The ngamuk ngabeledug tina hiji siram dina jamban tina hiji pesawat bisa jadi loba calmer pas - BGR

perjalanan hawa Regulars bakal nyaho tanpa ragu yén pesawat leuwih anyar nu dilengkepan cabins beuki jempé, nu bisa nyieun penerbangan lila beuki lumayan, tapi ogé bisa jadi pedang ganda-edged. Lamun maca judulna, anjeun geus nyaho mana kami.

Ngurangan tingkat noise ukur ngaronjatkeun volume panumpang chasing Jamban, nu biasana Sigana mah pendekatan pikasieuneun of nangtung dina mesin jet. . Untungna, sababaraha ahli fisika ti Universitas Brigham Young yakin maranéhna geus direngsekeun dina masalah unsolvable pesawat teuing ribut.

ti ScienceDaily eta nyandak dua taun experimentation, rébuan flushes sarta tilu akademisi. publikasi. hasilna mangrupakeun rarancang diusulkeun pikeun kakuatan toilét nyeuseup nu ngeunaan dua kali kirang potent ti nu hiji pesawat biasa

masalahna nyaeta yén jamban vakum kakuatan teu bener robah teuing dina abad saparapat panungtungan. [ ScienceDaily jamban pesawat nu ukur patepung ku cai saeutik - na, keur rébuan kilométer dina hawa, maranéhna ogé ngagunakeun "parsial vakum" nu draws hawa gawena kurang ti satengah laju hawa. disada. Mertimbangkeun yén nurutkeun analisis peneliti ieu, aliran di toilét hiji pesawat bisa mindahkeun leuwih 300 km / jam.

Pikeun ngurangan bising, ahli fisika BYU geus disampurnakeun desain faucets lavatory, kaasup nambahkeun leuwih pipa. manjangkeun jarak antara toilet jeung klep siram. Maén kalawan eta, kaasup kucara nyaluyukeun nu curvature tina kantétan selang tina cup, tingkat noise geus fallen mun 16 decibel di lawang tina klep siram. laporan ScienceDaily nunjukkeun yén noise geus fallen kana 5 na 10 decibel nalika klep nu pinuh dibuka.

Éta wungkul konsép pikeun ayeuna, tapi nu warta alus nyaeta anu ieu teu merlukeun leyuran nu lengkep. Modérnisasi pesawat aya. Dina desain anyar, sadayana kedah maneh mun geus ngaleupaskeun ngalipet tina WC bari nyieun pangaluyuan. Sesa dresser tetep ampir gembleng.

lulugu panalungtik "Ku telat soré," ceuk Kent Gatotkaca ScienceDaily "Éta ngagunakeun elmu ngaronjatkeun pangalaman pamaké. Ieu mangrupa unsur penting dina nyieun penerbangan paling nyaman keur para nasabah. "

sumber gambar: Gambar mint / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR