Élmuwan nyoba nyieun robot bisa baranahan sorangan


Élmuwan specializing dina widang robotics évolusionér ngelingan nyieun robot sanggup reproducing salaku mahluk hirup. Hese mendesain mesin bisa ngadopsi a morfologi jeung kabiasaan diadaptasi pikeun lingkungan husus.





Pikeun boga algoritma sampurna, insinyur kedah ngadamel sababaraha simulasi komputer tur pilih bahan perlu.

robot

sks pixabay

Aranjeunna geus dijieun robot bisa ngahubungkeun gén sorangan pikeun ngahasilkeun robot orok dicitak 3D. Ieu lajeng bakal ngagabungkeun nu qualities kadua kolotna. Éta ogé kudu ngalaman parobahan anu bakal ngeusian ku Tret unik.

gagasan téh hayu hukum Evolusi jeung seléksi alam do pakasaban. Metoda ieu bakal ngidinan hiji prosés kréatif nu bisa ngahasilkeun hasil nu désainer manusa pernah bisa ménta.

Babies robot bisa muncul dina dua puluh taun

Dina lab tina Vrije Universiteit Amsterdam, komputer Gusz Eiben ayeuna nguji tiori ku ngagabungkeun "Génom" dua robot. Ieu masihan hasil nu manehna teu bisa ngaduga. "A indungna sagemblengna héjo jeung indungna sejenna nyaeta kabeh bulao ', Anjeunna dipedar. "Lajeng anak boga héjo biru jeung modul sejenna, tapi sirah nyaeta bodas. Ieu teu naon we ditulis, éta éfék mutasi. "

robah Ieu ngakibatkeun bentuk anyar kreativitas évolusionér. "Ieu méré Anjeun loba diversity sarta méré Anjeun daya ngajajah wewengkon hiji spasi design dimana anjeun teu bakal balik maneh normal", Said panalungtik Daud Howard. dimungkinkeun geus dimekarkeun sistem hiji suku ngembang na nembe diterbitkeun mangrupa kerangka pikeun robotics évolusionér Kecerdasan Mesin Alam. "Salah sahiji hal anu nyieun évolusi alam anu kuat teh gagasan anu bener bisa ngahususkeun mahluk di hiji lingkungan."

"Urang bakal meser loba robot leutik cukup basajan tur murah ka rancang", Dipedar Howard. Para panalungtik rencanana pikeun ngirim kana lingkungan husus, kayaning cai, leuweung, jeung sajabana "Mun robot gagal mun balik, éta teu dianggap" fit "". Jalma anu nolak bakal nyieun generasi saterusna ngaliwatan hiji printer 3D. Numutkeun peneliti, jenis ieu sistem bisa jadi operasional dina ngeunaan dua puluh taun.

printer ayeuna pisan slow

The halangan utama pikeun proyék ieu perenahna dina rarancang bahan jeung percetakan. Mémang, harga nu luhur sarta tingkat téhnologi tina percetakan 3D teu cukup. "Mun 3D percetakan progresses gancang, jenis ieu gagasan jadi kanyataan, tapi printer ayeuna pisan slow", Ceuk murid Juan Cristóbal Zagal di robotics évolusionér di Universitas Chili.

"Meureun upami hiji kelas anyar bahan janten sadia, urang bisa saukur nyolok dina, sarta eta bakal tiasa milih diantara aranjeunna"Ceuk Howard. "Ieu ngaluarkeun loba burdens dina desainer manusa. "










Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.fredzone.org/des-scientifiques-essayent-de-creer-des-robots-capables-de-se-reproduire-tout-seuls-887