtun taun dédéngéan éta, Elysée ngumumkeun komposisi panitia salapan peneliti sarta sejarawan jawab nalungtik peran Perancis di Rwanda antara 1990 na 1994. Éta kudu bisa ngakses arsip béda Nagara Perancis, saméméh nyieun laporan di dua taun.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique