Kamerun - Brice Nitcheu (Présidén kode) ngancam penguasa Swiss "lamun Biya sumping ka Jenéwa (...) Jenéwa bakal robah kana medan perang"

lawan Cameroonian tinggal mancanagara anu alerted waktos ieu cocok yén sigana emanate jasa tina protokol kaayaan. Hiji seratan-fax nu Kamerun miwarang Bern senjata api lisensi aranjeunna anu bakal mastikeun kasalametan presiden Kamerun dina mungkin hareup tetep di Swiss.

Kodeu (koléktif organisasi diaspora demokratis) tekad na pikeun nyegah Présidén Républik Kamerun, Paul Biya, jeung tetep dina Swiss. Anjeunna diréaksikeun jeung publikasi hiji dokumen nu nembongan geus bocor dina jaringan sosial jeung nu kapala kaayaan miwarang protokol Simon Peter BIKELE jeung otoritas Swiss idin 11 pikeun anggota Panyekel kaamanan presiden senjata api . Ieu kami maca "dina perspektif tempatna swasta Mr. Présidén di Swiss."

Dumasar dokumen ieu, Brice Nitcheu, Presiden kode nu ngoleksi oposisi na ka perjalanan ti Paul Biya di darat Swiss, moal hesitating mun ngancem otoritas Swiss. "The mairan heubeul Biya pamundut idin pikeun Swiss diperlukeun keur indit jeung lalaki pakarang. Urang ngingetkeun penguasa Swiss lamun Biya sumping ka Jenéwa, kalayan atawa tanpa Lalaki pakarang, Jenéwa bakal ngajanggélék jadi medan perang a. Lalawanan téh teu sieun lalaki pakarang Biya di Éropa. Coba datang ", Anjeunna dipasang April 7 2019 on Facebook.

lawan Cameroonian tinggal mancanagara (utamana di Eropa) euweuh keukeuh cicing di Jabar tingali Présidén Paul Biya, menteri sarta pagawé lianna. Aranjeunna nuduh aranjeunna tina wasting duit nagara urang mancanagara jeung nanya aranjeunna pikeun ngaronjatkeun infrastruktur keur melu jeung ngubaran eta kawas mayoritas jalma basa aranjeunna keur aya gering. Lawan ti diaspora yakin éta kusabab usaha maranéhna yén Présidén Biya tetep leuwih 200 dinten di nagara éta, sabalikna jeung kabiasaan-Na.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://actucameroun.com/2019/04/08/cameroun-brice-nitcheu-president-du-code-menace-les-autorites-suisses-si-biya-vient-a-geneve-geneve-sera-transforme-en-un-champ-de-bataille/