Kamerun - Tatanén: Kamerun kahontal kinerja na awon kana ékspor cau, salila tilu bulan munggaran dina taun 2019

Numutkeun Kamerun Banana Association (ASSOBACAM), ékspor cau ieu handap 1 530 ton.

Dina bulan Januari jeung Fébruari 2019, aktivitas produser cau di Kamerun némbongkeun ékspor 21 497 ton per bulan. Nurutkeun kana poéan poé édisi Senén April 8 2019, nu dumasar kana statistik diala ti Banana Association Kamerun, "dina Maret 2019, ékspor cau anu kira 19.967 ton. A panurunan of 1530 ton di bulan Januari jeung Fébruari".

Ieu underperformance anyar "confirms lungsur terus dina produksi cau alatan krisis sosio-ekonomi di wewengkon Inggris-diomongkeun di kaler jeung Kulon. produser kadua panglobana di pisang di nagara éta, nu Kamerun Development Corporation (CDC) nu dihasilkeun bulanan ton 16 000 na anu perkebunan anu ayana di wewengkon kidul-kulon, ceased ékspor saprak Séptémber 2018".

Numutkeun pamingpin parusahaan publik "produk CDC bieu 2000 ton pisang per bulan. Dina ton 19 967 diékspor dina Maret 18 600 ton datangna ti parusahaan perkebunan luhur Penja (PHP), cabangna Buah Company Marseille, sarta 1 367 ton Boh perkebunan. Leuwih ti éta, nyebutkeun organisasi profésional ieu, ieu kahiji kalina nu ekspor ti Kamerun cau ragrag handap 20 000 ton per bulan"Catetan koran teh.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/08/cameroun-agriculture-le-cameroun-a-realise-sa-plus-mauvaise-performance-sur-les-exportations-de-bananes-au-cours-des-trois-premiers-mois-de-lannee-2019/